آمریکا خواستار تحقیق درباره حمله راکتی اربیل شد؛ ایران: ما نبودیم
در حالی که دولت واشینگتن خواستار تحقیق درباره حمله راکتی مرگبار به نزدیکی فرودگاه اربیل در اقلیم کردستان عراق محل استقرار نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا شده، جمهوری اسلامی ایران نقش داشتن این کشور در این حمله را رد کرد.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا کمی پس از حملات راکتی در اربیل اعلام کرد این کشور از این حملات «خشمگین است».
او ادامه داد: «من با مسعود بارزانی، نخست وزیر دولت اقلیم کردستان تماس گرفتم و درباره حادثه گفتوگو کردم و به او نسبت به هرگونه حمایتمان برای تحقیق و مجازات عاملان اطمینان بخشیدم.»
بر اساس گزارشها، حوالی ساعت نه و نیم شامگاه دوشنبه به وقت محلی، چندین صدای انفجار در حومه شمال غربی اربیل شنیده شد.
برخی منابع امنیتی عراقی و غربی به خبرگزاری فرانسه گفتند که دستکم سه راکت به سوی فرودگاه اربیل شلیک شد که دو راکت به مناطق مسکونی اطراف شهر اصابت کرد.
دلوان جلال، یک مقام وزارت بهداشت اقلیم کردستان اعلام کرد که پنج غیرنظامی زخمی شدند که وضعیت یکی از آنان وخیم گزارش شد.
همچنین یک پیمانکار خارجی که آمریکایی نیست در این حملات کشته شد. به گفته سخنگوی ائتلاف بینالمللی ضد داعش، یک نظامی آمریکایی نیز مجروح شده است.
گردانهای اولیای خون یکی از چند گروه تازه تاسیس توسط شبه نظامیان مورد حمایت ایران در عراق در بیانیهای اعلام کرد که در عملیاتی علیه نیروهای آمریکایی، پایگاه نظامی الحریر محل استقرار نیروهای آمریکایی را با شلیک ۲۴ راکت مورد حمله قرار داده است.
این در حالی است که سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز سهشنبه در واکنش به این حمله گفت: «تلاشهای مشکوک برای انتساب حادثه اربیل به ایران محکوم است.»
او ادامه داد: «ایران، ثبات و امنیت عراق را یک امر کلیدی برای منطقه و همسایگان دانسته و هرگونه اقداماتی را که برهم زننده نظم و آرامش در این کشور است، مردود میشمارد.»
این مقام وزارت خارجه ایران با «مشکوک» توصیف کردن این گونه حملات، از دولت عراق خواست «نسبت به پیگیری و برخورد با عاملان این اقدامات دستورات لازم را صادر کند.»
همزمان، رییس پارلمان کشورهای عربی این حمله را یک «حمله تروریستی» خواند و آن را محکوم کرد.
این در حالی است که سازمان ملل متحد روز سهشنبه هشدار داد عراق میتواند پس از این حمله بار دیگر در بیثباتی فرو رود.
جنین هنیس پلاسخارت، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور عراق، در حساب توییتر خود این حمله را «اقدامات نفرتانگیز و خطرناک» توصیف کرد که «تهدیدی جدی برای ثبات است.»
او خواستار «خویشتنداری» و همکاری میان دولت اقلیم کردستان عراق و دولت مرکزی بغداد برای تحقیقات درباره این حمله شد.
مسرور بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان عراق، حملات شامگاه دوشنبه به اربیل را «حمله تروریستی» خواند و آن را محکوم کرد.
برهم صالح، رییس جمهوری عراق نیز در حساب توییتر خود اعلام کرد که این حمله «یک اقدام تروریستی جنایتکارانه» بوده و تنشها را در منطقه افزایش میدهد.
گردانهای اولیای خون که مسئولیت حملات راکتی به اربیل را بر عهده گرفته یکی از چند گروه تازه تاسیس شبه نظامیان مورد حمایت ایران در عراق است.
پس از کشته شدن قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، شبهنظامیان مورد حمایت ایران در عراق برای مصون ماندن از پیامد حملاتی که انجام میدهند، اقدام به تشکیل گروههای مختلفی کردند که گردانهای اولیای خون یکی از این گروههاست. از مشهورترین این گروهها نیز «اصحاب کهف» و «عصبت الثائرین» هستند.
به گفته کارشناسان امور عراق، سه گروه کتائب حزب الله، عصائب اهل حق و جنبش النجباء مسئول تشکیل گروههای شبه نظامی جدید از جمله گردانهای خون، اصحاب کهف، و عصبت الثائرین در عراق هستند