آمریکن کانسرواتیو: ایران یک دموکراسی کاملاً تقلبی هم نیست
وبسایت خبری- تحلیلی آمریکن کانسرواتیو در گزارشی امروز دوشنبه اول آبانماه مینویسد یک نظرسنجی جدید نشان میدهد که برخلاف نظر عمومی در واشنگتن، ایران دارای یک ساختار سیاسی بسته، اما فعال است.
در این گزارش آمده است: «پرزیدنت ترامپ و بسیاری از قانونگزاران آمریکا به کشور ایران بهعنوان نوعی دمکراسی که قدرت در دست یک سیستم غیرانتخابی است، نگاه میکنند که در آن تودههای مردم جان به لب رسیده و زیر یک حکومت استبدادی میخواهند آن را سرنگون کنند. ترامپ اخیرا گفت که مردم ایران در آرزوی روزی هستند که بتوانند تاریخ پرافتخار خودشان و فرهنگ و تمدن آن را از چنگال یک رژیم نامأنوس با خواستههای آنها در بیاورند. البته با اینکه ایران و رژیم آن یک نمونه و سرمشق برای ارزشهای دموکراتیک نیست، سیاستورزی در آن کشور چندان هم تکصدایی و آنطور که در واشنگتن به آنها نگاه میکنند نیست.»
این گزارش میافزاید: «اکنون یک نظرسنجی از سوی یک جامعهشناس در دانشگاه کالیفرنیا به این نتیجه رسیده است که جامعه ایران علیرغم بسته بودن از نظر سیاسی، یک جامعه فعال است که در آن بخش حاکمیت منتخب مردم نسبت به خواستهها و مبارزات اجتماعی و افکار عمومی حساسیت و واکنش نشان میدهد. نتایج این نظرسنجی که در دسامبر سال گذشته و با مراجعه به ۵۰۰۵ ایرانی از سوی «نظرسنجی اجتماعی ایران» انجام شده است قرار است بزودی منتشر شود. کیوان هریس، سرپرست این برنامه نظرسنجی میگوید: «من قصد ندارم منکر تمرکز قدرت انقلابی و خشن در دست حاکمان ایران بشوم، اما میخواستم نشان بدهم که دولت راههای متفاوتی را برای ارتباط با جامعه برای خود باز گذاشته است.»
باربارا سالیوان، از شورای آتلانتیک میگوید: «در آمریکا یک بیتفاوتی بزرگ نسبت به امور سیاست داخلی ایران وجود دارد. نظر عمومی این است که رژیم خودش ۳ یا ۴ کاندیدا را برای مردم تعیین میکند و مردم واقعاً هیچ گزینهای یا انتخابی را برای خود ندارند.»
هریس میافزاید: «هستند ایرانیانی که در مرکز تصمیمگیریهای جامعه مدنی قرار دارند، بدون آنکه ربطی به رژیم داشته باشند. در یک ایران دموکراتیک جناحهای افراطی و دستراستی یکشبه محو نخواهند شد. اگر بشود آنها را بهتدریج از قدرت خارج کرد گام مهمی برداشته میشود.»