![](https://old.iranintl.com/sites/default/files/styles/articles_landing/public/1076061-265036253.jpg?itok=6tW8ICf9)
آژانس بینالمللی انرژی اتمی، کشورهای عضو را از قصد ایران برای توقف پروتکل الحاقی مطلع کرد
آژانس بینالمللی انرژی اتمی به کشورهای عضو اطلاع داد که ایران قصد دارد از ۲۳ فوریه، پنجم اسفند، بخش چشمگیری از همکاریهای خود را با این سازمان متوقف کند و به همین منظور رافائل گروسی، مدیرکل آژانس، به جمهوری اسلامی پیشنهاد داده برای یافتن راهحل به ایران سفر کند.
آژانس در گزارش خود به کشورهای عضو گفت ایران روز سهشنبه به این سازمان اطلاع داده که قصد دارد از پنجم اسفند «اجرای اقدامات شفاف داوطلبانه، از جمله اجرای پروتکل الحاقی» را متوقف کند. پروتکل الحاقی به آژانس بینالمللی انرژی اتمی این اختیار را میدهد که سریعا از محلهای مورد نظر خود بازرسی کند.
این گزارش افزود: «مدیر کل گروسی پیشنهاد داده تا برای یافتن یک راهحل مورد قبول طرفین جهت ادامه کارهای ضروری راستیآزمایی آژانس به ایران سفر کند.»
به گزارش رویترز، آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشی که برای اعضای خود ارسال کرده از تصمیم ایران برای توقف هفت «اقدام شفاف» خبر داد، از جمله اینکه جمهوری اسلامی قصد دارد اجازه استفاده آژانس از فناوریهای مدرن نظارتی و حضور درازمدت بازرسان آن در ایران را متوقف کند.
طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی همچنین قصد دارد «اقدامات شفاف مربوط به غنیسازی» را که شامل دسترسی روزانه به تاسیسات نطنز است متوقف کند.
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمانهای بین المللی در وین، شامگاه دوشنبه بیست و هفتم بهمن ماه، گفت که «نامه توقف اجرای اقدامات داوطلبانه ایران تحت برجام از تاریخ ۲۳ فوریه ۲۰۲۱ برابر با ۵ اسفندماه۹۹» عصر دوشنبه تحویل مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی شد.
غریب آبادی افزود که این اقدام در اجرای «قانون مصوب مجلس شورای اسلامی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» و در راستای حقوق مصرح جمهوری اسلامی ایران تحت بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام و به علت عدم پایبندی طرفهای مقابل به تعهدات خود در جهت رفع تحریمهای غیرقانونی، صورت گرفته است.
مجلس شورای اسلامی روز سهشنبه ۱۱ آذرماه سالجاری در واکنش به کشته شدن محسن فخریزاده، عضو ارشد سپاه پاسداران و چهره کلیدی برنامه هستهای جمهوری اسلامی، کلیات طرحی را با عنوان «اقدام راهبری برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» تصویب کرد که دولت باید غنیسازی اورانیوم را در سطح ۲۰ درصدی عملیاتی کرده و در صورت رفع نشدن تحریمهای نفتی و بانکی، ظرف سه ماه اجرای پروتکل الحاقی را متوقف کند.