احتمال قرار گرفتن اخوان المسلمین در فهرست گروههای تروریستی آمریکا
سارا سندرز، سخنگوی کاخسفید، تایید کرد که رییس جمهوری آمریکا در حال رایزنی برای قرار دادن نام «اخوان المسلمین» در فهرست گروههای تروریستی ایالات متحده است.
روزنامه نیویورک تایمز، روز سهشنبه دهم اردیبهشت، در گزارشی نوشت که کاخ سفید از دیپلماتهای آمریکایی و مسئولان امنیت ملی ایالات متحده خواسته است تا در پی یافتن راهی باشند که بشود تحریمهایی را علیه «اخوان المسلمین» وضع کرد.
در بیانیه روز سهشنبه سارا سندرز، همچنین آمده است که رییس جمهوری آمریکا نه تنها با مشاوران امنیت ملی کاخ سفید، بلکه با برخی از رهبران منطقهای نیز، که به گفته سندرز «دغدغههای مشترکی» در این باره دارند؛ رایزنی کرده است.
با این حال، روزنامه ایندیپندنت در گزارشی که روز سهشنبه درباره این خبر منتشر کرد؛ نوشت که این تصمیم رییس جمهوری آمریکا با مخالفتهایی هم در داخل خود دولت مواجه شده است. بر اساس این گزارشها، برخی از دیپلماتها و مقامهای وزارت دفاع آمریکا نسبت به اجرای چنین تصمیمی و پیامدهای آن ابراز نگرانی کردهاند.
به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، خواست قرار گرفتن اخوان المسلمین در فهرست «گروههای تروریستی» ایالات متحده، در جریان دیدار اخیر عبدالفتاح السیسی، رییس جمهوری مصر، با دونالد ترامپ، رییس جمهوری ایالات متحده، در کاخ سفید مطرح شده است. دیداری که سه هفته پیش، ۲۰ فروردین، در پشت درهای بسته برگزار شد و اطلاعات دقیقی از آن منتشر نشده است.
«اخوان المسلمین» از قدیمیترین و پرنفوذترین گروههای اسلامی است که نه تنها پیروان پرشماری در جامعه مصر و بسیاری دیگر از کشورهای منطقه دارد؛ بلکه در میان رهبران و مقامهای سیاسی-دولتی برخی از کشورها از جمله تونس، اردن، قطر یا حتی ترکیه هم نفوذ داد.
محمد مرسی، از رهبران اخوان المسلمین در سال ۲۰۱۲، پس از سقوط حکومت ۳۰ ساله حسنی مبارک، در یک انتخاب سراسری، که بسیاری از ناظران آن را قابل قبول قلمداد کردند، در مصر به قدرت رسید؛ اما در نهایت حکومت او در جریان کودتای تابستان سال ۲۰۱۳ ارتش مصر سرنگون شد. اخوان المسلمین از سال ۲۰۱۳ در مصر به عنوان گروه «تروریستی» شناخته میشود. این گروه در ۱۹۲۸ در مصر پایهریزی شده است.
اخوان المسلمین از قدرت و شبکه مالی قابل ملاحظهای نیز برخوردار است. انتظار میرود در صورت اعمال تحریمهای ایالات متحده، پیامدهای اقتصادی و تبعا واکنشهای سیاسی نسبت به این اقدام گسترده باشد.