ادامه درگیریهای مرگبار در عراق
در جریان تیراندازی دوشنبه شب نیروهای امنیتی به روی معترضان در شهر شطره واقع در جنوب عراق، دو نفر کشته شدند و ۱۲ نفر دیگر مجروح شدند.
بنا بر اعلام منابع امنیتی، معترضان در تلاش برای حمله به محل زندگی یکی مقام ارشد دولتی بودند.
همچنین در رخدادی جداگانه، تیراندازی نیروهای امنیتی به معترضانی که در ورودی شهر بندری امقصر تحصن کرده بودند، منجر به کشته شدن یک نفر و مجروح شدن ۳۴ نفر دیگر شد. در اثر تحصن معترضان از چهارشنبه گذشته عملیات بندری در امقصر واقع در نزدیکی شهر نفتخیز بصره متوقف شده است.
مقامهای امنیتی در بصره با هدف متفرق کردن معترضین از دوشنبه شب ساعت ۱۰ به وقت محلی، منع آمد و شد اعلام کرده و هشدار دادند در صورت نیاز به اقدامات قهری متوسل خواهند شد.
از زمان آغاز اعتراضات در عراق در تاریخ اول ماه اکتبر نسبت به آنچه فساد حکومتی خوانده شده، دستکم ۲۵۰ نفر جان باختهاند.
جانباختگان دوشنبه شب جدای از ۶ نفری است که در اعتراضات بغداد کشته شدهاند.
جینین هنیس-پلاسچائرت، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور عراق، با انتشار توییتی رفتار خشونتآمیز با معترضان را محکوم کرد.
از طرفی خبرگزاری رویترز به نقل از جوان عراق به نام علی، ساکن شهرک صدر در بغداد، گزارش داده او شاهد جان باختن ۵۰ نفر از زمان شروع اعتراضات در کشور بوده است.
علی به رویترز گفت: «اولین مورد شوکهکننده بود. کسی بود که او را میشناختم و به سینهاش شلیک کردند.»
او در ادامه گفت: «اما زود به مرگ عادت میکنی...من شاهد بودم مردمی که بعضی هم دوستانم بودند بر اثر شلیک گاز اشکآور و نارنجکهای صوتی خفه شدند، جان دادند و جمجمهشان شکافته شد.»
به نوشته رویترز، این جوان عراقی که حاضر نشده نام خانوادگی خود را فاش کند ویدئوی را با گوشی موبایلاش ضبط کرده که لحظات آخر زندگی یکی از قربانیان تیراندازی ماموران را در میدان تحریر بغداد نشان میدهد.
بر اساس گزارش رسمی دولت عراق، حدود ۱۵۰ نفر در هفته اول ناآرامی در این کشور کشته شدند که ۷۰ درصد آن ناشی از اصابت گلوله به سر یا سینه آنان بوده است.
صدها نوجوان و جوان عراقی از ۱۰ روز پیش با جمع شدن زیر پل جمهوری بر روی رودخانه دجله به شعار دادن علیه دولت مشغول بوده و خود را «خط مقدم انقلاب» میدانند.
این پل که از میدان تحریر تا منطقع خضرا یعنی محل ساختمانهای دولتی امتداد دارد در طی این مدت شاهد درگیری بین معترضین و نیروهای امنیتی بوده است.
این معترضان جوان اغلب با تیرکمان و ایجاد مانع با بلوکهای سیمانی به اعتراضات خود ادامه میدهند. نیروهای امنیتی در واکنش به آنان از گلولههای پلاستیکی، نارنجک صوتی و گاز اشکآور استفاده کردهاند که منجر به مرگ تعداد زیادی شده است.