اشرف غنی از ژنرال متیس با فرش قرمز استقبال کرد، طالبان با موشک
ژنرال جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا و ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو در سفری از پیش اعلام نشده وارد کابل پایتخت افغانستان شده و بار دیگر پشتیبانی نظامی خود از افغانستان را مورد تاکید قرار دادند.
شورشیان طالبان چند ساعت پس از ورود مقامهای ارشد آمریکایی و ناتو به افغانستان ، فرودگاه کابل را هدف حملات موشکی خود قرار داد. به گفته منابع محلی دست کم سه موشک به بخش نظامی فرودگاه کابل اصابت کرد، اما این حملات باعث مختل شدن پروازها نشده است.
مقامهای افغان تایید کردهاند که شورشیان در خانهای در نزدیکی فرودگاه کابل مستقر شده و از آنجا شلیک می کنند.
مقامهای افغان این منطقه را محاصره کرده و نیروهای ویژه وارد عمل شدهاند تا شورشیان را از پا درآورند.
این نخستین سفر وزیر دفاع آمریکا به افغانستان از وقتی است که دونالد ترامپ راهبرد جدید نظامی کشورش را برای افغانستان اعلام کرد. افزایش نیرو، اختیارات بیشتر به ژنرالهای آمریکایی در افغانستان، ضربه زدن به طالبان و وادار کردن پاکستان به "دست کشیدن از حمایت از شورشیان افغان" در محور این استراتژی جدید است
سفر مشترک رئیس پنتاگون و دبیرکل ناتو به افغانستان نشان میدهد که کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی به ماموریت خود در افغانستان همچنان پایبند هستند.
آقای استولتنبرگ که نخست وزیر پیشین نروژ است، در نشست خبری مشترک با اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، گفت: هرچه افغانستان باثباتتر شود، ما امنتر خواهیم بود.
اشرف غنی که در این نشست خبری میان دو میهمان بلندپایهاش ایستاده بود، هم با اشاره به درگیری امروز در کابل گفت:" حمله امروز نشانهای از ضعف طالبان است. نیروهای واکنش سریع به حمله اخیر رسیدگی می کنند و نیروهای ویژه اوضاع را تحت کنترل درآوردهاند."
ژنرال متیس هم گفت که طالبان به مردم افغانستان احترام نمی گذارند و غیرنظامیان را عمدا میکشند. او در پاسخ به سوالی درباره چگونگی برخورد آمریکا با پاکستان که گفته می شود از شورشیان حمایت می کند گفت :"استراتژی جدید فرصتی برای پاکستان است که با شورشیان در افغانستان مبارزه کند."
پاکستان که حضور رهبری طالبان در قلمروی خود را انکار نمیکند گفته است که مخالف گسترش فعالیت هند، رقیب دیرینهاش، در افغانستان است.
طالبان می گوید که مخالف حضور نیروهای خارجی در افغانستان است و تهدید کرده که این کشور را به "گورستان" آنها تبدیل خواهد کرد.
هارون نجفیزاده، خبرنگار ارشد ایران اینترنشنال میگوید: "به رغم هزینه یک تریلیون دلاری آمریکا در جنگ افغانستان، صلح و ثبات هنوز برای افغانها رویاست و اوضاع کشور روز به روز شکنندهتر میشود. دولت افغانستان تنها در بیش از 60 درصد کشور تسلط دارد و شورشیان طالبان در سالی که گذشت بر حضور و فعالیت خود افزودند. نفوذ امروز شورشیان و حمله به شاهرگ شهر کابل آن هم در شرایطی که رئیس جمهوری غنی میزبان مهمترین میهمانانش است نشاندهنده عصبانیت و نارضایتی طالبان از راهبرد تازه دولت آمریکا است."