امضای توافق آمریکا و طالبان پس از ۱۸ سال جنگ در افغانستان
آمریکا و طالبان، پس از ۱۸ سال جنگ، توافق صلحی را امضا کردند که بر اساس آن، روند خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان و همچنین روند مذاکرات میان طالبان و کابل آغاز خواهد شد.
این توافق روز شنبه دهم اسفند در دوحه قطر از سوی زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان و همچنین عبدالغنی برادر، معاون سیاسی گروه طالبان به امضا رسید.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، از گروه طالبان خواست که به قول خود مبنی بر قطع ارتباط با القاعده عمل کند.
او گفت که اگر طالبان به تعهدات خود پایبند باشند و با دولت افغانستان مذاکره کنند، «ما و بقیه جامعه جهانی که امروز اینجا گرد آمدهایم، آماده اقدامهای متقابلیم».
مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا هم که در کابل به سر میبرد، تاکید کرد که اگر طالبان این توافق را زیر پا بگذارند، آمریکا در لغو آن تردید نخواهد کرد.
رییس پنتاگون گفت: «اگر طالبان به تعهدات خود عمل نکنند، بخت خود را برای نشستن در کنار دیگر افغانها و اندیشیدن درباره آینده کشورشان از دست خواهند داد.»
در آستانه امضای این توافق، دولتهای واشنگتن و کابل با انتشار بیانیه مشترکی اعلام کردند که اگر گروه طالبان به تعهدات خود عمل کند، آمریکا و ناتو همه نیروهای نظامی خود از افغانستان را در بازه زمانی ۱۴ ماهه خارج خواهند کرد.
در بیانیه مشترک آمریکا و افغانستان که روز شنبه دهم اسفند، منتشر شد، آمده است: «ائتلاف روند خروج نیروهایی را که در افغانستان باقی ماندهاند در یک بازه زمانی ۱۴ ماهه از زمان انتشار این بیانیه مشترک و توافق آمریکا و طالبان، به پایان خواهد رساند، به شرط آنکه طالبان به تعهدات این توافق کاملا عمل کند.»
بر اساس این بیانیه، آمریکا روند خروج نیروهایش از افغانستان را با بازگرداندن ۸۶۰۰ نیرو در ۱۳۵ روز آینده آغاز خواهد کرد.
همچنین بر اساس این توافق، قرار است که از روز دهم مارس، مذاکرات میان طالبان و دولت افغانستان آغاز شود. تبادل هزاران زندانی میان آمریکا و طالبان نیز از دیگر مفاد این توافق است.