اندیشکده فارین اَفِرز: سیاست خارجی آمریکا کشور را دو نیمه کرده است
اندیشکده آمریکایی فارن اَفِرز (Foreign Affairs ) امروز جمعه ۲۶ خرداد در مقالهای تحلیلی مینویسد سیاست خارجی آمریکا به دو نیمه شدن و از هم گسیختگی اتحاد ملی مردم آن منجر شده است.
در این مقاله آمده است: «۱۵ سال پیش تاریخدان آمریکایی رابرت کاگان گفته بود که آمریکاییها از کره مریخ (مارس) آمدهاند و اروپاییها از کره ناهید (ونوس). به عقیده کاگان دنیای آمریکاییها با اروپاییها تفاوتهای آشتیناپذیر دارد. آمریکاییها عاشق قدرت و قلدری هستند ولی اروپاییها با دیپلماسی و قانون پیش میروند. یکی از دلایل معروف شدن این تشبیه در سال ۲۰۰۲ آغاز حمله آمریکا به عراق بود.
امروز و در نگاه اول رفتار دونالد ترامپ پس از به قدرت رسیدن یک چنین تصوری را از آمریکاییها تأیید میکند.
دولت ترامپ از قرارداد اقلیمی پاریس خارج شده است؛ با ناتو بر سر ماده ۵ این ائتلاف نظامی درباره تأمین بودجه آن اختلاف دارد؛ آلمان را کشوری 'بد، خیلی بد' خوانده است؛ و غیره. اما حقیقت این است که این کاراکترها تنها در وجود رهبران ایالات متحده نیست. امروز توده مردم آمریکا و توده ملتهای اروپایی و نخبگان آنها همان اختلاف کاراکتر و شخصیتی را که کاگان گفته است پیدا کردهاند.
کافی است اعضای وزارتخارجه و نقشآفرینان سیاست خارجی در واشنگتن و نخبگان سیاسی آمریکا را با الیت و نظریهپردازان سیاسی انگلیسی در یک اتاق در لندن کنار هم بنشانید، آنگاه متوجه خواهید شد که دنیایی مانند فرق روشنایی و تاریکی در میان آنها اختلافنظر وجود دارد.
دموکراسی و ثباتی که آمریکا در پایان جنگ دوم جهانی برای اروپا بهوجود آورد قرار بود ادامه قدرت ایالات متحده و حضور آن را در کشورهای آنها را تا سالها تأمین کند.
نخبگان سیاسی در ایالات متحده هنوز به این نظام سیاسی و روابط بینالمللی متعهد هستند و آن را از طریق پشتیبانی از تجارت آزاد جهانی و نقش سازمان ملل متحد در حل و فصل مناقشات فعالانه دنبال میکنند. آمریکا هنوز از متحدان خود در سراسر جهان پشتیبانی میکند، حتی اگر به قیمت استفاده از جان نیروهای خودش هم که شده باشد.
اما ابعاد این تعهدهای جهانی آمریکا نسبت به موارد بینالمللی امروز به اندازهای رسیده است که میان نخبگان واشنگتن و اکثریت قریب به اتفاق مردم آمریکا دودستگی ایجاد کرده است.»