ایمی کنی برت به عنوان قاضی دیوان عالی آمریکا سوگند یاد کرد
سنای آمریکا با ۵۲ رای موافق و ۴۸ رای مخالف، ایمی کنی برت را برای تصدی پست قاضی دیوان عالی آمریکا تایید کرد و مراسم تحلیف قاضی برت در حیاط کاخ سفید ساعت ۹ شب دوشنبه به وقت شرق آمریکا برگزار شد.
مراسم تحلیف قاضی برت در کاخ سفید با سخنرانی دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا آغاز شد و پس از آن قاضی برت برای تصدی پست قاضی دیوان عالی آمریکا سوگند یاد کرد.
در این مراسم دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، گفت: «این یک لحظه تاریخی برای آمریکا، قانون اساسی ایالات متحده و حاکمیت منصفانه قانون است.»
ترامپ افزود: «قاضی برت جایگزین روث بیدر گینزبرگ، که پیشگام واقعی حقوق زنان بود، خواهد شد. برت نه تنها پنجمین زنی است که وارد دیوان عالی میشود، بلکه اولین زنی است که به هنگام تصدی این سمت مادر چند دانشآموز است.»
برت در سخنرانی خود پس از ادای سوگند گفت: «من به مردم آمریکا قول میدهم که وظایف خود را به نحو احسن به انجام برسانم.»
برت گفت: «کار قاضی دیوان عالی این است که از دخالت دادن گرایشهای سیاسی خود در تصمیماتش خودداری کند، در غیر اینصورت از وظایف خود سرپیچی کرده است. از آنجا که قضات دیوان عالی از سوی مردم انتخاب نمیشوند، نمیتوانند ادعا کنند که نظرات آنها مردم را نمایندگی میکند.»
با ورود برت ۴۸ ساله به دیوان عالی، ترکیب این دادگاه به شش محافظهکار در مقابل سه لیبرال تغییر یافته و اکثریت محافظه کاران بیش از پیش تقویت خواهد شد.
برت که با وجود رای مخالف همه ۴۵ نماینده دموکرات، دو نماینده مستقل و یک جمهوریخواه در سنا، برای تصدی این سمت تایید شد و سومین قاضیای است که ترامپ در دیوان عالی منصوب کرده است.
به گزارش والاستریت ژورنال، با توجه به این که دیوان عالی قرار است در مورد قانونی بودن یا نبودن قانون خدمات درمانی ارزان قیمت دولت باراک اوباما رای دهد، انتظار میرود آغاز به کار برت با تاثیرات سریعی همراه باشد.
جمهوریخواهان که این طرح دولت اوباما را خلاف قانون میدانند، امیدوارند با تقویت اکثریت محافظهکاران در دیوان عالی این طرح غیرقانونی شناخته شده و رد شود.
از سوی دیگر با توجه به اینکه برت به عنوان یک چهره مسیحی محافظهکار شناخته میشود، لیبرالها نگرانهستند مواضع مذهبی او به ایجاد محدودیتهای بیشتر در سقط جنین منجر شود.
تایید برت با واکنش گسترده شخصیتهای سیاسی در آمریکا همراه شده است. درحالیکه جمهوریخواهان از انتخاب او استقبال کردهاند، دموکراتها نسبت به پیامدهای حضور برت در دیوان عالی هشدار دادند.
کامالا هریس، معاون جو بایدن، اقدام سنا در تایید برت را «غیرقانونی» خواند و گفت: «جمهوریخواهان با این کار خود خواست مردم آمریکا را نادیده گرفتند. او گفت این اقدام با هدف محروم کردن میلیونها نفر از خدمات درمانی ارزان صورت گرفته است.»
هیلاری کلینتون، نامزد دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، نیز در واکنش به این اقدام در توییتی گفت: «برت به جمهوریخواهان سنا کمک خواهد کرد در میانه شیوع کرونا خدمات درمانی ارزان قیمت را از مردم دریغ کنند.»
نانسی پلوسی، رییس مجلس نمایندگان آمریکا، اقدام سنا در تایید برت را «اقدامی از شدت ناچاری» توصیف کرد و گفت این کار جمهوریخواهان، آنهم تنها هشت روز قبل از انتخابات، با هدف «نابود» کردن خدمات درمانی در آمریکا صورت گرفته است.
چاک شومر، نماینده اقلیت دموکرات در سنا، در واکنش به تایید برت گفت: «این یکی از سیاهترین روزها در تاریخ ۲۳۱ ساله سنای آمریکا است.»
میچ مکانل، رهبر جمهوریخواهان در سنا، اقدام جمهوریخواهان در تایید برت را اعمال قدرتی خواند که از سوی مردم به این نمایندگان واگذار شده و افزود: «نه تنها یک حقوقدان مستعد، که یک فرد بسیار خوب، وارد دیوان عالی شده است.»
تام کاتن، نماینده جمهوریخواه سنای آمریکا، اقدام سنا در تایید ایمنی کنی برت به عنوان قاضی دیوان عالی را «پیروزی قانون اساسی، دیوان عالی و ملت آمریکا» خواند.