شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

بازگشایی مرزهای اروپا، پس از یک بهار خزان‌شده

 

در حالی که از دو روز دیگر، مرزهای کشورهای اروپایی پس از سه ماه بازگشایی خواهد شد، به تدریج آمارهایی که از دوران قرنطینه و اعمال محدودیت‌ها منتشر می‌شود، تصویر روشن‌تری از تاثیرات اقتصادی شیوع ویروس کرونا در این قاره و حتی جهان را به دست می‌دهد.

بازگشایی مرزها در اروپا

پس از سه ماه محدودیت، از روز دوشنبه، کشورهای اروپایی با بازگشایی مرزهای خود، امکان تردد و سفر شهروندانشان را فراهم می‌کنند. 

این در حالی است که برخی از کشورهای اروپا از قبل مرزهای خود را گشوده‌اند.

ایتالیا که اولین کانون شیوع ویروس کرونا در اروپا به شمار می‌رفت، از روز سوم ژوئن مرزهای خود را برای همه مسافران گشود، این در حالی بود که همچنان دولت‌ها محدودیت‌های خود را در مورد این کشور حفظ کردند.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که برخی از کشورها برای بازگشایی مرزهای خود از «استراتژی لایه به لایه » بهره بردند. به این معنی که در ابتدا مرزهای خود را به روی همسایگان خود گشودند. 

بر اساس این استراتژی، تردد در میان کشورهای حوزه بالتیک و برخی از کشورهای اروپای مرکزی، بدون کنترل مرزی ممکن شد.

اما از بامداد روز دوشنبه کشورهای بلژیک، فرانسه، یونان محدودیت تردید به سوی همه کشورهای قاره اروپا را حذف می‌کنند.

 

بازگشایی بیشتر برخی و احتیاط برخی دیگر

در این میان، یونان که از نظر اقتصادی بسیار به صنعت گردشگری وابسته است، فراتر رفته و از گردشگران برخی از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا، شامل استرالیا، نیوزلاند، ژاپن، کره جنوبی و حتی چین خواسته که برای تعطیلات تابستانی خود به یونان سفر کنند.

با این حال گزارش‌ها حاکیست که بر اساس وضعیت شیوع ویروس کرونا در هر منطقه از کشورهای اروپایی، همچنان در برخی نقاط اروپا وضعیت قرمز یا زرد است و محدودیت‌هایی متناسب با آن برقرار خواهد بود.

در میان کشورهایی که مرزهای خود را گشوده‌اند یا از روز دوشنبه مرزهای خود را بازگشایی می‌کنند، برخی از کشورهای اروپای مرکزی و اتریش همچنان محدودیت‌هایی را برای مسافرانی که از مناطق قرمز و زرد می‌آیند، اعمال می‌کنند.

این محدودیت‌ها شامل، ممنوعیت سفر، انجام تست‌های کرونا و قرنطینه‌های چهارده روزه است.

فرانسه اعلام کرده که در مقابل هر کشوری که چنین محدودیت‌هایی را برای شهروندان فرانسوی اعمال کند، دولت نیز دست به اقدام متقابل خواهد زد.

 

کاهش شدید تولید صنعتی اروپا

مرکز آمار اتحادیه اروپا (یورواستات) اعلام کرد که تولید صنعتی در منطقه یورو در ماه آوریل ۱۷/۱ درصد نسبت به ماه گذشته خود، مارس، کاهش داشته است. 

یورواستات با انتشار بیانیه‌ای تاکید کرد این رقم، شدیدترین کاهش ماهانه از زمان بحران اقتصادی اواخر سال ۲۰۰۸ و اوایل سال ۲۰۰۹ بوده است.

پیشتر در ماه مارس، که کشورهای حوزه یورو تقریبا برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، فعالیت‌های صنعتی را به حالت تعلیق درآورده بودند، تولید صنعتی در این حوزه ۱۱/۹ درصد کاهش داشت. 

با این حال، یورواستات در ارزیابی خود درباره تولید صنعتی در ماه مه در این کشورها تجدیدنظر کرده و این رقم را اکنون ۱۱/۳ درصد اعلام کرد که حاکی از بهبود نسبی تولیدات صنعتی پس از ماه آوریل است.

بیشترین کاهش در ماه آوریل مربوط به کشور اسلواکی بوده که تولیدات صنعتی‌اش نسبت به ماه مارس ۲۶/۷ درصد کاهش داشت.

همچنین ایتالیا که نسبت به دیگر کشورهای حوزه اقتصادی یورو، زودتر محدودیت‌های قرنطینه را اعمال کرد، در ماه مارس۲۸/۴ درصد و در ماه آوریل ۱۹/۱ درصد کاهش تولیدات صنعتی داشته است.

 

سقوط ۲۰ درصدی اقتصاد بریتانیا

همزمان دفتر ملی آمار بریتانیا، روز جمعه، اعلام کرد اقتصاد این کشور در ماه آوریل ۲۰/۴ درصد رشد منفی داشته است.

این کاهش نرخ تولید ناخالص داخلی در حالی است که این رقم در ماه مارس، منفی ۵.۸ درصد بوده است. 

جاناتان آتو، کارشناس دفتر ملی آمار بریتانیا گفت: «کاهش تولید ناخالص داخلی در ماه آوریل، در بریتانیا بی‌سابقه و سه برابر بیشتر از ماه قبل از آن بوده است. همچنین این آمار ده برابر بیشتر از کاهش رشد اقتصادی در پیش از آغاز شیوع ویروس کرونا بوده است.»

تمام ماه آوریل، بریتانیا در قرنطینه به سر می‌برد ولی پیش‌بینی می‌شود که با ازسرگیری فعالیت‌های اقتصادی در این کشور، به تدریج از رشد منفی اقتصادی کاسته شود.

بازگشت امید به آمریکا و ناامیدی صندوق جهانی پول

همچنین در حالی که در آمریکا نگرانی‌هایی درباره موج دوم شیوع ویروس کرونا وجود دارد، بازگشایی فعالیت‌های اقتصادی، موجب بازگشت امید به مصرف‌کنندگان آمریکایی شده است.

بر اساس نتایج تحقیقی که روز جمعه از سوی دانشگاه میشیگان منتشر شد، نرخ کلی اعتماد مصرف‌کنندگان در آمریکا رو به بهبود است و از ۷۲/۳ در ماه مه به ۷۸/۹ در ابتدای ماه ژوئن رسیده است.

 

ریچارد کارتن، اقتصاددان و سرپرست این تحقیق اعلام کرد افزایش امید در مصرف‌کنندگان به دلیل «بهبود چشم‌انداز اقتصادهای شخصی و چشم‌اندازهای نسبتا امیدوارکننده اقتصاد ملی به دلیل بازگشایی اقتصادی است».

با این حال، گیتا گوپینات، اقتصاددان ارشد صندوق بین‌المللی پول، روز جمعه در ویدیویی که در هفتمین نشست سالانه سیاست پولی آسیا پخش شد، گفت اقتصاد جهانی به نظر بسیار کندتر از آنچه پیش‌بینی می‌شد به حالت عادی بازگردد. او گفت: «یک ابهام بزرگ درباره ازسرگیری‌ها وجود دارد.» 

این اظهارات درحالی است که قرار است صندوق بین‌المللی پول، روز ۲۴ ژوئن، حدود ده روز دیگر، تازه‌ترین ارزیابی‌های خود از اقتصاد جهانی را منتشر کند. 

در آستانه انتشار این آمار، این مقام صندوق بین‌المللی پول گفت: «آنها [آمارها] احتمالا بسیار بدتر از آن چیزی خواهد بود که در ماه آوریل داشتیم.»

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More