برگزاری انتخابات پارلمانی لبنان پس از ۹ سال
لبنانیها برای اولین بار پس از سال ۲۰۰۹ میلادی برای انتخاب نمایندگان پارلمان به پای صندوقهای رای رفتند.
روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت، مردم لبنان برای انتخاب ۱۲۸ نماینده از مجموع ۵۸۳ نامزد به پای صندوقهای رای رفتند.
رقابت اصلی این دوره از انتخابات در لبنان بین سعد حریری، نخستوزیر سنیمذهب، که از حمایت کشورهای غربی و عربستان سعودی برخوردار است، و حزبالله لبنان که مورد حمایت ایران است، تمرکز یافته است.
بر اساس قانون جدید انتخاباتی لبنان شمار حوزههای رایگیری به ۱۵ حوزه کاهش یافته و رایگیری بر اساس شیوه نمایندگی رایگیری نسبی اجرا می شود و ناظران امیدوارند با این شیوه شانس افراد مستقل برای ورود به پارلمان افزایش یابد.
با وجود تعداد بالای نامزدهای جوان و ۸۶ نامزد زن که در تاریخ انتخابات لبنان کمسابقه است انتظار نمیرود سه جایگاه کلیدی دولت دستخوش تغییر شود.
ناظران معتقدند «نبیه بری» که از ۲۶ سال پیش رئیس پارلمان این کشور بوده در سمت خود باقی بماند و سعد حریری هم به عنوان نخست وزیر ابقا شود.
بر اساس این گزارش، مقام ریاست جمهوری میشل عون که از این انتخابات مستقل است قرار نیست تغییر یابد. امری که ممکن است میزان شرکت مردم در این انتخابات را پایین آورد.
حزب الله لبنان که با «نبیه بری» و «میشل عون» همپیمان است، رقیب جدی حزب حاکم تحت رهبری سعد حریری است.
اختلافات بر سر قانون انتخابات و نیز چالشهای امنیتی باعث شده بود انتخابات لبنان از سال ۲۰۰۹ سه بار به تعویق بیفتد. در انتخابات امروز البته ۱۳۰ ناظر از طرف اتحادیه اروپا برای نظارت بر اجرای این انتخابات در لبنان حضور دارند.
گزارشی از امید آرامش: