شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

بلومبرگ: روابط ترکیه و آلمان به یک نقطه‌ی جدایی رسیده است

خبرگزاری بلومبرگ (Bloomberg)، امروز شنبه ۷ مرداد  ماه، در گزارشی می‌نویسد که روابط آلمان و ترکیه پس‌از دهه‌ها پیوند عمیق اقتصادی و سیاسی، اکنون در جدال بر سر حقوق‌بشر و ارزش‌های دموکراتیک، به یک نقطه‌ی شکننده و سرحد جدایی رسیده است.

در این گزارش آمده است: «آلمان و ترکیه دارای روابطی عمیق و گسترده‌اند. میلیون‌ها ترک در آلمان زندگی می‌کنند و میلیون‌ها آلمانی، هر سال به سواحل و مکان‌های تاریخی کشور ترکیه می‌روند و تعطیلات خود را در آن‌جا می‌گذرانند.

بیش از ۷هزار شرکت بزرگ آلمانی، از دویچه‌بانک و زیمنس گرفته، تا فولکس واگن و شرکت‌های تولید لباس و غذا، در ترکیه حضور تجاری گسترده دارند. حجم مبادلات تجاری میان دو کشور، بالغ‌بر ۳۶میلیارد دلار در سال است.

با این حال، اختلافات دو کشور، بر سر موضوع دفاع از حقوق بشر و ارزش‌های دموکراتیک، می‌تواند به جدایی و باخت هر دو طرف منجر شود؛ باختی که حتی می‌تواند برای آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در انتخابات آینده‌ی این کشور نیز خود را بنمایاند.

با اینکه هیچ‌یک از این دو کشور نمی‌تواند نقش دیگری را در امور کشور و اقتصاد خود منکر شوند، اما امور سیاسی و اعتقادات ایدئولوژیکی، اکنون اردوغان و مرکل را در یک نقطه‌ی شکننده که به جدایی آنها ختم می‌شود، قرار داده است».

بلومبرگ می‌افزاید: «پس از یک سال و نیم روابط پرتنش میان دو کشور، ماه گذشته، اختلافات طرفین با دستگیری یک گروه از فعالان حقوق بشر در ترکیه که در میان آنها شهروند آلمانی، پیتر استودنر(Peter Steudtner) نیز وجود دارد، به نقطه‌ی اوج خود رسیده است.

آنگلا مرکل در نکوهش انجام این عمل از سوی مقامات ترکیه، اندکی تردید به خود راه نداده است و آن را با صفت «کاملاً غیرموجه» محکوم کرده است.

زیگمار گابریل (Sigmar Gabriel)، وزیر خارجه‌ی مرکل نیز گفته است که آلمان اکنون به‌دنبال تغییر اساسی روابط خود با ترکیه است.

البته رجب طیب اردوغان هم به‌نوبه‌ی خود، مواضع رهبران آلمان را «نابخشودنی» خوانده است.

جودی دمپسی(Judy Dempsey)، از بنیاد کارنگی(Carnegie Foundation) در اروپا، در این‌باره می‌گوید: «آنگلا مرکل تاکنون سعی کرده است که میان اختلافات عقیدتی اروپا و ترکیه بر سر امور حقوق بشر و دموکراسی، نوعی تعادل به‌وجود آورد. از سوی دیگر، این انعطاف آلمان، به اردوغان این فرصت را داده است تا هر کاری که دلش می‌خواهد، انجام بدهد. اردوغان ممکن است امتیازهای زیادی را از آلمان در ترکیه بگیرد؛ اما نتیجه‌ی آن، باخت برای هر دو طرف خواهد بود».

گلستان گوربی(Gulistan Gurbey)، کارشناس سیاسی در دانشگاه آزاد برلین می‌گوید: «اکنون در آلمان، یک نظر عمومی منتقدانه‌ای نسبت‌به سیاست‌های حکومت ترکیه شکل گرفته است. اردوغان سعی کرده تا صبر و حوصله‌ی آلمانی‌ها را بسنجد؛ ولی صبر آنها اکنون به پایان رسیده است».

 

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More