بیشترین افت امید به زندگی در آمریکا در سال کرونا
مقامهای بهداشت و سلامت عمومی ایالات متحده آمریکا در گزارشی اعلام کردند که میانگین امید به زندگی در این کشور در سال ۲۰۲۰ یک سال و نیم کاهش داشته است، که این رقم بالاترین میزان افت امید به زندگی شهروندان آمریکایی از جنگ جهانی دوم به این سو بوده است.
بر اساس گزارش مقامهای بهداشت و سلامت عمومی که چهارشنبه ۳۰ تیر در خبرگزاری آسوشیتدپرس منتشر شد، میانگین امید به زندگی، حتی برای سیاهپوستان آمریکایی و آمریکاییهای اسپانیاییتبار بهمراتب بدتر بوده و سه سال کاهش یافته است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا بحران همهگیری بیماری کوویدـ۱۹ را بانی تقریبا ۷۴ درصد کاهش امید به زندگی اعلام کرد. در سال ۲۰۲۰، بیش از ۳/۳ میلیون آمریکایی بهدلیل ابتلا به بیماری کوویدـ۱۹ جان خود را از دست دادند، که این یکی از بالاترین آمار مرگومیر در تاریخ ایالات متحده آمریکا بوده است.
مارک هیورد، استاد جامعهشناسی دانشگاه تگزاس که تغییرات آمار مرگومیر در ایالات متحده آمریکا را مطالعه میکند، سقوط ناگهانی امید به زندگی را «فاجعهبار» توصیف کرد.
امید به زندگی یا متوسط طول عمر شاخصی آماری است که نشان میدهد افراد جامعه بهطور میانگین چقدر عمر میکنند.
الیزابت آریاس، از نویسندگان اصلی این گزارش تحقیقی در مورد متوسط طول عمر در آمریکا میگوید: «بهجز بیماری کوویدـ۱۹، استفاده بیش از حد مواد مخدر بین شهروندان سفیدپوست و افزایش قتل بین شهروندان سیاهپوست آمریکایی از عوامل دیگری است که سبب کاهش طول عمر آنها شده است.»
اما کارشناسان معتقدند سایر مشکلاتی که امید به زندگی آمریکاییهای سیاهپوست و اسپانیاییتبار را بیشتر تحت تاثیر قرار داد نبودِ دسترسی به مراقبتهای بهداشتی با استاندارد بالا و زندگی در شرایط شلوغ بود. همچنین درصد قابلتوجهی از آنها ملزم به ادامه کار در مشاغل کمدرآمدتر هنگام شیوع این بیماری همهگیر شدهاند.
به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، میانگین طول عمر شهروندان آمریکایی در دهههای اخیر در حال افزایش بود. اما این روند در سال ۲۰۱۵ بهمدت چند سال متوقف شد و در سال ۲۰۱۹، به ۷۸ سال و ۱۰ ماه رسید اما در سال ۲۰۲۰، این رقم به ۷۷ سال و ۴ ماه کاهش یافت.
کاهش امید به زندگی بر اساس سن، نژاد و جنسیت
بر اساس این گزارش، در گذشته میانگین امید به زندگی در شهروندان سیاهپوست و اسپانیاییتبار آمریکایی نسبت به سفیدپوستان بالاتر برآورد میشد. اما در سال ۲۰۲۰، با سه سال کاهش، بیشترین افت در۱۵ سال گذشته، از زمانی که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا ثبت این شاخص را آغاز کرده، نشان داده است.
نقش بیماری کووید و شیوع ویروس کرونا در کاهش متوسط طول عمر شهروندان آمریکایی از نظر نژاد و قومیت متفاوت بوده است، بهطوری که بیماری کووید عامل ۹۰ درصد کاهش امید به زندگی بین آمریکاییهای اسپانیاییتبار، ۶۸ درصد میان سفیدپوستان و ۵۹ درصد میان سیاهپوستان آمریکایی بوده است.
بر اساس ارزیابیهای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، متوسط طول عمر مردان تقریبا دو سال کاهش داشته است، در حالی که متوسط طول عمر زنان یک سال کاهش نشان داده است و تقریبا ۸۰ درصد مرگومیر ناشی از کوویدـ۱۹ در سال ۲۰۲۰، بین افراد ۶۵ سال به بالا بوده است.
متوسط طول عمر زندگی در فاصله سالهای ۱۹۴۲و ۱۹۴۳، در دوره جنگ جهانی دوم، نیز سه سال کاهش داشت.
میزان کاهش متوسط طول عمر در سالهای ۱۹۱۷ و ۱۹۱۸ بسیار بالاتر برآورد میشد که بهدلیل مرگ عده زیادی از جوانها در جنگ جهانی اول و همهگیری بیماری آنفلوانزای اسپانیایی بوده است.
بازگشت امید به زندگی پس از همهگیری
میانگین امید به زندگی پس از سالها افت در دوره جنگ جهانی اول و دوم، بار دیگر به روند قبل بازگشت و کارشناسان معتقدند این بار نیز چنین خواهد شد، اگرچه برخی معتقدند ممکن است سالها طول بکشد.
بسیاری از شهروندان جان خود را در اثر ابتلا به کوویدـ۱۹ از دست دادهاند، در حالی که گونههای جهشیافته ویروس کرونا همچنان بین آمریکاییهای واکسینهنشده، بهخصوص بین جوانترها، در حال شیوع است. برخی کارشناسان در مورد بازگشت امید به زندگی به روال پیشین، دیدگاهی متفاوت دارند؛ نورین گلدمن، پژوهشگر در دانشگاه پرینستون، معتقد است: «در سال ۲۰۲۱، ما نمیتوانیم به شرایط امید به زندگی قبل از همهگیری کرونا برگردیم.»