تشکیل جلسه کبرا در بریتانیا برای بررسی نحوه واکنش به حمله علیه کشتی مرسر استریت
همزمان هنگامی که بریتانیا موضع اسرائیل درباره نقش ایران در حمله به کشتی مرسر استریت را تایید کرد، گزارشی از جلسه کمیته اضطراری مقامهای بریتانیایی برای نحوه پاسخگویی به این اتفاق منتشر شد.
دولت بریتانیا که در حمله به کشتی مرسر استریت در دریای عمان یکی از اتباع خود را از دست داده است، جلسه کمیته اضطراری، جلسه کبرا، برای نحوه پاسخگویی به این حمله تشکیل داد.
شبکه خبری اسکاینیوز روز یکشنبه ۱۰ مرداد ماه، گزارش داد که جلسه کبرا، کمیته اضطراری دولت بریتانیا، در سطح مقامهای دولت بریتانیا در تعطیلات پایان هفته، درباره حمله انجام شده علیه کشتی مرسر استریت در دریای عمان و نحوه پاسخگویی به آن برگزار شد.
بنابر این گزارش، هنوز «جلسه کبرا با حضور وزیران دولت بریتانیا» که در بحرانهای شدید تشکیل میشود، برگزار نشده است.
گزارش اسکاینیوز پس از آن منتشر شد که دومینیک راب وزیر خارجه بریتانیا با تایید موضع اسرائیل گفت که باور دارد ایران پشت حمله به کشتی تحت مدیریت شرکت اسرائیلی در دریای عمان بوده است.
لیزا نندی، عضو پارلمان و وزیر خارجه در کابینه سایه بریتانیا، نیز گفت حمله «بیملاحظه» ایران به یک کشتی تجاری در آبهای بینالمللی نقض آشکار قوانین بینالمللی است.
عضو حزب کارگر بریتانیا افزود که بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا، باید رییسجمهوری آینده ایران را متوجه کند که اقدامات غیرقانونی هزینه دارد و این همان لحظهای است که بریتانیا باید نشان دهد برای پایان دادن به این الگوی رفتاری مصمم است.
لیزا نندی همچنین از وزیر خارجه بریتانیا، خواست پیگیری هماهنگی تلاشهای بینالمللی برای مقابله با اقدامات ایران را در اولویت قرار دهد.
از سویی دیگر، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، روز یکشنبه، اعلام کرد ایالات متحده با بررسی اطلاعات موجود، اطمینان دارد که ایران پشت حمله به این کشتی تحت مدیریت شرکت اسرائیلی در دریای عمان بوده است.
او تاکید کرد که آمریکا به متحدان خود برای محکوم کردن اقدام ایران در حمله به کشتی تجاری تحت مدیریت شرکت اسرائیل که در حال عبور مسالمتآمیز در آبهای بینالمللی در عمان بوده میپیوندد.
پیشتر میز نفتالی بنت، نخستوزیر اسرائیل، در توییتی با اشاره به واکنش آمریکا درباره نقش ایران در حمله به کشتی مرسر استریت، نوشت: «بار دیگر میبینیم که ایران صلح را در سراسر جهان تهدید میکند. هرچه بیشتر با هم باشیم برای مقابله با تجاوزگری ایران و پایان دادن به آن موثرتر خواهد بود.»
یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل، نیز پس از اظهارات وزیران خارجه بریتانیا و آمریکا گفت خشنود است که آنها «اقدامات تروریستی ایران» را محکوم کردند. او افزود: «تهدید رژیم تروریستی ایران» از زمانی که «ابراهیم رییسی، قصاب تهران»، رییسجمهور شود، افزایش مییابد.
وزیر خارجه اسرائیل همچنین دوباره تاکید کرد که این کشور به گفتوگو با متحدان خود در سراسر جهان ادامه خواهد داد و با این کشورها جهت تدوین اقدامات لازم برای مقابله با «اقدامات مداوم تروریستی ایران» همکاری خواهد کرد.
پس از اظهارات دیپلماتهای اسرائیلی و بریتانیایی در خصوص لزوم پاسخگویی به این حمله، آویو کوخاوی، رییس ستاد مشترک ارتش اسرائیل و نیک کارتر، فرمانده نیروهای مسلح بریتانیا، درباره «رویدادهای اخیر منطقه و چالشهای مشترک دو کشور» گفتوگو کردند.
کانال ۱۲ اسرائیل در این رابطه گزارش کرد که این مقامهای ارشد دفاعی اسرائیل و بریتانیا طی این گفتوگو توافق کردند در تلاشهای اطلاعاتی و هماهنگسازی واکنش در قبال ایران همکاری کنند. بر اساس این گزارش، آنها چنین همکاری در قبال ایران را «بیسابقه» خواندند.
شرکت دریانوردی زودیاک در لندن، متعلق به خانواده اسرائیلی اوفر، روز جمعه هشتم مرداد، در اطلاعیهای اعلام کرد در پی حمله به نفتکش مرسر استریت، یکی از کشتیهای تحت مدیریتش در نزدیکی سواحل عمان دو تن از خدمه این کشتی کشته شدند.