خشم فعالان مدنی آمریکا از سیاست جداکردن کودکان از والدین مهاجر
سیاست مهاجرتی دولت دونالد ترامپ مبنیبر جداکردن بچههای مهاجران و نگهداشتن آنها دور از والدینشان، موجی از اعتراض درسراسر آمریکا بهدنبال داشته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، روز دوشنبه ۲۸ خرداد، تعداد زیادی از قانونگذاران از حزب دموکرات به معترضانی پیوستند که از یک روز پیش در چند ایالت آمریکا، در اعتراض به سیاست مهاجرتی رییس جمهوری، مقابل زندان مهاجران تجمع کردهاند.
دولت ترامپ دستور داده است زمانیکه مهاجران از مکزیک به آمریکا میرسند، بچههایشان را از والدین جدا کنند و به مکانی دیگر انتقال دهند. فعالان حقوقبشر، این سیاست را که در راستای کاهش مهاجرت انجام میشود، غیرانسانی میدانند و از دولت خواستهاند تا سریعاً این شیوه برخورد با مهاجران را متوقف کند.
جرالد نادلر، عضو کنگره آمریکا، ضمن انتقاد شدید از این سیاست، گفته است که «این کار با هویت ملی ما سازگار نیست».
بازتاب منفی جداکردن بچههای مهاجر از والدینشان، بهحدی بوده که برخیاز همقطاران جمهوریخواه دونالد ترامپ مانند سوزانا کولینز و جف فلیک، نیز در نامهای به دونالد ترامپ، خواستار تجدیدنظر در این سیاست شدهاند. سوزانا کولینز در مصاحبهای گفته است که جداکردن اجباری کودکان از والدین، با ارزشهای آمریکایی همخوانی ندارد.
مقامات مهاجرتی آمریکا در سهماه اخیر، ۲هزار کودک را بهزور از والدینشان جدا و به مکان نامعلومی منتقل کردهاند. دولت اعلام کرده است که برخی از آنان را به حضانت خانوادهها درآورده و برخی را هم در مراکز دولتی نگهداری میکنند.
یک شهروند شرکتکننده در تجمع علیه این سیاست، گفت: «برای من، درحالیکه میبینم چه اتفاقی برای کودکان و خانودههای دیگر میافتد، لذتبردن از روز پدر بسیار مشکل است».
تعداد زیادی از پزشکان و روانشناسان انزجار خود را از این سیاست ابراز کرده و درمورد آسیبهای بلندمدت روانشناختی آن بر این کودکان، هشدار دادهاند.
اما ازسوی دیگر، جف سشنز، دادستان کل آمریکا، ضمن حمایت از این سیاست گفته است که دولت باید شدیدترین اقدامات را علیه مهاجران «غیرقانونی» اعمال کند. دیگر مقامات دولتی نیز در دفاع از این شیوه برخورد، گفتهاند که این سیاست به حفظ مرزهای آمریکا و متقاعدکردن مهاجران از عدم ورود غیرقانونی به کشور، مؤثر خواهد بود.
اما مخالفتها با این سیاست، به درون خانواده رییس جمهوری نیز کشیده است. سخنگوی ملانی ترامپ، بانوی اول آمریکا گفت که ملانی از سیاست جداسازی کودکان مهاجر از والدین «متنفر» است و اظهار امیدواری کرد تا قانونگذاران از هر دو حزب، به توافقی برای اصلاح قوانین مهاجرتی برسند.
لورا بوش، همسر رییس جمهوری پیشین آمریکا نیز در واکنش به این سیاست گفته است که برخورد شدید با رویکرد کمترین تحمل نسبتبه مهاجران، «بیرحمانه» است.
اعضای حزب دموکرات گفتهاند که دولت با جداکردن اجباری کودکان مهاجر از خانوادههایشان، کودکان را به «گروگان مهاجرتی» تبدیل کرده است.
این قانونگذاران قرار است هفته آینده، یک لایحه فوری برای توقف این سیاست به کنگره ارائه کنند؛ اما ناظران میگویند ممکن است این لایحه رأی نیاورده و اگر هم موفق شود، با حق وتوی رییس جمهوری مواجه خواهد شد.
اعترضها به سیاست دولت آمریکا مبنیبر جداکردن اجباری کودکان مهاجر از خانوادههایشان ادامه دارد؛ اما تا زمانی که فشارها به دولت به تغییری در این سیاست بینجامد، کودکان بسیاری مجبورند دور از آغوش گرم پدرو مادر خود در مکانها و منازل غریبه روز را شب کنند.