دولت میانمار بازدید نماینده سازمان ملل از منطقه راخین را لغو کرد
سازمان ملل متحد میگوید دولت میانمار دیدار از پیش برنامهریزی شده نمایندگان خود از منطقه راخین در آن کشور را لغو کرده است.
راخین منطقهای است که در طول دو هفته گذشته صدها هزار مسلمان روهینگیایی پس از بمباران توسط ارتش میانمار از آن به کشور بنگلادش گریختهاند.
بی بی سی جهانی روز پنجشنبه ششم مهرماه در این مورد گزارش داد: «در دیدار نمایندگان سازمان ملل از میانمار قرار بود گزارشی از وضعیت منطه راخین که خشونتهای نسبت به مسلمانان روهینگیا روز 25 اوت از آنجا آغاز شد تهیه شود.»
سخنگوی سازمان ملل متحد میگوید هیچ دلیلی برای لغو این بازدید نمایندگان آن از سوی دولت میانمار داده نشده است. امداد رسانان سازمان ملل قبلاً پس از شروع بمباران راخین ناچار به ترک این منطقه شده بودند.
با این حال سازمان ملل متحد مصرانه از دولت میانمار خواسته است تا به نمایندگان آن اجازه دهد تا در مورد گریختن بیش از 400 هزار روهینگیایی از خانه و روستاهای خود به کشور همسایه یعنی بنگلادش تحقیقات لازم را بهعمل بیاورد».
دبیرکل سازمان ملل آنتونیو گوترش عملیات نظامی دولت میانمار بر علیه مسلمانان کشور را با صفت 'نسلکشی' شدیداً محکوم کرده است.
ارتش میانمار میگوید آنها تنها مواضع شورشیان مسلح مسلمان را مورد هدف قرار میدهند.
سازمانهای خیریه و کمکرسانی میگویند علاوه بر صدها هزار مسلمانی که از میانمار گریختهاند هزاران نفر دیگر از آنها در خاک میانمار پراکنده شدهاند و بدون سرپناه میباشند. آنها اکنون نیاز شدیدی به درمانهای پزشکی و آذوقه دارند.
88 درصد از جمعیت میانمار بودایی، 6 درصد مسیحی و 4 درصد مسلمان هستند.