![](https://old.iranintl.com/sites/default/files/styles/articles_landing/public/untitled-1_25.jpg?itok=lO5jb93V)
رایحه مرگبار عطر ریلکس
برخی کشورهای عربی نسبتبه خرید عطری به نام «ریلکس» (RELAX) از داروخانهها و فروشگاهها هشدار دادهاند.
اخبار منتشرشده ازسوی این کشورها، حاکی از آن است که استفاده از این عطر، موجب مرگ مصرفکننده، ظرف سه تا چهار روز پس از مصرف خواهد شد .
به گزارش وبسایت الوطن مصر، روز۷ مهرماه، دکتر محمود یوسف، یکی از مقامات گمرک آن کشور اعلام کرد که نامهای از وزارت تدارکات مصر دریافت کرده، مبنیبر اینکه عطری به نام «ریلکس» در بازار موجود است که باعث مرگ مصرفکننده میشود.
او افزود: «کمیتهای ویژه جهت جمعآوری و ضبط این عطرها تشکیل شده است که آنها سریعاً اقدام به جستوجو کردهاند. از آنها خواسته شده است تا در صورت یافتن این عطر، نمونههایی از آن را برای بررسی، به آزمایشگاه ارسال کنند؛ اما آنها هیچ عطری با این مشخصات پیدا نکردهاند و همچنان در حال بررسی در فروشگاهها هستند».
یوسف گفت که وزارتخانه دستور داده است تا از تمام عطرهای ناشناخته در بازار نیز برای بررسی، نمونهگیری شود؛ زیرا ممکن است این عطر، تحت نامی دیگر وارد بازار مصر شده باشد.
این واکنش مقامات مسؤول در مصر، بلافاصله پساز اعلام هشدار ازسوی دولت الجزایر در سایتها و رسانههای اجتماعی بوده است.
ازسوی دیگر، شبکه خبری سیانان عربی، روز شنبه هشتم مهرماه، در گزارشی اعلام کرد که انتشار نامهای محرمانه ازسوی وزارت دفاع الجزایر، که هشدار داده بود عطری به نام ریلکس میتواند سه یا چهار روز پساز استفاده، مصرفکننده را به کام مرگ بکشد، در برخی کشورها ترس و نگرانی و واکنشهای مختلفی را در پی داشت. در آن نامه محرمانه اشاره شده بود که نمونههایی از این عطر گرفته شده که نشان میدهد سمی است و فرد مصرفکننده را ظرف ۳ تا ۴ روز مصرف آن، میکشد. همچنین در نامه ذکر شده بود که این عطر در بازارهای کشورهای اسلامی وعربی، ازجمله مصر، سودان، لبنان، عراق، بحرین وکویت وجود دارد.
با این حال، تاکنون هیچ عطری با این مشخصات پیدا نشده و تعداد واقعی قربانیان چنین چیزی نیز گزارش نشده است.
از زمان انتشار این نامه محرمانه، وزارت دفاع الجزایر هیچگونه واکنشی مبنیبر تأیید یا تکذیب این نامه محرمانه از خود نشان نداده است. وزرات تجارت الجزایر نیز متعاقباً اعلام کرد که نتایج اولیه تحقیقات درباره عطر ذکرشده، نشان داده که هیچ عطری با این مشخصات یافت نشده و هیچ مجوز کالایی تحت این نام صادر نشده است.
پیشاز این، در سال ۲۰۰۸ نیز شایعهای مشابه این، در امارت متحده عربی، قطر و عربستان سعودی منتشر شده بود؛ با این تفاوت که نام آن عطر، «لاولی» (Lovley) بود و مردم تا چند سال درگیر شایعه مرگ مصرفکنندههای آن بودند، درحالیکه وزرات بهداشت آن کشورها مکرراً عدم صحت این خبر را اعلام میکردند.