رسانههای خبری: ملانیا ترامپ در آفریقا در تلاش برای بازسازی چهره دولت آمریکا
ملانیا ترامپ، بانوی اول آمریکا و همسر دونالد ترامپ، رییسجمهور این کشور، در سفر یک هفتهای خود به آفریقا و با شعار «بهترین خود باشیم» (Be Best)، چهرهای آرام و مهربان از خودش نشان میدهد.
این درحالیست که تصویرهای رسانههای اجتماعی از خیابانها، استقبال محدودی از مردم عرضه میکنند و نشان از کاهش محبوبیت دولت آمریکا در آفریقا است، بهخصوص پس از آنکه دونالد ترامپ در یک جلسه رسمی دولت، کشورهای آفریقایی را «سوراخ گهی» خواند.
دونالد ترامپ پیش از آنکه وارد سیاست شود جریمه شده بود، چون آپارتمانهایش را به رنگینپوستان اجاره نمیداد. در رسانهها هم این سوال بارها مطرح میشود که آیا رییسجمهور آمریکا نژادپرست است؟
ملانیا ترامپ در آفریقا رودرروی یک مقایسه تاریخی قرار گرفته است: در دو روز اول، او به مکانهایی گام نهاد که در ۲۰۰۹ میلادی، باراک اوباما و خانوادهاش به آنجا سفر کرده و با استقبالی گرمتر از طرف مردم روبهرو شده بودند.
چهره آرام ملانیا ولی بیشتر توجه رسانهها را به خود جلب کرده است.
نیویورک تایمز در تیتر گزارش خود از بازدید ملانیا از کیپ کوست در غنا نوشت: «ملانیا ترامپ، در آفریقا و در واشنگتن، آسوده بهنظر میرسد». این سفر که اولین سفر بینالمللی بانوی اول آمریکا بدون همراهی همسرش است، با این واکنش فاکسنیوز مواجه شد: «سفر ملانیا ترامپ به آفریقا میتواند بهترین ارتباطات آمریکا را (با این قاره) برقرار کند».
از لباس ملانیا تا رابطهاش با دونالد، در این سفر زیر ذرهبین رسانهها قرار گرفته است، چون رابطه این دو چندان گرم نیست.
هربار که ویدیویی از یک دیدار رسمی منتشر میشود، او با رفتاری سرد نسبت به همسرش ظاهر میشود و دست او را پس میزند. برخی از چهرههای نزدیک به این خانواده گفتهاند که ملانیا منتظر پایان دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ است تا از همسرش جدا شود، برخی دیگر این حرفها را شایعه خواندهاند. روابط این دو مشخصا تحت تاثیر اخبار مربوط به روابط دونالد با دیگر زنان، از جمله با استورمی دنیلز، هنرپیشه فیلمهای سوپر، (پس از آنکه ملانیا تازه وضع حمل کرده بود) و همچنین اتهامهای مرتبط به سوءاستفاده جنسی نزدیک به بیست زن، قرار گرفته است.
بیش از همه، تصویری از روز دوم سفر ملانیا در رسانههای غربی منتشر شده است که نشان میدهد، او بر آستانه درب یک قلعه در غنا ایستاده است. از اینجا بردههای رنگینپوست را به دیگر کشورها، از جمله آمریکا میفرستادند و برای همین به این نقطه، «آستانه بیبازگشت» میگویند.
ملانیا پس از دیدار از این قلعه گفت، «هرگز اینجا را فراموش نمیکند» و این دیدار را «بیاندازه احساسی» خواند و گفت، «این چیزی است که مردم باید ببینند و تجربه کنند.»