رهبر مخالفان در ونزوئلا: ممکن است از مداخله نظامی آمریکا حمایت کنم
خوان گوآیدو، رهبر مخالفان و رییس جمهور خودخوانده ونزوئلا، گفت برای سرنگونی دولت نیکلاس مادورو حتی ممکن است با مداخله نظامی دولت آمریکا در این کشور نیز موافقت کند.
گوایدو در مصاحبهای با خبرگزاری فرانسه گفت: «برای نجات زندگی انسانها و پیشگیری از تلف شدن کودکان هر کاری لازم باشد و هر کاری از دستمان بیاید میکنیم.»
این اظهارات در واکنش به تهدید مادورو به جلوگیری از ورود کمکهای بشردوستانه آمریکا به درخواست گوآیدو مطرح شد.
گوآیدو، که با استناد به قانون اساسی از تاریخ سوم بهمن ماه مدعی ریاست جمهوری در ونزوئلاست، از سوی تعداد زیادی از دولتهای جهان به رسمیت شناخته شده است.
مخالفان مادورو بر این باورند که او در سال گذشته میلادی با تقلب و منع رقبای خود از نامزدی در انتخابات، برای یک دوره ششساله دیگر قدرت را در دست گرفت.
برخی از مخالفان مادورو همچنان در زندان به سر میبرند و تعداد زیادی در کشورهای همسایه پناهنده شدهاند.
اولین محموله کمکهای بشردوستانه آمریکا به درخواست گوآیدو روز پنجشنبه ۱۸ بهمن وارد شهر کوکوتا واقع در مرز کلمبیا و ونزوئلا شد.
مادورو ضمن رد کمک آمریکا، آن را «حرکت نمایشی» خواند و گفت: «ما گدا نیستیم.» مادورو کمک آمریکا را توطئهای برای کودتا علیه او و غارت ذخایر وسیع نفتی ونزوئلا میداند.
این در حالی است که ونزوئلا درگیر وخیمترین بحران اقتصادی دهههای اخیر است. علیرغم اینکه بیشترین ذخایر نفتی جهان در این کشور قرار دارد، مواد غذایی، دارو و دیگر کالاهای اساسی در این کشور بسیار کمیاب شده است.
از ابتدای سال ۲۰۱۵ تاکنون، بیش از دو میلیون نفر از این کشور فرار کردهاند.
اولین محموله کمکهای بشردوستانه آمریکا همچنان در انتظار مجوز ورود به ونزوئلاست. به گفته لستر تولدو، که از سوی گوآیدو به عنوان مسئول هماهنگی کمکهای اضطراری منصوب شده است، محمولههای بزرگتر کمک هنوز در راه است.
اما هنوز مشخص نیست ارتش ونزوئلا که تاکنون به مادورو وفادار مانده جلوی ورود اولین محموله را خواهد گرفت یا خیر.
گوآیدو منع ورود کمکهای بشردوستانه را «جنایت علیه بشریت» توصیف کرد و از ارتش ونزوئلا خواست بین «قانون اساسی» و «دیکتاتور منزوی» یکی را انتخاب کنند.
این در حالی است که یک کشتی نظامی متعلق به ارتش ونزوئلا روز جمعه محموله ۱۰۰ تنی کمکهای بشردوستانه به کوبا ارسال کرد.
دولتهای اروپایی و آمریکای لاتین عضو گروه موسوم به بینالمللی تماس روز پنجشنبه از دولت مادورو خواستند در این کشور انتخابات آزاد برگزار کند که با مخالفت صریح وی مواجه شد.