سفینه ساخت استیون هاوکینگ به دنبال یافتن ' کره زمین دوم' است
دانشمند فیزیکدان استیون هاوکینگ (Stephen Hawking) در حال طراحی و ساخت فضاپیمایی است که بتواند با یک پنجم سرعت نور سفر کند و حداکثر تا ۲۵ سال دیگر یک 'کره زمین دوم' را در نزدیکترین منظومه شمسی به خورشید ما کشف کند.
به گزارش امروز اول تیرماه روزنامه ایندیپندنت لندن ، این سفینه قرار است پس از یک ربع قرن زمان به داخل فضای منظومه آلفا قنطورس (Alpha Centauri) وارد شود.
ایندیپندنت مینویسد: «پروفسور هاوکینگ در یک سخنرانی در فستیوال نجومی Starmus Festival هشدار داده است که انسانها باید یک سیاره دیگر را برای ادامه حیات خود پیش از نابودی کره زمین در فضای لایتناهی پیدا و آن را به تسخیر خود درآورند.»
هاوکینگ میگوید: «یک دلیل برای اینکه تمدنهای فضایی پیشرفتهتر از کهکشانهای دیگر نتوانستهاند با ساکنان کره زمین تماس بگیرند این است که هرگاه حیات دارای هوش و موجودات متفکر در روی کره ای بهوجود میآیند و تکامل پیدا میکنند آنها نهایتاً خود را در اثر جنگها، بیماریها، سلاحهای کشتار جمعی نابود میکنند.»
هاوکینگ میافزاید که علاوه بر احتمال پیش آمدن یک چنین سرنوشتی برای کره زمین و انسانها، کره خاکی ما در اثر رشد جمعیت فزاینده و کمبود منابع غذایی و آبی با سرعتی بیسابقه، مشکلات زیست محیطی و خطر برخورد شهاب سنگها با آن میتواند با پایان حیات در روی آن روبرو شود.»
هاوکینگ در مورد سفینهای که در حال طراحی آن است میگوید: «نام این سفینه Starchip و اندازه آن تنها چند سانتیمتر و وزن آن چند گرم است. این سفینه با شلیک نور لیرز بر روی آن و سوار شدن بر روی فوتونهای تشکیلدهنده نور لیرز با سرعتی نزدیک به ۱۰۰میلیون مایل در ساعت به اعماق فضا سفر میکند.
با این مشخصات، سفینه Starchip در عرض یک ساعت به کره مریخ میرسد و پس از یک هفته از کنار سیاره پلوتون رد میشود که سفینه Voyager پس از ۴۰ سال به آن رسیده بود. سرانجام پس از نزدیک به ۲۰ سال این سفینه به داخل منظومه شمسی آلفا قنطورس وارد میشود و از آنجا میتواند دادههای تصویری و شیمیایی را از وضعیت سیارههای این منظومه به کره زمین بفرستد.