عملیات رهاسازی کشتی بهگل نشسته در کانال سوئز با موفقیت انجام شد
مقامهای ادارهکننده کانال سوئز اعلام کردند که با انجام عملیات موفقیتآمیز رهاسازی و کشتی باربری به گلنشسته در این کانال به حرکت در آمده است اما هنوز در مسیر خود برای خروج از کانال قرار گرفته است.
بنا به گزارشها، عملیات گودبرداری در کانال سوئز بامداد دوشنبه نتیجه داد و قسمتی از کشتی باربری «اور گیون» پس از حدود یک هفته تلاش از گل خارج شد.
در همین حال رسانههای مصر خبر دادند که افزایش سطح آب به حداکثر ارتفاع خود در روز که از ساعت ۱۱:۳۰ صبح آغاز میشود این امکان را فراهم میکند که مسیر کشتی به طور متوسط به میانه مسیر حمل و نقل در کانال سوئز تغییر یابد.
همزمان کارشناسان گفتند که احتمال دارد کشتی اور گیون در اثر برخورد با ساحل آسیب دیده باشد.
گزارشها حاکی از آن است که تا ساعتی دیگر تردد در کانال سوئز آغاز شود ولی هنوز زمان از سر گرفتن تردد کشتیها از کانال سوئز اعلام نشده است و صدها کشتی همچنان در انتظار عبور از این کانال هستند.
مقامهای اداره کننده کانال سوئز عصر یکشنبه هشتم فروردین ماه در بیانیهای گفته بودند که گروههای حفاری، به عملیات گودبرداری در کرانه کانال سرعت دادهاند.
پس از آن بود که خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع گزارش داد که قرار گرفتن بستر سنگی در زیر این کشتی باری عظیم که عرض کانال را مسدود کرده، کار رها کردن این کشتی را دشوار و پیچیده کرده است.
با این حال در بامداد دوشنبه اعلام شد که عملیات رهاسازی این کشتی غولپیکر موفقیتآمیز بوده و کشتی در کانال سوئز به حرکت درآمده است.
به این ترتیب انتظار میرود بحرانی که از یک هفته قبل با مسدود شدن کانال سوئز در حمل و نقل دریایی ایجاد شده بود با آغاز دوباره تردد صدها کشتی که در انتظار باز شدن این کانال بودند، رفع شود.
با گیر افتادن بیش از ۲۰۰ کشتی پس از مسدود شدن این آبراه ، حرکت اور گرین نیز دردسرهای جدیدی را موجب خواهد شد. اغلب کشتیها همزمان به بنادر اروپا خواهند رسید و در اسکله جای لنگر انداختن هم نخواهد بود. این پیشامدها یکی پس از دیگری، میتواند بر زنجیره تامین جهانی که همین حالا نیز بهخاطر کووید-۱۹ تحتفشار است، فشار بیشتری بیاورد.
گای پلتن، دبیرکل اتاق بینالمللی حملونقل دریایی مقیم بریتانیا، پیشتر به واشینگتنپست گفته بود که «بحران اور گیون نشان داد اقتصاد جهانی تا چه اندازه متکی به دریانوردان است».