مسکو آمریکا را به تلاش برای تجهیز نظامی مخالفان مادورو متهم کرد
مسکو ایالات متحده آمریکا و همپیمانانش را به تلاش برای تجهیز نظامی مخالفان دولت ونزوئلا متهم کرد.
وزارت خارجه روسیه ادعا میکند اطلاعاتی در اختیار دارد که حاکی از تلاش آمریکا و ناتو برای انتقال تسلیحات نظامی به ونزوئلا است. این وزارتخانه به جزئیات این اطلاعات اشاره نکرده است.
به گفته وزارت امور خارجه روسیه آمریکا با مستقر کردن «نیروهای ویژه» و «تجهیزات نظامی» در نزدیکی مرز ونزوئلا دست به «تحریک خطرناکی» زده است؛ آنچه از نظر کرملین، تشدید تنشهای بینالمللی را به دنبال خواهد داشت.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه میگوید آمریکا به دنبال آن است تا از طریق انتقال کمکهای بشردوستانه به ونزوئلا، این کشور را درگیر تنش کرده و نیکلاس مادورو، رئیسجمهوری را ساقط کند.
مسکو که حمایت خود را از نیکلاس مادورو اعلام داشته اقدامات آمریکا در ارتباط ونزوئلا را دخالت در امور این کشور خوانده است. پیشتر نیز روسیه نسبت به «دخالت» آمریکا در ونزوئلا هشدار داده بود. یک ماه پیش، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد، حمایت واشنگتن از خوان گوایدو و به رسمیت شناختن وی بعنوان رئیسجمهور ونزوئلا را مصداق «کودتا» خوانده بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه به تلاشهای خوان گوایدو، رهبر مخالفان ونزوئلا برای دسترسی به کمکهای بشردوستانه در سراسر مرزها اشاره کرده و هدف او را تحریک تنشهای موجود خوانده و آن را «بهانه مناسبی برای عملیات نظامی» علیه مادورو توصیف کرده است.
ونزوئلا در اوج بحران سیاسی و اقتصادی با کمبود شدید مواد غذایی دست و پنجه نرم میکند. از همین رو خوان گوایدو پیشتر اعلام کرده بود که برای جمعآوری کمکهای بشردوستانه، در سراسر نقاط مرزی کشور نقاط و مسیرهایی مشخص شده. به گفته او این نقاط و مسیرها به داوطلبان خیر امکان میدهد تا کمکهاي خود را به داخل کشور برسانند.
در مقابل نیکلاس مادورو این کمکها را مقدمهای برای تهاجم آمریکا و متحدانش به کشور میداند و گفته که به پشتوانه ارتش وفادارش اجازه نمیدهد این کمکها وارد کشور شود. به دنبال آن، ارتش با بستن مرزهای این کشور با کلمبیا و برزیل مانع از ارسال کمکهای بشردوستانه به داخل کشور شد.
بحران سیاسی ونزوئلا پس از آن به اوج خود رسید که در جریان اعتراضات سوم دیماه سال جاری خوان گوایدو رهبر مخالفان، ریاستجمهوری نیکلاس مادورو را فاقد اعتبار خواند و با استناد به قانون اساسی این کشور، خود را بهعنوان رئیسجمهوری موقت معرفی کرد.
دامنه بحران سیاسی در ونزوئلا به خارج از آن هم کشیده شده است. رئیسجمهوری خودخوانده از حمایت نزدیک به ۵۰ کشور از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بیشتر کشورهای آمریکای لاتین، ایالات متحده آمریکا و کانادا برخوردار است. این درحالی است که ایران، بولیوی، چین، روسیه و ترکیه در جبهه مخالف، حمایت خود را از مادورو اعلام کردهاند.