نخست وزیر فرانسه واکسن کرونای آسترازنکا دریافت کرد
یک روز پس از تایید «ایمنی و تاثیر» واکسن کرونا ساخت شرکت بریتانیایی- سوئدی آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد از سوی آژانس دارویی اروپا، حدود ۱۰ کشور اروپایی از جمله آلمان، اسپانیا، ایتالیا، هلند و فرانسه تزریق این واکسن را از سر گرفتند.
ژان کاستکس نخست وزیر فرانسه که ۵۵ ساله است هم روز جمعه در یک بیمارستان نظامی در حومه پاریس با واکسن آسترازنکا در برابر کرونا واکسینه شد.
نهاد ناظر بر امور بهداشتی در فرانسه روز جمعه ازسرگیری فوری تزریق واکسن کرونای آسترازنکا را تایید کرد، اما گفت در این مرحله، این واکسن فقط باید به افراد ۵۵ سال به بالا تزریق شود.
این نهاد با این حال اضافه کرد احتمال «افزایش خطر» لخته شدن خون پس از تزریق واکسن آسترازنکا در افراد کمتر از این سن وجود دارد.
قرار است این سازمان به زودی درباره تزریق دومین دوز از این واکسن که پیشتر به افراد زیر ۵۵ سال در فرانسه تزریق شده، تصمیمگیری کند. الیویه وران، وزیر بهداشت فرانسه، یکی از این افراد است. او در اوایل ماه فوریه اولین دوز واکسن کرونا ساخت آسترازنکا را دریافت کرد.
با وجود ازسرگیری تزریق واکسن آسترازنکا در تعدادی از کشورهای اروپایی، دانمارک اعلام کرد همچنان استفاده مجدد این واکسن را را به تاخیر میاندازد.
نهاد ناظر بر امور بهداشتی دانمارک شامگاه پنجشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد تصمیم پیشین این کشور مبنی بر تعلیق تزریق این واکسن تا پایان هفته آینده، همچنان پابرجاست و در این فاصله درباره نظر آژانس داروی اروپا درباره این واکسن تصمیمگیری خواهد شد.
آژانس دارویی اروپا، عالیترین نهاد ناظر بر دارو در اتحادیه اروپا روز پنجشنبه ضمن عدم رد قطعی ارتباط میان واکسن آسترازنکا و حدود سی مورد نادر از لخته شدن خون در افرادی که این واکسن را دریافت کرده بودند، اعلام کرد مزایای این واکسن بیشتر از خطرات آن است.
مدیر آژانس دارویی اروپا گفت: «این یک واکسن مطمئن و موثر است.» او با بیان این که اگر بتواند از روز جمعه با همین واکسن در برابر کرونا واکسینه خواهد شد.
این اداره از زمان تعلیق استفاده از واکسن آسترازنکا در واکسیناسیون کرونا در چندین کشور عمدتا شمال اروپا و سپس کشورهایی مثل آلمان و فرانسه، تحت فشار قرار داشت.
همزمان اداره بهداشت بریتانیا که درباره پنج مورد نادر لختههای خونی در میان یازده میلیون نفری تحقیق میکند که در این کشور این واکسن را دریافت کردهاند، اعلام کرد تا زمان دریافت نتایج دقیقتر، تزریق واکسن آسترازنکا میتواند ادامه یابد.
اندرو پولارد، مدیر گروه واکسن دانشگاه آکسفورد به بیبیسی گفت: «آنچه ما باید واقعا خود را بر آن متمرکز کنیم این است که این واکسن فوقالعاده مطمئن است. فرایندها نتیجهبخش است، نظارت ایمنی که همه از مقامات انتظار داریم در جریان است.»
واکسن کرونا ساخت شرکت آسترازنکا با مشارکت دانشگاه آکسفورد ساخته شده و تاکنون در تعدادی از کشورهای جهان برای مقابله با کرونا مورد استفاده قرار گرفته است.