نقض آزادی بیان یا اقدامی دیرهنگام
بسته شدن دائمی حساب دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، در رسانه اجتماعی توییتر و اعمال محدودیت برای او در دیگر رسانههای اجتماعی، موجی از واکنشها را میان چهرههای سیاسی و کاربران رسانههای اجتماعی در پی داشته و همزمان رقابتی را میان برخی از رسانههای اجتماعی برای میزبانی ترامپ و هوادارانش به راه انداخته است.
در حالی که ترامپ پس از بسته شدن حسابش در توییتر، از احتمال اقدام برای راهاندازی رسانه اجتماعی خود خبر داده، آندرو توربا، موسس و مدیر رسانه اجتماعی گب و از حامیان رییسجمهوری آمریکا، اعلام کرد مراجعه به این سایت از زمان اعمال محدودیتها علیه ترامپ در رسانههای اجتماعی، به یک رکورد تازه رسیده است.
گب در سال ۲۰۱۶ و به عنوان جایگزینی برای توییتر و با هدف «دفاع از آزادی بیان» راهاندازی شده است.
همچنین تام اندرسون، یکی از بنیانگذاران مای اسپیس که چند سال پیش این شرکت را ترک کرد، در حساب توییتر خود از به دست آوردن «یک دوست جدید» سخن گفت.
در حالی که حساب توییتر ترامپ حدود ۸۹ میلیون دنبالکننده داشت، مسدود کردن آن، ارزش سهام شرکت توییتر در معاملات بورس را با بیش از ۳ کاهش روبهرو کرد.
اما صرفنظر از اینکه مسدود شدن حساب ترامپ در توییتر چه پیامدهایی را برای این شرکت و دیگر رسانههای اجتماعی داشته باشد، تعدادی از سیاستمداران این اقدام توییتر را محکوم کردهاند.
نیکی هیلی، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل، در واکنش به مسدود شدن دائمی حساب توییتری دونالد ترامپ در توییتی نوشت: «خاموش کردن صدای مردم، چه رسد به صدای رییسجمهوری ایالات متحده، چیزی است که در چین اتفاق میافتد نه در کشور ما. باورنکردنی است.»
دونالد ترامپ جونیور، فرزند دونالد ترامپ، در واکنش به این خبر در توییتی نوشت: «زندگی ما شبیه داستان ۱۹۸۴ اورول است. دیگر در آمریکا آزادی بیان نداریم. آزادی بیان با شرکتهای بزرگ فناوری مُرد و آنچه از آن مانده تنها برای اندکی از خواص است. کاملا احمقانه است.»
او افزود: «پس آیتالله [خامنهای] و بسیاری دیگر از رژیمهای دیکتاتوری میتوانند با وجود تهدید به نسلکشی کامل کشورها و کشتن همجنسگرایان و ... بدون هیچ مشکلی حساب توییتری داشته باشند، اما رییسجمهوری ایالات متحده باید حسابش بهطور دائم بسته شود. مائو باید افتخار کند.»
لیندزی گراهام، رییس کمیته قضایی سنای آمریکا، نیز این تصمیم توییتر را یک اشتباه جدی خواند و در توییتی نوشت: «آیتالله [خامنهای] میتواند توییت کند، اما ترامپ نه. این امر خیلی چیزها را در مورد ادارهکنندگان توییتر نشان میدهد.»
با این حال، این اقدام توییتر با استقبال برخیها نیز مواجه شده است.
آنجلو کاروسو، رییس موسسه غیرانتفاعی مدیا مترز که سیاست چپ میانه دارد، از این اقدام توییتر استقبال کرد و گفت: «این اقدامات بسیار به عقب افتاده بود و مناسب است. اما توییتر و دیگر رسانههایی که اکنون دست به چنین کاری میزنند شبیه استعفای برخی از مقامهای دولت تنها چند روز مانده به پایان کارشان است، بسیار کم و بسیار دیر.»