نیویورک تایمز: نبرد کرکوک، ایران و آمریکا را در کنار هم گذاشته است
روزنامه نیویورک تایمز روز پنجشنبه 27 مهرماه در گزارشی در مورد بازپسگیری کرکوک از دست پیشمرگههای کُرد توسط ارتش عراق و شبهنظامیان مینویسد: «هنگامی که حمله نظامی نیروهای ارتش عراق بر علیه نیروهای کُرد برای باز پس گرفتن شهر کرکوک آغاز شد، دورنمای دیدن برخورد میان یک متحد آمریکا با یک متحد دیگر آن تنها نگرانی نبود.
نگرانی دیگر این بود که ایالات متحده با پشت کردن به نیروی مهمی که بر علیه داعش جنگیده بود، یعنی کُردها، با دشمن دیرینه خود، یعنی ایران، در یک هدف و در کنار هم قرار بگیرند. درحالی که حمله به مواضع کُردها ظاهراً توسط ارتش ملی عراق صورت گرفت، اما نیروی پیاده نظام برای انجام این کار را شیعیان شبهنظامی زیر کنترل حکومت ایران تشکیل میدادهاند.
مقامات آمریکایی، ازجمله خود پرزیدنت ترامپ، اعلام کردهاند که در این رودررویی میان کُردها و دولت مرکزی عراق، آنها طرف هیچکدام آنها نیستند. اما برخی تحلیلگران میگویند آمریکا از برنامه حمله ارتش و شبهنظامیان عراق برای ورود به مناطق کردنشین آگاه و موافق آن بوده است.
دیوید ال. فیلیپس از مشاوران سابق وزارت خارجه آمریکا میگوید: «العبادی نخستوزیر عراق بدون اطلاع به آمریکا این حمله را آغاز نمیکرده است. حداقل آمریکا از جریان آماده شدن برای حمله آگاه بوده است.»
ماریا فنتاپه از تحلیلگران سابق در ' گروه بحران بینالملل' میگوید: «آمریکا چراغ سبز را داده بود و این علامت برای دولت عراق حیاتی بود. هدف ایران در این میان اعزام و استقرار شیعیان شبهنظامی زیر کنترل خود در مناطق کردنشین مورد مناقشه و انداختن نفاق بین کُردها و همزمان تحکیم موقعیت خود در سراسر عراق است.»
واهال علی مسئول ارتباطات دفتر مسعود بارزانی میگوید: «من نمیخواهم صفت خیانت را بهکار ببرم. ولی ما قطعاً این احساس را داریم که آمریکا ما را تنها گذاشته است.»