هزاران تن از مخالفان بشار اسد در سوریه تظاهرات کردند
همزمان با دهمین سالگرد آغاز اعتراضات سوریه، روز دوشنبه هزاران نفر در شهر ادلب، آخرین پایگاه مخالفان حکومت بشار اسد، تظاهرات کردند.
یکی از شرکتکنندگان در این تظاهرات که ده سال پیش نیز در تظاهرات علیه حکومت بشار اسد شرکت کرده بود به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما آمدهایم تا همچون سال ۲۰۱۱ تعهد خود را برای سرنگونی بشار اسد تجدید کنیم.»
او تاکید کرد: «ما به انقلاب خود ادامه میدهیم حتی اگر پنجاه سال طول بکشد.»
شرکتکنندگان در اتظاهرات روز دوشنبه همان شعارهای تظاهرات مارس ۲۰۱۱ را سر میدادند که از جمله آنها میتوان به «آزادی، آزادی، سوریه آزادی میخواهد»، «بشار برو بیرون» و «مردم خواهان سقوط نظام هستند» اشاره کرد.
شماری از تظاهرکنندگان نیز تصاویری از قربانیان و ناپدیدشدگان درگیریهای ده سال اخیر را در دست داشتند. در دست عدهای دیگر نیز پرچمی دیده میشد که در ابتدای اعتراضات سوریه به عنوان پرچم «انقلاب» در نظر گرفته شد.
همزمان با ادلب، تظاهرات مشابهی در دیگر مناطق تحت کنترل نظامیان وابسته به ترکیه، از جمله اطمه در نزدیکی مرز دو کشور، و همچنین مناطقی در شمال حلب برگزار شد.
جنگ سوریه از یک سال پیش به دنبال توافقی که در ادلب به اجرا گذاشته شد تقریبا متوقف شده، اما این کشور هنوز دستخوش التهابهای سالها جنگ است.
دیدبان حقوق بشر سوریه تعداد کشتههای این جنگ ده ساله را بیش از ۳۸۸ هزار نفر برآورد کرده است.
همچنین بر اساس آخرین اعلام سازمان ملل متحد، بیش از دوازده میلیون نفر از مردم سوریه طی این سالها آواره شدند.
روسیه، جمهوری اسلامی ایران و حزبالله لبنان در سالهای اخیر با اعزام نیروهای نظامی به سوریه اصلیترین حامیان رژیم بشار اسد بودهاند. تعدادی از فرماندهان سپاه پاسداران نیز در جریان جنگ سوریه کشته شدند و همچنین در حملاتی که به اسرائیل نسبت داده شده، مواضع نیروهای تحت حمایت جمهوری اسلامی در سوریه بارها هدف گرفته شد.
بشار اسد که اخیرا به کرونا مبتلا شده در حال آمادهسازی برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در تابستان است.
این در حالی است که دمشق اکنون فقط بر ۶۰ درصد خاک کشور تسلط دارد و بقیه خاک سوریه در دست گروههای مختلف است.
روز دوشنبه همزمان با دهمین سالگرد اعتراضات سوریه، دولت بریتانیا شش نفر از متحدان بشار اسد از جمله فیصل مقداد وزیر خارجه سوریه را به دلیل نقش داشتن در خشونت گسترده علیه شهروندان این کشور تحریم کرد.
دومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا، گفت: «رژیم اسد یک دهه است مردم سوریه را به دلیل شهامت مطالبه اصلاحات مسالمتآمیز تحت وحشیگری قرار داده است.»