همهگیری کرونا؛ یونیسف: بیش از شش میلیون کودک زیر پنج سال دچار سوءتغذیه شدهاند
به گزارش یونیسف، در پی تاثیر اجتماعی و اقتصادی همهگیری جهانی کوویدـ۱۹، در سال جاری میلادی، شش میلیون و ۷۰۰ هزار کودک دیگر به شمار کودکان زیر پنج سال دچار سوءتغذیه اضافه میشود.
بر اساس گزارشی که در نشریه لانست منتشر شده است، ۸۰ درصد این کودکان از آفریقای سیاه و جنوب آسیا خواهند بود.
هنریتا فور، مدیر اجرایی یونیسف، در این زمینه گفت: «هفت ماه از مشاهده اولین موارد ابتلا به کوویدـ۱۹ میگذرد و این مساله بیش از پیش آشکار شده است که پیامدهای این همهگیری بیشتر از خود بیماری به کودکان آسیب میزند. نرخ فقر و ناامنی غذایی افزایش پیدا کرده است. خدمات اساسی و زنجیره غذایی مختل شده است. قیمت غذا بالا رفته است. در نتیجه، کیفیت تغذیه کودکان پایین آمده است و آمار سوءتغذیه بالا خواهد رفت.»
سوءتغذیه وضعیتی خطرناک است که کودکان را بسیار لاغر و ضعیف میکند و آنها را در معرض خطر مرگ، کاهش میزان رشد و یادگیری قرار میدهد. به گزارش یونیسف، حتی پیش از شیوع جهانی کوویدـ ۱۹، حدود ۴۷ میلیون کودک در سال ۲۰۱۹، دچار سوءتغذیه بودند. در صورتی که اقدامی جدی صورت نگیرد، این رقم در سال جاری میلادی به ۵۴ میلیون نفر میرسد، که این میزان سوءتغذیه در سطح جهان در دو دهه اخیر بیسابقه بوده است. این افزایش نرخ سوءتغذیه به آمار مرگومیر کودکان ماهانه ۱۰ هزار مورد اضافه میکند و بیش از ۵۰ درصد این مرگها در آفریقا خواهد بود.
سازمان ملل متحد هشدار داده است بحران شیوع کوویدـ۱۹ میتواند به بروز اشکال گوناگونی از سوءتغذیه در زنان و کودکان منجر شود، از جمله رشد ناقص، کمبود مواد مغذی و ویتامینها، اضافه وزن و چاقی که در نتیجه برنامه غذایی نامناسب و قطع خدمات تغذیهای است.
اکنون نهادهای بشردوستانه به ۲/۴ میلیارد دلار بودجه نیاز دارند که بتوانند تا پایان سال جاری میلادی، از تغذیه مادران و کودکان در بیشتر کشورهای آسیبپذیر حمایت کنند. روسای چهار نهاد سازمان ملل متحد (یونیسف، سازمان خواربار و کشاورزی، برنامه جهانی غذا و سازمان بهداشت جهانی) از دولتها، مردم، خیران و بخش خصوصی خواستهاند از حق تغذیه کودکان محافظت کنند.
یونیسف امیدوار است بتواند از تبدیل آثار شیوع کوویدـ۱۹ به بحرانی ماندگار برای کودکان جلوگیری کند.