پس از فایزر، مدرنا هم در صف مجوز تولید انبوه واکسن کرونا قرار گرفت
پس از درخواست مجوز تولید انبوه واکسن کرونا از سوی شرکت داروسازی فایزر، اکنون شرکت داروسازی مدرنا نیز اعلام کرده برای دریافت تاییدیه قانونی واکسن کرونا درخواستش را به صورت فوری به سازمان غذا و داروی آمریکا و آژانس دارویی اروپا ارائه خواهد کرد.
استفان بانسل، مدیر اجرایی مدرنا، روز دوشنبه ۱۰ آذرماه در بیانیهای ضمن اعلام این خبر گفت: «ما معتقدیم كه واكسن ما ابزاری قدرتمند و جدید ارائه میدهد كه میتواند روند این بیماری همهگیر را تغییر دهد و از بروز بیماریهای شدید، بستری شدن در بیمارستان و فوت جلوگیری كند.»
با ارائه درخواست مدرنا برای دریافت مجوز تولید واکسن، انتظار میرود آمریکا و اروپا پیش از پایان سال جاری میلادی دو نوع واکسن برای مقابله با شیوع کرونا داشته باشند.
پیشتر اعلام شده بود در مرحله آزمایش، واکسن کرونای مدرنا ۹۴ درصد در پیشگیری از ابتلای ۳۰ هزار داوطلب موثر بوده است. این میزان فراتر از حد انتظار شرکت اعلام شد.
درخواست مجوز این واکسن همزمان با آن صورت میگیرد که انتظار میرود به زودی کارشناسان حوزه بهداشت درگیر جهش ویروس در اثر مسافرتها و تجمعات تعطیلات سال نوی میلادی شوند.
خبر درخواست مجوز مدرنا به آن معناست که آمریکا میتواند واکسن کافی برای تزریق به ۲۰ میلیون نفر تا پایان سال را داشته باشد.
علاوه بر مدرنا، شرکت فایزر و شرکت آلمانی بیوانتک هم به تازگی درخواست مجوز برای واکسن تولید مشترک خود را ارائه داده بودند.
سازمان غذا و داروی آمریکا قادر است مجوز استفاده از واکسنها را برای موارد اضطراری تا اواسط ماه میلادی دسامبر صادر کند.
آنتونی فائوچی، مدیر انستیتوی ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا، این خبر مدرنا را دارای تاثیر «بسیار بسیار مثبت» در پایان دادن به همهگیری خواند.
فائوچی گفت: «واکسنی که بسیار موثر است، اگر از سوی درصد بسیار بالایی از مردم استفاده شود، میتواند این همهگیری را بشکند. او در همین زمینه به تجربه موفق واکسنهای مقابله با سرخک، فلج اطفال، آبله و سایر بیماریها اشاره کرد.
طی هفتههای آینده با آنکه سیستم بهداشتی با فشار مضاعف جهش شیوع ویروس مواجه خواهد شد، اما انتظار میرود خبرهای خوشی درباره واکسن و پایان بیماری کرونا هم منتشر شود.
دادههای مربوط به آزمایشات واکسن کرونای مدرنا هنوز منتشر یا بررسی نشدهاند، اما در هفتههای آینده توسط نهادهای نظارتی و کمیته متخصصان مورد بررسی قرار میگیرد.
روز سهشنبه کمیته مشورتی مراکز کنترل و جلوگیری از بیماریها توصیههای خود درباره افرادی که باید دوزهای اول واکسن کرونا را در آمریکا دریافت کنند، اعلام خواهد کرد.
درخواست مجوز واکسن فایزر و بیوانتک روز دهم ماه میلادی دسامبر توسط مشاوران متخصص سازمان غذا و داروی آمریکا مورد بررسی قرار میگیرد و یک هفته پس از آن نیز درخواست مجوز واکسن مدرنا مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
علاوه بر این شرکتها، هفته گذشته دانشگاه آکسفورد و شرکت داروسازی «آسترازنکا» اعلام کردند نتایج مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن تولیدیشان برای کرونا نشان میدهد این واکسن به طور متوسط دارای ۷۰ درصد اثربخشی بوده است.