کاوشگر امید امارات متحده عربی با موفقیت به فضا پرتاب شد
کاوشگر امید امارات متحده عربی بامداد دوشنبه از مرکز فضایی تانگاشیما در ژاپن با موفقیت به فضا پرتاب شد و سفر خود به سوی مریخ را آغاز کرد.
این کاوشگر پیشتر قرار بود چهارشنبه گذشته به فضا پرتاب شود اما به دلیل وضعیت آب و هوایی و جوی این پرتاب به بامداد دوشنبه موکول شد.قرار است این کاوشگر در بهمن ماه همزمان پنجاهمین سالروز استقلال امارات متحده عربی به مریخ برسد.
پرتاب کاوشگر امید[ الامل] امارات متحده با موشک ژاپنی H-IIA ساخت میتسوبیشی و از ایستگاه فضایی تانیگاشیما، آغاز اولین ماموریت یک فضاپیمای متعلق به کشورهای عربی برای اکتشاف و تحقیق درباره یک سیاره است.
این کاوشگر پس از رسیدن به مریخ به مدت یک سال مریخی که معادل ۶۸۷ روز زمینی است در مدار مریخ حرکت کرده و اطلاعات خود را به زمین مخابره کند.
مدیر پروژه اعزام کاوشگر امارات متحده عربی به مریخ، ساره الامیری مهندس۳۳ ساله است که با همکارانش که ۳۴ درصدشان زنان هستند از سال ۲۰۱۴ سفر کاوشگر امید به مریخ را راهبری کرده است.
الامیری همزمان با پرتاب کاوشگر امید به فضا گفت که چشم بهراه نخستین ۲۴ ساعتی است که کاوشگر امید از موشک حامل خود جدا شود.
او گفت که بعد از جدا شدن کاوشگر امید از موشک و هنگامی که نخستین سیگنال را از آن دریافت کنیم و مطمئن شویم که تمامی سیستمها کار میکنند و پنلهای خورشیدی کاوشگر باز شده است، مطمئن خواهیم بود که امید در مسیر درست حرکت به سمت مریخ قرار گرفته است.
مسئولان این پروژه پس از پرتاب کاوشگر امید گفتند که امیدوارند کاوشگر امید نخستین کاوشگری باشد که با رسیدن به مدار سیاره سرخ در فوریه سال ۲۰۲۱، بهمن ماه سالجاری، تصویر کاملی از اتمسفر مریخ و لایههای آن را به زمین مخابره کند.
پروژه اعزام کاوشگر امید به مریخ برای امارات متحده عربی ۲۰۰ میلیون دلار هزینه داشته است. هدف علمی اعزام این کوشگر به مریخ بررسی وضعیت جوی و آب و هوای مریخ است ولی به گفته مقامهای امارات متحده عربی، این کشور ایجاد امید و انگیزه در جوانان این کشور و منطقه این پروژه را طراحی و اجرا کرده است.
امارات متحده عربی اولین بار برنامههای فضایی خود را در سال ۲۰۱۴ اعلام کرد و با فاصهای شش ساله پروژه اعزام کاوشگر به مریخ به عنوان یکی از این برنامهها با پرتاب کاوشگر امید در بامداد دوشنبه اجرای شد.