![](https://old.iranintl.com/sites/default/files/styles/articles_landing/public/irgana.jpg?itok=Hk7z4j7I)
کرونا در جهان؛ از امید به تاثیرگذاری یک دارو در آمریکا تا بهبودی یک زن صدساله در بلژیک
در حالی که تعداد قربانیان ویروس کرونا در جهان به ۲۲۰ هزار نفر رسیده، شرکت داروسازی گیلیاد در آمریکا از نتایج مثبت آزمایش داروی «رمدسیویر» برای درمان مبتلایان به ویروس کرونا خبر داد. این شرکت پیشتر دارویی ضدویروسی را برای درمان بیماری ابولا ساخته بود.
این خبر موجب شد که شاخص بورس نیویورک، روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت، با امیدواری برای دستیابی به یک داروی موثر برای درمان ویروس کرونا، تا حدودی بهبود یابد.
اما بر اساس یک تحقیق که همزمان در نشریه پزشکی لانست منتشر شده، داروی رمدسیویر شرکت گیلیاد «تاثیر معنادار بالینی» بر روی مبتلایان به کرونا ندارد. بنا بر این پژوهش، این دارو نه روند بهبودی را تسریع کرده و نه از میزان مرگ و میر بیماران کاسته است.
با این حال، آنتونی فاوچی، رییس موسسه آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا، با اشاره به آزمایش داروی رمدسیویر برای معالجه کرونا گفت این اقدام خبر خوبی است و آن را دارویی خواند که میتواند «جلوی ویروس را بگیرد». یکی از مقامهایسازمان بهداشت جهانی هم ابراز امیدواری کرد که این دارو نتیجه بدهد
همچنین در نیویورک، شهردار این کشور از برگزاری یک تجمع از سوی یهودیان ارتدوکس انتقاد کرد. با وجود هشدارها برای رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، این مراسم برای بزرگداشت یک خاخام برگزار شده بود.
انجمن بینالمللی حمل و نقل هوایی، که مقر آن در پاریس است، روز چهارشنبه اعلام کرد که ترافیک هوایی در جهان در ماه مارس نسبت به مدت مشابه سال گذشته، در یک سقوط تاریخی، ۵۲/۹ درصد کاهش یافت. این، پایینترین میزان ترافیک هوایی از سال ۲۰۰۶ است.
در حالی که در اروپا تاکنون بیش از ۱۳۰ هزار بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند و بخش مهمی از این قربانیان، در خانههای سالمندان زندگی میکردند، یک زن بلژیکی صد ساله که به کرونا مبتلا شده بود، پس از بهبودی از بیمارستان مرخص شد و به خانه سالمندان بازگشت.
در آلمان، وزارت اقتصاد این کشور با ارزیابی مجدد از شرایط، اعلام کرد که اقتصاد آلمان به دلیل شیوع کرونا با بدترین رکود خود از زمان جنگ جهانی دوم مواجه خواهد شد.
وزیر اقتصاد آلمان در یک نشست خبری گفت: «ما با چالشهای بزرگ، هم اقتصادی و هم سیاسی مواجه هستیم.» رکود اقتصادی آلمان در سال جاری ۶/۳ درصد اعلام شده است.
همچنین وزارت خارجه آلمان اعلام کرد که هشدارها برای سفرهای توریستی خارجی تا اواسط ماه ژوئن همچنان باقی است.
همچنین در حالی که برخی از کشورهای اروپایی آماده خروج از قرنطینه و بازگشایی اقتصادی میشوند، صدها نفر در کییف، پایتخت اوکراین علیه ادامه محدودیتها در این کشور تظاهرات کردند.
در خاورمیانه نیز دوبی مال، یکی از بزرگترین مراکز خرید جهان، تحت تدابیر شدید بهداشتی درهای خود را به روی مشتریان گشود.
در آفریقا، وزیر کشور کنیا روز چهارشنبه اعلام کرد که ورود و خروج به دو اردوگاه بزرگ پناهجویان در این کشور برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا ممنوع خواهد بود. این دو اردوگاه ۴۰۰ هزار پناهجو را در خود جای دادهاند.