یک زن مسلمان به خاطر روبندهاش در هلند نتوانست سوار اتوبوس شود
برای نخستینبار، از زمان اجرای قانون منع پوشاندن کامل چهره در مکانها و وسایل حملونقل عمومی هلند، یک زن، به خاطر پوشش برقع، یا روبنده، از سوار شدن به اتوبوس عمومی شهر منع شد.
بنابر گزارشها، روز سهشنبه ۲۹ مرداد، یک راننده اتوبوس در شهر کوچکی در جنوب هلند، پس از مخالفت زن مسلمان با برداشتن برقع خود، با پلیس تماس گرفت و در نهایت نیروهای پلیس هلند این زن را مجبور کردند از اتوبوس پیاده شود.
پوشیدن برقع یا روبنده در مکانهای عمومی هلند از قبیل بیمارستانها، مراکز اداری و نیز اتوبوسها و قطارهای شهری، از اول اوت، دهم مرداد، ممنوع شد. این محدودیت شامل ماسکها یا کلاههای ایمنی موتورسواری، که تمامی صورت را میپوشاند، هم میشود. متخلفان ۱۶۵ یورو نیز جریمه خواهند شد.
به رغم اعمال این محدودیتهای دولتی، پیشتر مقامهای حملونقل عمومی هلند گفته بودند که از این قانون جدید پیروی نخواهند کرد. یکی از مسئولان حملونقل هلند، روز سهشنبه به رسانههای این کشور گفت: «رانندهای که اجازه نداده این زن مسلمان سوار اتوبوس شود، مقررات داخلی این سازمان را نقض کرده است.»
مقامهای درمانی و بیمارستانی هلند گفتهاند که بدون توجه به محدودیتهای قانونی دولت، کماکان به تمامی افراد، خدمات بهداشتی-درمانی ارائه خواهند داد.
مقامهای دولتی هلند میگویند این قانون صرفا بنا به ملاحظات «امنیتی» وضع شده است و هیچ ربطی به گرایش مذهبی افراد ندارد. با این حال، برخی از مخالفان و گروههای حقوق بشری این قانون را نشانهای از تقویت گرایشهای اسلامهراسانه و ضدمهاجر در میان جامعه و نیز دولت هلند میدانند.
این قانون ابتدا در سال ۲۰۰۵ از سوی سیاستمدار دستراستی هلند خیرت ویلدرز معرفی شد. ویلدرز به سیاستهای ضداسلامی و مهاجرستیز در جامعه هلند شناخته میشود.