استارتآپ آلمانی از نمونه اولیه تاکسی پرنده الکتریکی رونمایی کرد
شرکت استارتآپ آلمانی لیلیوم (Lilium) از اولین تاکسی پرنده الکتریکی عمودپرواز رونمایی کرد و مدعی شد این وسیله نقلیه تا شش سال دیگر امکان سرویسدهی هوایی به مشتریان خدمات حملونقل را پیدا میکند.
این تاکسی پرنده موتور جت الکتریکی دارد و با ظرفیت حمل پنج سرنشین برای سفر تا مسافت ۳۰۰ کیلومتر طراحی شده است، مسافتی که با حداکثر سرعت، ظرف یک ساعت طی میشود.
استارتآپ لیلیوم در سال ۲۰۱۷ نمونهای کوچکتر از این خودروی پرنده را به پرواز درآورده بود. نمونهای که حالا در ابعاد واقعی رونمایی شده با کمک کنترل از راه دور در مونیخ آلمان به پرواز درآمده است و به گفته این شرکت، پرواز آن «قدمی بزرگ» بود.
از سال ۲۰۱۵ تاکنون، لیلیوم بیش از ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه برای پروژه تاکسی پرنده اینترنتی جذب کرده است و هدفش پیادهسازی نمونهای هوایی از سرویس تاکسی اینترنتی اوبر تا سال ۲۰۲۵ در چند شهر جهان است.
لیلیوم قصد تولید انبوه نمونه آزمایششده اخیر را دارد. در این نمونه، یک کابین برای خلبان و چهار صندلی برای چهار سرنشین دیگر طراحی شده است. به گفته لیلیوم، یک پرواز اقتصادی با این تاکسی پرنده از فرودگاه جان اف کندی نیویورک تا مرکز منهتن با حدود ۷۰ دلار انجامشدنی است.
دنیل ویگند (Daniel Wiegand)، بنیانگذار و مدیر اجرایی لیلیوم، در اینباره گفته است: «ما داریم قدم بزرگ دیگری برمیداریم تا حملونقل هوایی در مناطق شهری را به واقعیت تبدیل کنیم. لیلیومجت زیباست و از اولین پرواز آن در آسمان بسیار هیجانزدهایم.»
به گفته لیلیوم، ۳۶ موتور جت الکتریکی برای پرواز عمودی و بلند شدن این وسیله از زمین نیاز است، که آن را در قیاس با بسیاری از هواپیماها بهصرفهتر میکند. در زمان پرواز در آسمان هم انرژی لازم برای این وسیله فقط اندکی بیشتر از انرژی لازم برای حرکت خودروهای الکتریکی است.
در حال حاضر، مجوزهای لازم برای پروازهای آزمایشی عمودی و افقی این وسیله صادر شده است.
رِمو گربر (Remo Gerber)، مدیر بازرگانی این شرکت گفته است که موتور جت برقی آنها فقط بهاندازه یکپنجم هلیکوپتر صدا تولید میکند.
البته او در ادامه افزوده است که راهاندازی تاکسی هوایی به این معنی نیست که این وسیله میتواند در حیاط خانه هر کسی فرود بیاید یا از آنجا پرواز کند. قوانین مشخصی برای پرواز وسایل نقلیه هوایی در این ابعاد در حال تنظیم است و آنها امیدوارند با توجه به نحوه زندگی مردم، گذرگاههای خاصی برای پرواز این وسایل مشخص شود و آسمان را پر نکنند.
به گفته مرکز تحقیقاتی مورگان استنلی، بازار تاکسیهای هوایی تا سال ۲۰۴۰، بازاری ۱/۵ تریلیون دلاری تخمین زده میشود.
در حال حاضر، بسیاری از شرکتهای مطرح و گمنام در تلاشاند در این حوزه رشد و توسعه داشته باشند.
شرکت اوبر، که بزرگترین سرویسدهنده تاکسیهای اینترنتی در دنیاست، اوایل سال جاری میلادی از یک مدل مفهومی در همین راستا رونمایی کرد. شرکت هواپیماسازی ایرباس نیز خودروی پرنده خودران خود، واهانا (Vahana)، را معرفی کرد. شرکت چینی ایهانگ (Ehang) هم از خودروی پرنده شبهچرخبال خود، که در سال ۲۰۱۸ رونمایی کرد، بسیار مطمئن است. اما احتمالا باید چند سال صبر کرد تا بفهمیم در نهایت کدام شرکت میتواند با توجه به قوانین، هزینههای تولید، جذابیت برای مشتری، امنیت، شرایط و بسیاری فاکتورهای دیگر برنده این بازی هوایی شود.