خوشبین باشید تا بیشتر عمر کنید
نتایج پژوهشی نشان میدهد افراد خوشبین در مقایسه با کسانی که رویکردی منفیتر نسبت به زندگی دارند بیشتر عمر میکنند.
احتمال اینکه مثبتاندیشها بالای ۸۵ سال عمر کنند بیشتر است. فرض بر این است که خوشبینها راحتتر میتوانند احساساتشان را کنترل کنند و بنابراین میتوانند از آثار منفی استرس مصون بمانند.
در پژوهش یادشده از همان دو گروهی استفاده شد که مطالعات دیگری نیز روی آنها انجام شده بود ــ ۷۰,۰۰۰ زن مورد مطالعه در پژوهش «سلامت پرستارها» و ۱۵۰۰ مرد مورد مطالعه در پژوهش «سلامت نظامیهای بازنشسته».
علاوه بر سلامت عمومی، میزان خوشبینی آنها نیز ارزیابی شد. از تحرک و برنامه غذاییشان سوال شد و اینکه چقدر سیگار میکشند و الکل مینوشند.
طول عمر خوشبینترین آدمها بهطور میانگین ۱۱ تا ۱۵ درصد بیشتر و احتمال اینکه به ۸۵ سالگی برسند بالاتر بود.
امروزه، اطلاعات جامع و کاملی درباره عواملی که خطر بیماریها و مرگ زودرس را افزایش میدهند در دست است، اما درباره آنچه پژوهشگرها «عوامل مثبت روانیـاجتماعی» مینامند و در سالمندی توام با سلامت دخیلاند اطلاعات چندانی نداریم.
پروفسور لوینا لی، استاد روانپزشکی در دانشکده پزشکی بوستون و یکی از پژوهشگرهای این مطالعه، میگوید علت اینکه چرا افراد خوشبین بیشتر عمر میکنند هنوز جای بحث و پژوهش دارد و در ادامه اضافه میکند: «رفتارهای سالمتر و افسردگی کمتر فقط بخشی از یافتهها را اثبات میکند. شواهد اولیه از سایر پژوهشها نشان میدهد که افراد خوشبینتر هدفمندند و اطمینان دارند به اهدافشان میرسند، در حل مساله کارآمدتر و احتمالا در مهار احساساتشان در موقعیتهای پراسترس ماهرترند.»
پروفسور بروس هود، رییس بخش روانشناسی رشد جامعه در دانشگاه بریستول، درسی را تدریس میکند به نام «علم شادی». به عقیده او، این پژوهش مهر تاییدی است بر شواهد موجود درباره مزایای تفکر مثبت و یکی از دلایل این امر برمیگردد به اینکه افراد خوشبین بهتر از پسِ استرس برمیآیند و درباره اتفاقهای بد زندگی خودخوری نمیکنند. هود در ادامه میافزاید: «استرس روی سیستم ایمنی بدن اثر میگذارد و بنابراین احتمالا به این معنی است که خوشبینها بهتر از پس عفونتها برمیآیند. تعدادی از پژوهشها استرس را ربط دادهاند به تلومرهای کوتاهتر، بخشی از کروموزوم که در پیر شدن سلولها و خطر ابتلا بیماری قلبی، دیابت و سرطان دخیل است.»