ارجاع لایحه «سازمان نظام رسانهای» به کمیسیون فرهنگی هیأت دولت
عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ارجاع «پیشنویس لایحه سازمان نظام رسانهای کشور» به کمیسیون فرهنگی هیأت دولت خبر داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در صفحه شخصی توییترخود ضمن «قدردانی از دیدگاههای پیشکسوتان رسانه» گفت: این لایحه برای بررسی برخی مواد به کمیسیون فرهنگی دولت ارجاع داده شد.
بررسی لایحه سازمان نظام رسانهای در هیأت دولت و مقررات موجود در این لایحه، موجی از واکنشها را در میان روزنامه نگاران برانگیخته است.
باوجودیکه تصمیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد انتقاد شدید اصحاب رسانهها قرار گرفته، اما برخی از مسوولان در حمایت از این تصمیم واکنش نشان دادند.
به گزارش ایرنا، محسن بیگلری، نماینده سقز و بانه در مجلس، ضمن حمایت قاطع از اقدام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در استفاده از نظر کارشناسان برای لایحه سازمان رسانهای گفت: «این تصمیم به نفع اهالی رسانه و خبرنگاران است.»
وی افزود: «اقدام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارجاع این لایحه به کمیسیون فرهنگی دولت و استفاده از نظرات کارشناسان و نخبگان این حوزه اقدامی مثبت است که ما از آن حمایت می کنیم و امیدواریم این اقدام در حل مشکلات اهالی رسانه تاثیرگذار باشد.»
بر اساس این گزارش، لایحه مذکور که شامل هفت فصل و ۶۶ ماده است، تعدادی از مواد آن در در جلسه روز چهارشنبه ۳ آبان سال جاری درهیات دولت تصویب شده بود.
لایحه نظام رسانهای جمهوری اسلامی سال ٩٣، از سوی معاونت مطبوعاتی منتشر شد، در همان سال این لایحه مورد نقد و بررسی گروه وسیعی از حقوقدانان و روزنامهنگاران و متخصصان علوم ارتباطات قرار گرفت. آنها این لایحه را مغایر با مبانی ابتدایی روزنامهنگاری دانسته و آن را رد کردند. اکثر آنها معتقد بودند این لایحه موجب ازبینرفتن حقوق بنیادین خبرنگاران میشود. از جمله کامبیز نوروزی، حقوقدان که روز یکشنبه ۱۴آبان در این باره به خبرگزاری ایرنا گفت: «بخش قابل ملاحظهای از روزنامهنگاران این لایحه را نمیپسندند و معتقدند این لایحه یک عقبگرد در حرفه روزنامه نگاری ایران است.»
وی پیشتر نیز در مصاحبه با روزنامه شرق اعلام کرده بود که «این لایحه دستکم ۴۷ ایراد اساسی حقوقی و رسانهای دارد و با آزادی رسانهها و استقلال حرفه روزنامهنگاری در تضاد است.»
نوروزی در نقد این لایحه تاکید کرده بود: « این لایحه بهصورت کامل استقلال روزنامهنگاری را مختل کرده و از بین میبرد و به نظر میرسد این لایحه اصلاحشدنی نیست؛ چون مبانی و ساختارآن به ستونهایی استوار است که امکان اصلاح آن را از بین میبرد.»
فریدون صدیقی، از پیشکسوتان عرصه روزنامهنگاری، نیز با ابراز نگرانی دراینباره گفته است: «این لایحه متأسفانه در ماهیت خود محدودیتهایی را برای فعالان حوزه رسانه ایجاد میکند. به گمان من در شرایط فعلی که به اندازه کافی رسانهها جذاب نیستند و متأسفانه با کاهش تیراژ و مخاطب روبهرو هستند، نیازی به حمله به رسانه نیست.»