انتقاد حسن خمینی از عزل میرزاده؛ آیا پروژهی «هاشمیزدایی» از دانشگاه آزاد کلید خورده است؟
حسن خمینی، عضو هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، در نامهای به حسن روحانی، رئیسجمهوری، نسبتبه برکناری حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واکنش نشان داده و آن را غیرقانونی خوانده است. در نامهای که حسن خمینی به روحانی نوشته و وبسایت انتخاب آن را بازتاب داده، آمده است: «به نظر اینجانب روند عزل آقای میرزاده از وجاهت قانونی برخوردار نیست و حداقل آن است که شبههی غیرقانونی بودن آن بسیار قوی است. همچنین نصب سرپرست نیز بدون رأیگیری در هیأت امنا بوده است. ورود حضرتعالی در مسأله حتماً مفید و راهگشا خواهد بود».
-
عزل ناگهانی رئیس دانشگاه آزاد
۳ اردیبهشت ماه ۹۶، خبرگزاری جمهوری اسلامی به نقل ازیک منبع آگاه اعلام کرد که «حمید میرزاده»، رئیس مورد حمایت رفسنجانی، از ریاست دانشگاه آزاد برکنار شده است. بر اساس این خبر، در جلسهی فوق العادهای که اعضای هیأت امنای این دانشگاه به ریاست علیاکبر ولایتی برگزار کردند، مقرر شد که حمید میرزاده طی یک هفته از ریاست دانشگاه آزاد استعفا کند و در غیر این صورت، خودبهخود برکنار خواهد شد. میرزاده در حالی از سمت خود برکنار شد که هنوز سه ماه به پایان دورهی مأموریتش مانده بود. بهدنبال آن، هیأت امنای دانشگاه آزاد «علیمحمد نوریان» را به سرپرستی موقت دانشگاه آزاد برگزید. انتخابی شتابزده که ناظران آن را درراستای پروژهی «هاشمیزدایی» از دانشگاه آزاد اسلامی دانستند که مدتها پیش و از زمان ریاستجمهوری محمود احمدینژاد کلید خورده بود. منتقدان می گویند مرگ هاشمی رفسنجانی فرصت مناسبی در اختیار رهبر جمهوری اسلامی و حلقهی نزدیکان او قرار داده تا این مجموعهی آموزشی را، که بزرگترین مجموعهی آموزشعالی ایران محسوب می شود، تحت کنترل خود درآورند.
-
عزل یاسر هاشمی از ریاست دفتر هیأت امنای دانشگاه آزاد
یک ماه پس از برکناری حمید میرزاده و چهار ماه پس از روی کار آمدن «علی اکبر ولایتی» بهعنوان رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، یاسر هاشمی، فرزند هاشمیرفسنجانی که ریاست دفتر هیأت امنای دانشگاه را برعهده داشت، از مسؤولیت خود برکنار شد. برکناری او پس از آن صورت گرفت که یاسر هاشمی، برکناری حمید میرزاده از ریاست دانشگاه را خلاف سیرهی هاشمیرفسنجانی دانسته و نسبتبه آیندهی دانشگاه آزاد و هاشمیزدایی در این دانشگاه هشدار داده بود. او همچنین در یکی از جلسات مدیریتی دانشگاه آزاد به انتصاب علیمحمد نوریان بهعنوان سرپرست دانشگاه، انتقاد کرده بود. یاسر هاشمی، ۷ خرداد ۹۶ با تأیید خبرعزلش به خبرگزاری ایسنا گفت: «با توجه به همهی علاقه، انگیزه و وظیفهای که نسبتبه دانشگاه آزاد اسلامی احساس میکردم، علاقهمند بودم که کارم را در این دانشگاه ادامه دهم؛ چرا که این دانشگاه را میراث آیتالله هاشمی رفسنجانی برای مردم میدانم.» او گفت که دستور برکناریش را علی اکبر ولایتی، رئیس کنونی دانشگاه آزاد صادر کرده و این موضوع طی پیامی به اطلاعش رسانده شده است.
-
مجموعهای با ۴۰ هزار میلیارد تومان سرمایه، عرصهی رقابتهای سیاسی
دانشگاه آزاد بزرگترین مجموعهی آموزشی ایران محسوب میشود که ارزش مالی سرمایههای آن حداقل ۴۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده میشود و در سرتاسر ایران شعبه دارد. براساس آماری که شهریورماه ۹۵ منتشر شد، بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار دانشجو در واحدهای مختلف آن در سراسر کشور مشغول تحصیل هستند. اهمیت دانشگاه آزاد در مناسبات قدرت در جمهوری اسلامی، موجب شده است که مدیریت این نهاد بانفوذ، به یکی از عرصههای رقابت سیاسی در جمهوری اسلامی تبدیل شود. در فاصلهی میان برکناری حمید میرزاده و یاسرهاشمی از مدیریت دانشگاه آزاد و ریاست دفتر هیأت امنای این مجموعه، تغییر مهم دیگری در این مرکز آموزشی رخ داد که شائبهی «هاشمیزدایی» را تقویت کرد. علیمحمد نوریان، سرپرست موقت دانشگاه آزاد، ۱۳ اردیبهشت امسال با صدور حکمی، «صالح اسکندری» را بهعنوان مدیرکل جدید روابط عمومی و امور رسانههای دانشگاه آزاد منصوب کرد. او که جانشین «حسین منوری» شده، پیشتر دبیر سیاسی روزنامهی محافظهکار رسالت و رئیس «مرکز مطالعات راهبردی و آیندهپژوهی ژرفا» بود.