تأکید بر ظرفیتسازی دفاعی در دیدار فرمانده سپاه با وزیر دفاع
سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و امیر سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، در دیدار با یکدیگر در پی انتصاب امیر حاتمی بهعنوان وزیر دفاع ، ضمن تبادل نظر در مورد مسائل دفاعی کشور و همکاریهای متقابل سپاه و وزارت دفاع، راهبرد نیروهای مسلح را ظرفیتسازی دفاعی روزآمد و متناسب با تهدیدات آینده و تحولات پیش رو دانستند.
به گزارش سپاهنیوز، سرلشکر جعفری، در این دیدار که روز دوشنبه ۱۳ شهریورماه، در وزارت دفاع صورت گرفت، با اشاره به این مسأله که «دشمنان» همچنان راهبرد «تحریم، تهدید و فشار» به نظام را در دستورکار دارند و هر روز با پیچیدگیها و ترفندهای خاص آن را رونمایی میکنن، تأکید کرد که ضروری است با هوشمندی با آن مقابله شود.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز در این دیدار تأکید کرد که وزارتخانهی متبوعش، «تمام همت و ظرفیتهای تعیینکنندهی خود را برای تعمیق و توسعهی توانمندیهای دفاعی و رفع نیازمندیهای نیروهای مسلح، بهویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در زمینهی سامانهها و تجهیزات مدرن و راهبردی» به کار خواهد گرفت.
سرتیپ حاتمی ابراز امیدواری کرد که با «همفکری، همگرایی و تبادل تجارب»، شرایط اطمینانبخشی در فرآیند تأمین نیازهای نیروهای مسلح و تقویت بنیهی دفاعی کشور، فراهم شود.
در این دیدار، فرمانده کل سپاه و وزیر دفاع، «صنعت دفاعی» کشور را حوزهای دانستند که میتواند جدیترین و معنادارترین پاسخها را به «دشمنان» بدهد با تأکید بر مبنا قرار دادن خواستههای رهبر جمهوری اسلامی ایران در زمینهی ارتقای توان بازدارندگی، «راهبرد نیروهای مسلح را ظرفیتسازی دفاعی روزآمد و متناسب با تهدیدات آینده و تحولات پیش رو» عنوان کردند.
-
پشتیبانی از همهی نیروهای مسلح را با قدرت ادامه خواهد داشت
امیر سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، روز یکشنبه ۱۲ شهریورماه نیز، در همایش مدیران ارشد وزارت دفاع، با اشاره به برنامهی وزارت دفاع در دولت دوازدهم اعلام کرده که در چهارساله ی آینده، پشتیبانی از همهی نیروهای مسلح را با قدرت ادامه خواهد داشت و گفته بود: «تمام صنایع باید نیازمندیهای نیروهای مسلح را دریافت و در کمترین زمان و با بهترین کیفیت، محصول را تحویل دهند، تا شاهد افزایش قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران باشیم.
-
نیروهای مسلح (ارتش و سپاه) مثل دو برادر مکمل هم کار میکنند
امیر حاتمی، روز شنبه یازدهم شهریورماه مصاحبهی اختصاصی با شبکهی تلویزیونی العالم نیز در مورد برنامههای برنامه دفاع، گفته است که برنامهی کاملی در ادامهی برنامههای گذشتهی آن وزارتخانه دارند و گفت: «ما در این دوره به همهی اولویتهای قدرت دفاعی خواهیم پرداخت و تقویت ضریب امنیت ملی کشور براساس آن خواهدبود. در حوزههای رزم، بهویژه حوزهی موشکی، ما برنامهی مشخصی برای تقویت قدرت موشکی جمهوری اسلامی ایران داریم». او همچنین گفت که در این دوره، قابلیتهای رزمی موشکهای بالستیک و کروز ایران، ارتقا پیدا خواهدکرد.
سرتیپ حاتمی با اشاره به برنامهریزیهای دقیق در مورد موضوعاتی چون «جنگ الکترونیک»، «قدرت تخریب موشکی» و «مانورپذیری» با هدف تقویت برنامهی موشکی، تأکید کرد: «علاوهبر قدرت موشکی، حتماً بهسمت حوزههای رزم و قدرت هوایی راهبردی خواهیم رفت».
وزیر دفاع همچنین از زمینهسازی برای تقویت بازدارندگی قدرت دریایی و تقویت پدافند هوایی بهعنون خطمقدم جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر خبر داد. امیر حاتمی، وزیر دفاع و سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، هر دو در روزهای گذشته، از در اولویت قرار داشتن پدافند هوایی و برنامهریزی و تحقیق برای تقویت آن، سخن گفتهاند.
سرتیپ امیر حاتمی، در مورد رزم زمینی نیز گفت: «در حوزهی رزم زمینی، با توجه به تهدیدات تروریستی در منطقه که امروز یک معضل برای منطقه است، پیشبینی شده یگانها، بهویژه تیپهای واکنش سریع تجهیز شود؛ همچنین یگانهای مرزبانی تجهیز و تقویت شوند».
وزیر دفاع با تأکید بر انسجام واقعی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی گفت، «نیروهای مسلح مثل دو برادر مکمل هم» کار میکنند و افزود که از همهی نیروهای مسلح، متناسب با شرایط آنها و نیازشان، بهطور متناسب پشتیبانی خواهیم کرد.
حاتمی در مورد نیروی هوایی نیز با اشاره به زیرساختها و محصولات خوبی چون هواپیما، بالگرد و پهپادهای خوب در صنایع هوایی، اعلام کرد که وزارت دفاع، در این دوره با فراهم بودن زمینهها و طرحریزیها، بهسمت هواپیمای سنگین خواهد رفت که موجب «تقویت قدرت راهبردی هوایی» جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.
وزیر دفاع، بار دیگر، «دیپلماسی دفاعی» را از برنامههای اصلی وزارتخانهی متبوعش خواند و گفت: «بخش قابلتوجهی از مسائلی که در منطقه وجود دارد، به بیاعتمادی کشورهای منطقه برمیگردد که وجود روابط دفاعی و امنیتی میتواند کمک مؤثری برای کشورهای منطقه داشته باشد». او اولویت جمهوری اسلامی ایران را «کشورهای همسایه، کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی» دانست و ابراز امیدواری کرد که بتوانیم از طریق توسعهی «دیپلماسی دفاعی»، در ثبات و امنیت منطقه و ایجاد اعتماد متقابل بین کشورها کمک مؤثری داشته باشیم.
حاتمی نهم شهریورماه نیز با تأکید بر «دیپلماسی دفاعی» در منطقه، گفته بود: «ملت ایران بهعنوان الگوی مقاومت، امروز پشتیبان جبههی مقاومت است».
وزیر دفاع همچنین با اشاره به ظرفیتهای بالا در کشور برای ساخت سلاحهای مورد نیاز دفاع بومی و تأمین نیاز کشور، در مورد صادرات، هدف جمهوری اسلامی ایران را متفاوت از دیگر کشورها و «جلوگیری از جنگ و نزاع» عنوان کرد و افزود: «هدف اصلی ما تأمین نیازهای خودمان و قطع وابستگی در امر مهم تسلیحات و تجهیزات دفاعی است؛ اما آنجایی که لازم باشد، برای افزایش ضریب امنیتی منطقه و کشورها، به منظور اینکه جنگی اتفاق نیفتد، صادرات سلاح هم انجام میدهیم».
سرتیپ حاتمی تأکید کرد که «در مقابل تهدید، قاطعانه تهدید میکنیم».
وزیر دفاع، در بخش دیگری از این گفتوگو با تأکید بر ادامهی حمایت ایران از «محور مقاومت» با قدرت و مانند گذشته و حتی بهتر از گذشته، گفت: «مقاومت به مفهوم دفاع درمقابل استکبارستیزی و مقابله با ظلموستم است؛ براساس تعالیم اعتقادی، ما ظلم، غصب و تعدی را نمیپذیریم و به کسانی که در این محور مقاومت میکنند، براساس همین تعالیم، کمک میکنیم».
امیر حاتمی تأکید کرد که آنچه تا به امروز انجام شده، براساس خواست کشورهای دوست و دولتهای قانونی در عراق و سوریه، در حد کمکهای مستشاری بوده است که «البته توان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، بسیار بیشتر از این است؛ ولی در همین حد نیاز بوده که کمک کنیم». او افزود: «منافع ملی و امنیت ملی ما هم ایجاب میکند که با ناامنیها در منطقه مقابله کنیم؛ زیرا درغیر این صورت، دامن کشورهای بیشتر در منطقه، ازجمله کشور ما را میتواند بگیرد».