توضیح شورای فرهنگی بریتانیا درباره سفر ارس امیری به ایران
شورای فرهنگی بریتانیا به ایراناینترنشنال گفت از دستگیری یکی از کارکنانش که برای دیدار با خانواده به ایران سفر کرده بود، مطلع است.
«شورای فرهنگی بریتانیا» یا «بریتیشکانسیل» در نامهای که برای پاسخ به پرسش ایراناینترنشنال درباره انتشار خبر دستگیری ارس امیری نوشته است، بدون ذکر نام، خبر دستگیری یک کارکنان خود را تأیید و او را شهروندی ایرانی معرفی کرد. با اینحال شورای فرهنگی بریتانیا توضیحداده است که فرد دستگیرشده بهمنظور کار به ایران سفر نکرده، چون بریتیشکانسیل از سال ۲۰۰۹ تا به امروز در ایران نماینده یا دفتر نداشتهاست.
پیشتر محسن عمرانی، یکی از خویشاوندان ارس امیری، در توییترش نوشته بود که خانم امیری، بیستوسوم اسفندماه سال گذشته توسط مأموران اطلاعات دستگیر شده و طی این مدت، در بند ۲۰۹ زندان اوین تهران، بازداشت بوده است. اتهام او، «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی» عنوان شده است. آقای عمرانی، ارس امیری را سیودو ساله و دانشجوی فلسفههنر در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه کینگستون بریتانیا معرفی کرده و نوشته است که او همزمان برای شورای فرهنگی بریتانیا کار میکرد.
به گفته محسن عمرانی، پسرخاله ارس امیری، او برای این شورا، با هماهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، در برگزاری نمایشگاه، فستیوال فیلم و «کلاً تبادل فرهنگی و هنری» میان ایران و بریتانیا، کار میکرد و طی اقامت دهسالهاش در بریتانیا، پیشتر بارها به ایران سفر کرده بود.
شورای فرهنگی بریتانیا خطاب به ایراناینترنشنال نوشت که این سازمان، از راه دور با ایران و بیشاز یکصد کشور دیگر جهان کار میکند، تا روابط فرهنگی درازمدت بین مردم برقرار کند.
بریتیشکانسیل خود را سازمان روابط بینالملل فرهنگی و آموزشی بریتانیا معرفی میکند؛ سازمانی غیرانتفاعی و غیردولتی که در حوزههای هنر، فرهنگ، زبان انگلیسی، آموزش و جامعهمدنی فعال است و در این راه به مشارکت و ارتباط مردمی متعهد است. شورای فرهنگی بریتانیا، سازمانی خیریهاست و تنها پانزدهدرصد بودجهاش را از دولت بریتانیا تأمین میکند.