حسن روحانی در مراسم تحلیف: ما دولتی مصلح هستیم
حسن روحانی، رئیسجمهوری اسلامی ایران که در انتخابات ۲۹ اردیبهشت آرای اکثریت مردم را بهدست آورده است، حدود ساعت ۵ بعدازظهر روز شنبه، ۱۴ مردادماه، برای انجام مراسم تحلیف دوازدهمین دورهی ریاست جمهوری، وارد مجلس شورای اسلامی شد.
براساس برنامه اعلام شده، در آئین تحلیف روحانی، مقامهای عالیرتبه از ۹۲کشور در مراسم تحلیف در مجلس شورای اسلامی ایران حضور خواهند داشت.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، هشت رئیسجمهوری، ۱۹ رئیس مجلس، ۹ معاون رئیسجمهوری و نخستوزیر، هفت معاون رئیس مجلس، ۱۱ وزیر امورخارجه و ۳۵ فرستاده ویژهی کشورها در مراسم تحلیف حسن روحانی حضور خواهند داشت.
در این مراسم ۱۲ معاون وزیر امور خارجه، ۶ رئیس گروه دوستی- پارلمانی و دو رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمانها و همچنین موکیشا کیتو، دبیرکل دبیرخانهی کنفرانس تجارت و توسعهی سازمان ملل متحد نیز حاضر خواهند بود.
- لاریجانی: از توسعه سرمایه گذاری داخلی و خارجی حمایت می کنیم
پیش از ادای سوگند توسط حسن روحانی ، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی طی سخنانی گفت: «امید است با رویکرد موشکافانه و دقیق و آگاهی درست از مسائل کشور دولت جدید در توسعه همه جانبه کشور در عرصههای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی موفق باشد.»
به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در آیین تحلیف دوازدهمین ریاست جمهوری اسلامی ایران گفت: «در آستانه استقرار دولت دوازدهم و در فضای آشفته منطقهای، ایران از امنیت پایدار برخوردار است. تلاش مسئولین و پایمردی ملت امنیت بیشتری را در سالهای آینده نوید میدهد. همچنین همکاری قوای سه گانه در کشور زمینه مساعدی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی و توسعه همه جانبه فراهم نموده است.»
او افزود: «در طول سالهای پس از انقلاب ۳۶ انتخابات در جمهوری اسلامی ایران انجام شده و ۱۲ دولت ، ۱۰ مجلس و ۵ دوره خبرگان رهبری به انتخاب مردم تشکیل شده که نشان دهنده عمق مردم سالاری دینی در کشور ماست. همچنین انتخابات اخیر ریاست جمهوری با ۷۲ درصد مشارکت مردمی عمق مردم سالاری دینی و مشارکت مردم در سرنوشت خود و تعامل با نظام اسلامی را نشان میدهد که با این تدبیر از استقرار استبداد جلوگیری کرد.»
او تاکید کرد: «مجلس شورای اسلامی از توسعه سرمایه گذاری داخلی و خارجی و توسعه صادرات حمایت میکند و امید دارد دولت با تدبیر و نگاه واقع بینانه و رویکرد توسعه ای در مسیر پیشرفت و تعالی کشور موفق باشد و مجلس نیز در این مسیر نظارت خواهد کرد.»
رئیس مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد که با تعامل دولت جدید و مجلس، دولت در چارچوب قوانین و قانون برنامه ششم توسعه مسائل کشور را سامان داده و موجبات تعالی کشور را فراهم کند.
- حسن روحانی سوگند یاد کرد که امینی پارسا باشد
پس از سخنان علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی ، حسن روحانی برای پاسداری از اسلام و قانون اساسی و پشتیبانی از حق و گسترش عدالت سوگند یاد کرد.
حسن روحانی دوازهمین رئیس جمهوری منتخب ایران ، عصر امروز (شنبه- ۱۴ مرداد ۱۳۹۶) طی مراسمی رسمی در حضور رئیس قوه قضائیه در راستای اجرای اصل ۱۲۱ قانون اساسی سوگند یاد و سوگندنامه را امضا کرد.
- روحانی : ما دولتی مصلح هستیم، چه در سیاست داخلی چه سیاست خارجی
حسن روحانی رئیسجمهوری اسلامی ایران پس از ادای سوگند به ایراد سخنانی پرداخت و گفت: «ما دولتی مصلح هستیم، چه در سیاست داخلی چه سیاست خارجی که صلح را بر جنگ و اصلاح را بر جمود ترجیح می دهیم.»
به گزارش ایسنا، روحانی در مراسم تحلیف خود به عنوان رییس جمهور چهار سال آینده ایران، گفت: «امروز چهارده مرداد است، صد و یازده سال پیش ایران حماسهای نو آفرید. نهضت مشروطیت ایران به عنوان نخستین قیام ملت خاورمیانه پیروز شد و دو مفهوم قانون و حاکمیت ملی را برای ملت به ارمغان آورد. در واقع نخستین قیام ملی مردم آسیا برای آزادی خواهی در این قاره کهن به انجام رسید.»
رییس جمهور خاطر نشان کرد: «امروز دوازدهمین دولت جمهوری اسلامی ایران آغاز میشود. از زمان انقلاب تاکنون عالی ترین مقام اجرایی کشور با رای تک تک مردم انتخاب میشود. مردم ایران با خلق حماسه اردیبهشت و حضور در انتخابات ریاست جمهوری بار دیگر با ما سخن گفته و نظرات خود را علام کردند.»
او در ادامه تصریح کرد: «آنان با زبان رای خود گفتند چه میخواهند و چه نمیخواهند. آنها با انتخاب مجدد، رویکرد و راهی را انتخاب کردند که چهارسال در معرض نقد همگان قرار داشت. از این پس ما باید پاسخگوی رای مردمی باشیم که اعتبار و حیثیت مجددی به ما بخشیدهاند.»
او با تاکید براینکه رای مردم در این انتخابات حاصل بلوغ اجتماعی بود گفت: «این دولت می خواهد معتدل باشد که نه با هر پرخاشی بترسد و تسلیم شود و نه با هر هیجانی برآشفته شود و بجنگد؛ ما دولتی مصلح هستیم، چه در سیاست داخلی چه سیاست خارجی که صلح را بر جنگ و اصلاح را بر جمود ترجیح می دهیم؛ البته با قدرت همیشه آماده دفاع از ملت خود هستیم اما دفاع را فقط با سلاح ممکن نمیدانیم؛ پشتیبان نیروهای مسلح خود هستیم اما بزرگترین سلاحمان رای ملت است.»
اوافرود: «در کشور ما حاکمیت دوگانه وجود ندارد؛ صلح ما به سلاح ما متکی و سلاح ما بر صلح ما تکیه دارد. برجام نمونهای از وفاق ملی در ایران است، برجام بدون پشتوانه مردم، رهبری، مجلس و نیروهای مسلح به فرجام نمیرسید.»
رئیس جمهور با اشاره به بدعهدیهای آمریکا در برجام بیان کرد: «جهان بداند هرگونه نقض تعهدات در برجام با واکنش یکپارچه ملت و دولت ایران مواجه خواهد شد، باید بپذیریم نیازمند درک مشترک و توافق عملی بر سر مصالح ملی و فرصت های ملی هستیم و رو آوردن به تفاهم ملی و همکاری ملی ضرورتی تاریخی است.»
-
در کشور ما دوگانگی وجود ندارد
روحانی با تاکید بر اینکه در کشور ما دوگانگی وجود ندارد و ما یک کشتی و یک کشتیبان داریم، ادامه داد: در حوزه ارتباطات تحول بزرگی در زیرساختها بهوجود آمد و دسترسی مردم به اینترنت پرسرعت و اطلاعات بههنگام از فضای مجازی، فراهم آمده است. البته کشور ما همچنان با مشکلات بزرگی مثل بیکاری جوانان، گرد و غبار و بحران آب دست و پنجه نرم میکند.
روحانی در خصوص مسایل اقتصادی گفت: «انجام اصلاحات اقتصادی نیازمند فراهمسازی برخی مقدمات بوده و ما در ابتدای دولت یازدهم یک مسیر ۸ ساله را برای اصلاحات اقتصادی فراهم کردیم. دولت در این مسیر دست خود را برای همکاری در اجرای این برنامه مهم به سوی همه ارکان و اقشار کشور و جریانهای سیاسی و اجتماعی دراز میکند و از آنها کمک طلب میکند.»
- بیایید از مادر مذاکرات رونمایی کنید
او در ادامه خاطر نشان کرد: «آنانی که به دنبال پاره کردن برجام هستند بدانند که با این اقدام، طومار عمر سیاسی خود را به پایان میبرند. امروز روزگار رونمایی از مادر تحریمها نیست، بیایید از مادر مذاکرات رونمایی کنید.»
روحانی ادامه داد: «جمهوری اسلامی ایران که پیشرفت خود را نه از قدرتهای بزرگ، بلکه از مردم با ایمان و دلاور خود میگیرد، آماده همکاری براساس احترام متقابل و منافع مشترک است. البته باید بگویم جمهوری اسلامی ایران آغازگر نقض برجام نخواهد بود، ولی در مقابل تداوم بدعهدی آمریکا ساکت نخواهد نشست.»
رییس جمهوری با تاکید براینکه ایران اسلامی خواهان بهترین روابط با همسایگان خود است، ادامه داد: «قدرتهای خارجی به دنبال منافع کوتاهبینانه خود هستند و با فروش میلیاردها دلار، باعث بی ثباتی در منطقه شدند و بذر اختلاف را میافشانند تا از آب گلآلود ماهی بگیرند. امیدوارم پس از سالها آزمون و خطا به این مهم دست یابیم که تنها راه ریشهکن کردن تروریسم، همکاری منطقهای و فرامنطقهای است.»
او ادامه داد: «حل بحرانهای منطقهای مثل سوریه و یمن جز با توقف جنگ و خشونت، کمکرسانی به مردم، مبارزه با افراط و پذیرش رای و نظر مردم این کشورها و مذاکره سوری- سوری و یمنی- یمنی امکانپذیر نیست.»
رییس جمهوری با اشاره به حضور میهمانان از کشورهای مختلف در این مراسم گفت: «امیدوارم حضور معنادار شما آغازی دوباره برای گسترش پیوندها در جهت منافع مردم و ثبات منطقه باشد.»