دومین سوء قصد به اعضای احزاب کُرد ایرانی در عراق در یک هفته
یکی از فرماندهان نظامی حزب دموکرات کردستان (حدک) در اقلیم کردستان عراق به ضرب گلوله کشته شد.
به گزارش وبسایت «کوردستانوکورد»، روز چهارشنبه ۱۶ اسفند، دفتر حزب دموکرات کرستان (حدک) طی بیانیهای ضمن اعلام خبر «ترور» قادر قادری، یکی از فرماندهان این حزب، جمهوری اسلامی ایران را به این قتل متهم کرد.
به گزارش کردستان ۲۴، و به نقل از عمر بالکی، عضو دفتر سیاسی (حدک)، قادر قادری از فرماندهان این حزب، سهشنبه شب در روستایی در استان سلیمانیه مورد تیراندازی افراد مسلح قرار گرفت و جان خود را از دست داد.
حزب دموکرات کردستان ضمن اعلام این خبر، طی بیانیهای جمهوری اسلامی ایران را به این سوقصد متهم کرد. در این بیانیه آمده است: «با توجه به اینکه جمهوری اسلامی و مزدوران آن طی دو سال گذشته چندین بار عملیات تروریستی علیه احزاب شرق کردستان (کردستان ایران) و اعضای آنان انجام داده و فرد ترورشده هیچ خصومت شخصی با کسی نداشته، ما معتقدیم که مسئولیت این ترور بر عهده جمهوری اسلامی ایران است».
در جریان این تیراندازی ۲۰ گلوله به خودروی شخصی این فرمانده باسابقه حزب دموکرات کردستان، اصابت کرد.
این در حالی است که روز پنجشنبه دهم اسفند نیز در اربیل، پایتخت اقلیم کردستان عراق، خودروی صلاح رحمانی، از اعضای شاخه دیگر حزب دمکرات کرستان- ایران موسوم به (حدکا) که بمبگذاری شده بود، منفجر شد.
دو پای او در اثر این بمبگذاری قطع شد و سباح پسر ۳۳ ساله او نیز یک روز پس از انتقال به بیمارستان اربیل در اثر شدت جراحات وارده، جان خود را از دست داد.
بالکی، سخنگوی حدک همچنین در رابطه با تیراندازی سهشنبه شب به این فرمانده حزب گفت که «تحقیقات درباره چگونگی ترور این فرمانده حزب دموکرات شروع شده است» و جزئیات آن منتشر خواهد شد.
این در حالی است که طی دو سال اخیر، نیروهای پیشمرگ وابسته به هر دو حزب حدک و حدکا از احزاب شاخص کردستان ایران، در جریان به زعم آنان «فعالیتهای سیاسی-تبلیغی» در داخل خاک کردستان ایران، مورد تعقیب نیروهای سپاه پاسداران قرار گرفته و درگیریهایی نیز بین آنان روی داده است. تعدادی از اعضای هر دو طرف در این درگیریها کشته شدهاند.
شب یلدای سال ۹۵ نیز در اثر یک انفجار در مقابل دفتر حزب دموکرات کردستان- حدک در نزدیکی شهر کویه واقع در کردستان عراق، شش نفر کشته و چهار نفر هم زخمی شدند. این حزب، جمهوری اسلامی را مسؤول این حمله دانسته بود.
اعضای احزاب کُرد ایرانی بیش از سه دهه است که در کردستان عراق مستقر بوده و از آنجا به فعالیت سیاسی خود ادامه میدهند. دهها نفر از اعضا و هوادران آنان در ایران به اعدام و زندانهای طولانیمدت محکوم شدهاند. این احزاب اجازه فعالیت سیاسی و شرکت در انتخابات در ایران را ندارند.