شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

ارائه‌ لایحه اصلاحی «ممنوعیت ازدواج فرزندخوانده با سرپرست» به مجلس

 

محمد نفریه مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور از ارسال لایجه اصلاحی به مجلس در راستای « ممنوعیت ازدواج فرزندخوانده با سرپرست»  چه در زمان حضانت و چه بعد از آن خبر داد.

این مقام سازمان بهزیستس کشور تصریح کرد: «ماده ۲۶قانون حمایت از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست بر لزوم گزارش ازدواج سرپرست توسط سازمان بهزیستی به دادگاه و پس از آن نسبت به واگذاری سرپرستی به صورت مشترک به زوج و یا فک آن تاکید دارد.»  اما در تبصره‌ای جنجالی از این ماده قانون آمده است که «ازدواج چه در زمان حضانت و چه بعد از آن بین سرپرست و فرزندخوانده ممنوع است؛ مگر آنکه دادگاه صالحه پس از اخذ نظر مشورتی بهزیستی این امر را به مصلحت فرزندخوانده تشخیص دهد»..

تفریه در ادامه افزود:اگرچه در حال حاضر با وجود همین متن قانونی فعلی قطعا ازدواج میان فرزندخوانده و سرپرست انجام پذیر نیست ؛ با این حال باز هم دولت با ارایه این لایحه اصلاحی در صدد حذف این تبصره برآمد.

مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: چنانچه لایحه اصلاحی مذکور مبنی بر ممنوعیت مطلق ازدواج میان فرزندخوانده و سرپرست توسط فقها و حقوق دانان شورای نگهبان، با توجه به حساسیتی که در جامعه برانگیخته خواهد شد، مجددا رد شود، این لایحه را به مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهیم فرستاد تا از این طریق نسبت به تصویب آن اقدام شود.

اولین قانون حمایت از کودکان بی سرپرست و بد سرپرست مصوب سال 53 بود که در سال 83 اصلاحیه آن تدوین و به مجلس تقدیم شد که در لایحه اصلاحی سال 83 فقط به ممنوعیت ازدواج فرزندخوانده و سرپرست اشاره شده بود اما به علت آنکه لایحه مذکور حدود یک دهه در مجلس شورای اسلامی ماند و رفت و آمدهای مکرری به شورای نگهبان داشت سرانجام در سال 92 با تغییراتی تصویب شد.

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More