از کردستان تا ماهشهر، نالان از فقر و تبعیض
اخبار تلخ شده است و هر روزنامهای را که ورق میزنیم، گوشهای از فقر، نابرابری و وضعیت سخت معیشت مردم را میخوانیم. تنگناهای اقتصادی، بیاعتمادی به آینده، فرار نخبگان و سرمایه در حالی است که روزنامههای نزدیک به سپاه پاسداران و رهبری همچنان بر طبل مقابله با دنیا میکوبند و نگران پیشرفت هر مذاکرهای با غرباند مبادا هیبت مقاومتشان بشکند.
روزنامه همشهری دو روز پیش، از صف طولانی مقابل برخی سفارتخانههای خارجی گزارش داده بود که به توصیف خبرنگار، در تمام این سالها بیسابقه بوده است. امروز هم روزنامه آفتاب یزد گزارش و گفتوگویی داشته است با آرش آمرزش، پسر ۷ ساله نابغه ایرانی که بهدلیل بیتوجهی مسئولان، قرار است به هلند مهاجرت کند و برای خداحافظی به دفتر روزنامه آمده است.
پدر آرش به آفتاب یزد گفته است برخی مسئولان فقط با آرش عکس یادگاری میگرفتند و هیچ کاری برای تحصیل و پیشرفت او نکردند. آرش علیرغم گذراندن تستهای هوش و دهها گزارش مطبوعاتی درباره هوش استثناییاش، حتی نتوانست مقطع ابتدایی را زودتر شروع کند.
اکنون آموزشوپرورش هلند آرش را بورسیه تحصیلی کرده و با توجه به امتحانهایی که داده، این وعده را گرفته است که دو سال دیگر بتواند در رشته داروسازی وارد دانشگاه شود.
آفتاب یزد نوشته است نخبگان ایرانی برای اینکه استعدادشان هدر نرود، راهی غربت میشوند، چون کسی در داخل آنها را جدی نمیگیرد.
قصه تلخ کولبری دیگر مرد و زن نمی شناسد و نشانهای است از بیتعهدی دولت نسبت به مردم خطه کردستان که روزبهروز زیر بار فقر خمیدهتر میشوند و برای نان، جان میدهند.
شهیندخت مولاوردی میگوید کولبری شغل نیست، بلکه تنها گزینه برای مردان و زنانی است که هیچ راه دیگری برای تامین معیشت ندارند. زنان چه کولبری کنند و چه مادر، خواهر یا همسر مردان کولبر باشند، مستقیم یا غیرمستقیم تحت تاثیر این مسالهاند. بنابراین، در هر راهکار جایگزین کولبری، مثل توسعه گردشگری، باید جایگاه ویژهای برای زنان لحاظ شود. روزنامه اعتماد امروز پروندهای درباره موانع توسعه در استان کردستان منتشر کرده و در چند گزارش و گفتوگو و یادداشت به مساله کولبری پرداخته است.
در حالیکه شهیندخت مولاوردی، معاون سابق روحانی در امور زنان، و زهرا آوجیان، رییس سابق شورای استان کردستان، معتقدند فضای فعالیت و کارآفرینی و مدیریت به روی زنان کرد بسته است. لیلا آژیر، از مدیران دولتی استان، مدعی شده که همه بسترها فراهم است و هیچ مانعی برای مدیریت زنان در استان وجود ندارد. آژیر همه آمارها را انکار کرده و به خبرنگار اعتماد گفته است زنان نقش موثری در توسعه استان دارند.
حرفهای آژیر یادآور آن ترانه است که «همه چی آرومه، من چقدر خوشحالم»! بگذریم، برویم سراغ روزنامهخوانی امروز.