![](https://old.iranintl.com/sites/default/files/styles/articles_landing/public/3-3_0.jpg?itok=pK4x_PbP)
افزایش تقاضای فرزندخواندگی از سوی زنان مجرد در ایران
افزایش تقاضای فرزندخواندگی از سوی زنان مجرد در ایران، خبری است که احمد خاکی، معاون اداره کل بهزیستی استان تهران اعلام کرده است.
سال گذشته ، ۴۳۵ زن مجرد به اداره کل بهزیستی استان رفتند و برای فرزند دار شدن تقاضانامه پر کردند. آنطور که مسئولان این اداره کل اعلام کردهاند، پس از بررسی، ۱۵۲ زن واجد شرایط شناخته شده و مادر شدهاند. پیش از این تنها زوجهای بدون فرزند که حداقل پنج سال از زندگی مشترکشان گذشته بود میتوانستند، فرزند درخواست کنند. این درخواست شرط دیگری هم داشت، اینکه سن یکی از آنها بیشتر از ۳۰ سال باشد.
اما از سال ۹۲ ورق برگشت. با بازنگری قانون حمایت از حقوق کودکان بیسرپرست و بدسرپرست، شرایط واگذاری فرزند دگرگون شد. از سال ۹۴ که این قانون به اجرا درآمد، نه تنها زوجهای دارای فرزند توانستهاند تقاضای سرپرستی فرزند بدهند، بلکه حتی دختران مجرد بالای ۳۰ سال نیز به شرط آنکه بتوانند هزینههای زندگی خود و فرزندشان را تامین کنند، میتوانند فرم درخواست پر کنند. گذشته از توانایی اقتصادی، این زنان از نظر سلامت روان هم سنجش شده و ملزم میشوند تا در دورههای مهارت زندگی و فرزندخواندگی شرکت کنند.
سال گذشته پس از كش و قوسهای فراوان و برخوردهای سلیقهای در اجرای قانون، سرانجام برای نخستین بار رویای برخی از زنان مجرد در ایران، تعبیر شد. گزارشهای رسیده به ایران اینترنشنال حاکی از آن است که در برخی از شهرهای ایران درخواستهای زنان مجرد نادیده گرفته شده و هرگز به مرحله بررسی نمیرسد.
تجرد زنان و به تعویق انداختن نقشهای مادری و همسری در ایران پدیده ای نوین است. بسیاری از زنان ایفای نقشهای سنتی و تعریف شده در جامعه را به تاخیر میاندازند تا به فعالیتهای فرهنگی، هنری، اقتصادی یا اجتماعی بپردازند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، حدود۴۵۰ هزار زن مجرد ۴۰ ساله و بالاتر در ایران زندگی میکنند. جمعیت شناسان از این سن به عنوان سن تجرد قطعی نام میبرند و برخی از صاحب نظران بر این عقیدهاند که این سن در ایران به ۳۵ سال نزدیک میشود.
بررسی موضوع فرزند خواندگی از سوی زنان مجرد در ایران با مریم نظری در تلویزیون ایران اینترنشنال: