شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

روایت معاون بهزیستی خراسان رضوی از ابعاد نوزادفروشی به دلیل فقر؛انتقال ۲۰۰نوزاد فروخته شده با حکم دادگاه به بهزیستی

معاون بهزیستی استان خراسان رضوی از افزایش پدیده «خرید و فروش نوزادان و کودکان» خبر داد و گفت که فقط در این استان دادگاه ۲۰۰ نوزاد و کودک فروخته شده را به بهزیستی تحویل داده است.

غلامحسین حقدادی، معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به پدیده خرید و فروش نوزادان در این استان، گفت که «خرید و فروش نوزادان خانواده‌هایی که از لحاظ مالی توانایی نگهداری فرزند را ندارند در حاشیه بیمارستان‌ها از سوی دلالان صورت می‌گیرد».

حقدادی  تاکید کرد که «فقر مالی شدید» یکی از دلایل اصلی این پدیده است و گفت: «خانواده‌هایی که از لحاظ مالی توانایی نگهداری فرزند را ندارند، دچار فقر مالی شدید، معتاد و یا ناخواسته بچه‌دار شده‌اند، فرزند خود را می‌فروشند.»

او با اشاره به اینکه خرید و فروش نوزادان در حاشیه بیمارستان‌ها انجام می‌شود، گفت که سازمان بهزیستی در جلساتی که با مدیران بیمارستان‌ها داشته، توانسته این امر را از بیمارستان‌ها پاک کند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی ضمن تاکید بر اینکه خرید و فروش نوزادان و کودکان غیرقانونی است، گفت که «فرزندخواندگی غیرقانونی» به معنای این است که کسی از مجاری غیرقانونی فرزندی را تحویل بگیرد.

غلامحسین حقدادی با اشاره به بررسی پرونده‌های متعددی از «فرزندخواندگی غیرقانونی» در دادگاه‌های این استان، گفت: «افرادی که اقدام به خرید و فروش کودک می‌کنند صلاحیت لازم را برای فرزندخواندگی ندارند، به همین دلیل دست به چنین کاری می‌زنند.»

معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی گفت که «از سوی دادگاه حدود ۲۰۰ کودک به سازمان بهزیستی فرستاده شده است که دادگاه تشخیص بی‌گناه بودن از خرید و فروش غیرقانونی آنان را صادرکرده و جنبه خیرخواهانه آن‌ها ثابت شده است.»

همزمان با سخنان معاون بهزیستی استان خراسان رضوی از افزایش پدیده «خرید و فروش نوزادان و کودکان» در این استان، حبیب الله مسعودی فرید، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، از افزایش موارد فرزند خواندگی قانونی خبر داد و گفت که سالانه دو هزار کودک به فرزندخواندگی سپرده می‌شوند.

به گفته مسعودی فرید، سالانه یک هزار و ۷۰۰ کودک به فرزندخواندگی دائمی و ۳۰۰ کودک نیز به امین موقت سپرده می‌شوند چون واگذاری کودکان به سرپرست امین موقت بهتر از ماندن در مراکزی است که هر شش ماه مربی آنها تغییر می‌کند.

او گفت که برای فرزندخواندگی در ایران مواردی مانند سلامت روان، توانایی نگهداری کودک، نداشتن اعتیاد، نداشتن سوء پیشینه و سوء شهرت و همچنین دارا بودن تمکن مالی باید احراز شود؛ این گزینه و رویکرد بهزیستی کشور حاصل مطالعه روند فرزندخواندگی در ده کشور دنیا است.

 معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور همچنین گفت که تا قبل از تصویب قانون فرزندخواندگی سال۹۲، فرزندخواندگی فقط شامل کودکانی می‌شد که پدر و مادر نداشتند اما در حال حاضر حتی کودکانی که قاضی، حکم سلب حضانت دائم والدین آنان را صادر کند به فرزندخواندگی سپرده می‌شوند.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More