بدهی دو هزار مدرسه به شرکتهای خدماتی دولتی در تهران
عباسعلی باقری مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران از بدهکاری بیش از ۲۰۰۰ مدرسه به شرکت آب و فاضلاب تهران و سایر بخشها و دستگاههای دولتی خبر داد که عمده این بدهیها بابت حق انشعاب مدارس است که تامین بودجه آن نیازمند رایزنی و تصمیم ملی است.
باقری در خصوص این خبر به ایسنا توضیح داد که عمده ترین بدهی مربوط به آب و فاضلاب تهران برای حق انشعاب مدارس است. او تعداد مدارس تهران را بیش از۲۰۰۰ دانست و گفت که بدهی هر مدرسه در حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان است که میزان کل بدهی چند ده میلیارد تومان می شود.
او همچنین درخصوص توافقات صورت گرفته بین وزارت آموزش و پرورش با اداره گاز گفت که توافقاتی در سطح ملیدر این خصوص انجام شده و فعلا شرکت گاز مراجعهای به ما نداشته است. اما درباره فیشهای پرداخت نشده آب و برق مدارس باید به صورت موردی آنها را بررسی کرد.
باقری ادامه داد: "به علت نیاز شدید مالی مدارس تهران، به مسئولان اعلام کردیم تخصیص سرانه زودتر انجام شود. ما در تهران به محض وصول منابع، ظرف ۲۴ ساعت سرانه را به مدارس واریز می کنیم".
به گفته ی مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، ممنوعیت دریافت وجه مخصوص زمان ثبت نام است، ولی در طول سال تحصیلی درخواست و میزان کمک در شورای مدرسه که متشکل از مدیر، نماینده معلمان و نماینده انجمن اولیاست تعیین و سپس به اطلاع اولیاء میرسد که این دریافت وجه "اجباری" نیست.
چندی پیش، حمیدرضا حاجیبابایی، وزیر آموزش و پرورش دولت دهم در گفتوگویی با خبرگزاری آنا به میزان بودجه درنظرگرفته شده برای آموزش و پرورش کل کشور اشاره کرد و گفت : "بر اساس آمار، عملکرد بودجه ایی وزارت آموزش و پرورش طی چهار سال گذشته یعنی از سال ۱۳۹۲ که حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان بوده به ۲۸ هزار میلیارد تومان رسیده و تنها ۱۰ هزار میلیارد تومان افزایش داشته است."
مشکلات بودجه آموزش و پرورش تنها مختص استان تهران نیست. محمد تقی نظرپور، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس روز یک شنبه، ۱۶ مهر اعلام کرد که ۹۶ هزار کلاس درس در کشور همچنان ناامن هستند و برای مقاوم سازی آنها بودجه کافی وجود ندارد.