شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

ترامپ امروز تصمیمش را درباره معاهده پاریس اعلام می کند

 

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، با انتشار پیامی در توییترخود اعلام کرد که روز پنج‌شنبه ۱۱ خرداد ساعت ۳ بعدازظهر به وقت محلی تصمیم‌ نهایی‌اش در مورد توافق پاریس را اعلام می کند.

وی پیشتر و در جریان نشست سران گروه هفت کشور صنعتی پیشرفته جهان که هفته گذشته در ایتالیا برگزار شد، گفته بود که پس از بازگشت به کشورش در مورد موضع ایالات متحده در قبال این پیمان تصمیم‌گیری خواهد کرد.

سران هفت قدرت اقتصادی جهان موسوم به گروه جی‌۷ در نشست اخیر خود در ایتالیا مصرانه از ترامپ خواستند تا به تعهدات بین‌المللی تصویب شده در جهت جلوگیری از گرمایش زمین پایبند بماند.  

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در جریان نشست گروه جی ۷ گفت توافق تغییرات اقلیمی پاریس آن قدر مهم است که نمی توان آن را نادیده گرفت. او تاکید کرد که در این زمینه گفت وگوی صریحی با رئیس‌جمهور آمریکا داشته است.

در همان نشست کشورهای کانادا، آلمان، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا و ژاپن، بدون آمریکا، بر تعهد خود به اجرای توافق تغییرات اقلیمی پاریس، که دو سال پیش به امضای رهبران ۱۹۰ کشور جهان از جمله باراک اوباما رسید، تاکید کردند. ژان کلود یونکر، رئیس‌کمیسیون اروپا که در این نشست حضور داشت، به ترامپ نسبت به خروج آمریکا از توافق پاریس هشدار داد و گفت این تصور که بتوان به راحتی میدان را ترک کرد، تصور اشتباهی است.

طی هفته گذشته گمانه‌زنی‌های بسیاری در مورد تصمیم دونالد ترامپ در مورد پایبندی آمریکا به توافق پاریس در رسانه‌ها منتشر شد. برخی از این رسانه‌ها به نقل از منابعی در کاخ سفید اعلام کردند که دونالد ترامپ قصد خروج از این توافق‌نامه را دارد و در مقابل برخی گزارش‌های دیگر به نقل از منابع آگاه خبر دادند که ترامپ هنوز تصمیم قاطعی در این زمینه نگرفته است.

 

آقای ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود توافق مقابله با تغییرات اقلیمی موسوم به توافق پاریس را شوخی خوانده بود و قول داده بود که  آمریکا را از این توافق خارج کند. او همچنین گفته بود که تغییرات اقلیمی فریبی بیش نیست.

 

توافق پاریس

 

  • توافق تاریخی مقابله با گرمایش زمین در پاریس

۲۰۰ کشور جهان در جریان کنفرانس پاریس، در دسامبر سال ۲۰۱۵،  توافق کردند تا تمام اقدامات لازم را برای مقابله با گرمایش زمین به‌کار گرفته و تلاش کنند تا میانگین حرارت زمین تا سال ۲۰۳۰ از دو درجه سانتی‌گراد نسبت به شروع انقلاب صنعتی بالاتر نرود. این توافق روز ۴ نوامبر سال ۲۰۱۶ رسما اجرایی شد. از جمله اقدامات مهمی که برای تحقق اهداف پاریس باید صورت گیرد، جلوگیری از رشد مصرف سوخت‌های فسیلی از جمله در زمینه حمل و نقل است. به‌دلیل استفاده گسترده مردم آمریکا از اتومبیل، آمریکا دومین تولیدکننده گازهای کربنی در جهان است. برخی از سیاستمداران آمریکایی پایبندی به تعهدات بین‌المللی برای مقابله با گرمایش زمین را مردود می‌دانند و شماری از آنان اساسا در مورد معتبر بودن ارتباط بین مصرف سوخت فسیلی و گرمایش زمین ابراز تردید کرده‌اند.
 

  • تاکید اتحادیه اروپا و چین بر مقابله با  گرمایش زمین

با افزایش گمانه‌ها درخصوص احتمال خروج آمریکا از توافق پاریس، رهبران چین و اتحادیه اروپا در بیانیه مشترکی بر مقابله با گرمایش زمین تاکید کردند. در پیش نویس این بیانیه که قرار است جمعه ۱۲ خرداد در بروکسل منتشر شود، بر "تعهد کامل سیاسی" برای اجرای توافق پاریس تاکید شده است.

این بیانیه ممکن است با خروج آمریکا از این پیمان، در تقابل با مواضع رئیس جمهور آمریکا تلقی شود.

مقام های اتحادیه اروپا و چین بیش از یک سال است که برای توافق بر سر یک بیانیه مشترک در مورد مبارزه با تغییرات آب و هوایی و انرژی پاکیزه کار می کنند. این سند بر خطرات افزایش دمای زمین به عنوان «یک مساله امنیت ملی» اشاره دارد و تاکید می‌کند که گذار به انرژی‌های پاک باعث ایجاد کار و رشد اقتصادی می شود. اتحادیه اروپا و چین موافقتنامه پاریس را یک دستاورد تاریخی می‌دانند که روند غیرقابل بازگشت به سوی تصاعد پایین گازهای گلخانه ای را پیش می برد.

 

  • هشدار دبیرکل سازمان ملل

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل روز ۹ خرداد  در سخنانی در دانشگاه نیویورک، از کشورهای جهان خواست که مقابله با گرمایش زمین را به عنوان امری که «مطلقاً ضروری»‌ست، در نظر بگیرند. او افزود که جهانیان بایستی به مسئولیت خود در قبال توافق ۲۰۱۵ پاریس با اراده قوی‌تری عمل کنند. دبیرکل سازمان ملل بدون آنکه از ایالات متحده آمریکا نام ببرد، گفت اگر کشوری در اجرای توافق اقلیمی پاریس تردید دارد، دیگر کشورها می‌بایست در اجرای این توافق جهانی مصمم‌تر باشند. او همچنین خبر داد که در سال ۲۰۱۹ اجلاسی برای بررسی میزان پیشرفت توافق اقلیمی پاریس برگزار می‌شود.
برخی از سیاستمداران آمریکایی پایبندی به تعهدات بین‌المللی برای مقابله با گرمایش زمین را مردود می‌دانند و شماری از آنان اساسا در مورد معتبر بودن ارتباط بین مصرف سوخت فسیلی و گرمایش زمین ابراز تردید کرده‌اند. با این هستند فعالان محیط زیستی که به احتمال خروج آمریکا از توافق پاریس ابراز نگرانی کردند و نسبت به آن هشدار دادند. ایالت‌های نیویورک و کالیفرنیا اعلام کرده‌اند که اگر دولت آمریکا تصمیم بگیرد از توافق اقلیمی پاریس خارج شود، آن‌ها به مفاد این پیمان جهانی وفادار می‌مانند.
آنتونیو گوترش از جامعه مدنی آمریکا دعوت کرد که مانند نیویورک و کالیفرنیا به توافق اقلیمی پاریس پایبند بمانند: «اگر دولت آمریکا تصمیم بگیرد توافق پاریس را ترک کند، مهم است که جامعه آمریکا به عنوان یک کل به مشارکت خود ادامه دهد.»

 

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More