شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

تهران غرق در دود و بوی نامطبوع

 

 

تهران غرق در آلودگی وحشتناک هوا و بوی گند زباله اسیر شده و روزنامه جهان صنعت در یک کلام تیتر زده است «خفگی». هیچ ارگانی مسئولیت بوی نامطبوع پایتخت را به گردن نمی‌گیرد.

زهرا نژاد‌بهرام، عضو شورای شهر تهران، در یادداشتی برای جهان صنعت، از استانداری تهران خواسته است علت بو را اعلام کند. این عضو شورای شهر نوشته است مسئولان شهرداری گفتند تا تجهیزاتشان را برای شناسایی منشا بوی نامطبوع آماده می‌کنند، باد می‌آید و رد بو را گم می‌کنند. نژاد‌بهرام این توجیه شهرداری را نپذیرفته و نوشته است استانداری، سازمان محیط زیست و سایر دستگاه‌های دولتی هم مسئولیت دارند، اما تاکنون سکوت کرده‌اند.

روزنامه‌های تندرو دلواپس سفر روحانی به ژاپن‌اند. به دنبال تیتر دیروز کیهان که خطاب به روحانی نوشته بود «از آبه آبی گرم نمی‌شود»، امروز روزنامه جوان، منتسب به سپاه پاسداران، در سرمقاله‌اش هشدار داده است که «تجربه تلخ برجام تکرار نشود».

اما فقط این نیست. جوان گزارشی هم در صفحه ۵ دارد که پیش‌بینی می‌کند در سفر ژاپن قرار است چه اتفاقی روی دهد. از نگاه روزنامه جوان، آمریکایی‌ها با همان حربه سال ۸۸، یعنی استفاده از ضعف داخلی برای گرفتار کردن دولت در دام مذاکره، به دنبال مذاکره مجدد با دولت به بهانه سفر حسن روحانی به ژاپن در اواخر هفته جاری‌اند.

علی بیگدلی، تحلیلگر مسائل بین‌الملل، در سرمقاله ستاره صبح، به این سفر امیدی ندارد و نوشته هرچند «بستر» مذاکره آماده است، هنوز «محرک»‌‌های لازم برای مذاکره فراهم نشده است و هر دو طرف باید به برخی از خواسته‌ها و انتظارات طرف مقابل تن دهند.

در این میان، روزنامه دولتی ایران یادداشتی از مهدی ذاکریان، کارشناس روابط بین‌الملل، را در صفحه نخست منتشر کرده است که بگوید سفر روحانی به ژاپن در چارچوب روابط حسنه با کشورهاست، از دیپلماسی نهراسید. ذاکریان نوشته است حالا اگر گفت‌وگوهایی هم در موضوع برجام صورت بگیرد و آمریکایی‌ها از طریق ژاپن پیشنهادهایی بدهند، این اتفاق لزوما به معنای پذیرش شرایط آن‌ها از سوی ایران نیست.

حکومت هنوز از ارائه آمار کشته‌های اعتراض‌های آبان‌ماه سر باز می‌زند ولی اکنون، روزنامه‌های اصول‌گرا یکصدا از بیانیه ۷۷۷ نفر از اساتید نوشته‌اند، بلکه صدای آن ۷۷ اصلاح‌طلبی که در اعتراض به خشونت افسار‌گسیخته حکومت علیه مردم بیانیه منتشر کرده بودند، خفه کنند.

روزنامه‌های کیهان، جوان، جام جم و ده‌ها روزنامه همسو اغلب بخش‌هایی از این بیانیه را بازنشر کردند، اما جست‌و‌جوی ما در سایت‌ها برای اسامی این ۷۷۷ استاد به جایی نرسید. فقط دریافتیم پای نامه را ۷۷۷ نفر از استادان عضو جنبش استادی دانشگاه‌ها امضا کرده‌اند. 

به دنبال رفتن استراماچونی، مربی تیم استقلال، از ایران، بحث پیوستن به اف.ای.تی.اف بار دیگر مطرح شد و روزنامه‌های اصلاح‌طلب با تیترهایی چون «اف.ای.تی.اف، مطالبه عمومی»، از فشار هواداران استقلال برای بازگرداندن مربی تیم محبوبشان نوشتند.

اکنون سردبیر روزنامه فرهیختگان بحران ۱۰ روزه فسخ قرارداد سرمربی استقلال را «استراماچونی‌گیت» نامیده است. به نوشته مسعود فروغی، ارتباط قهر شوک‌آور استراماچونی با اف.ای.تی.اف و تحریم‌ها چون پتک بر سر هواداران استقلال خورد تا سیاست‌مدارانی که بر ضرورت پیوستن ایران به اف.ای.تی.اف تاکید دارند، از مرغ عزای هواداران استقلال شام عروسی سیاسی خودشان را بپزند.

روزنامه مردم‌سالاری که در هفته گذشته بودجه ۲۳ نهاد مذهبی و فرهنگی در سال ۹۹ را گزارش کرده بود، این بار سراغ رقم بودجه ۲۰ برنامه رفته است. اگر بشنوید بودجه برنامه ایمنی هوایی کشور فقط ۳۷ میلیارد تومان است اما امور فرهنگی بسیج ۲۲۶ میلیارد تومان می‌گیرد، چه فکر می‌کنید؟

روزنامه‌خوانی امروز را از دست ندهید.

  مردم‌سالاری: مقایسه بودجه حق بیمه طلاب با نوسازی مدارس

 

روزنامه مردم‌سالاری بودجه ۲۰ برنامه در سال ۹۹ را مقایسه کرده است تا مشخص شود در لایحه بودجه ۹۹ چه مبالغی برای برنامه‌های مختلف مذهبی، فرهنگی، حمایتی و زیست محیطی کشور تعیین شده است. با بررسی این جزییات، تفاوت فاحش بین بودجه برنامه‌های تبلیغات مذهبی حکومت و رفاه اجتماعی یا مسائل محیط زیستی آشکار می‌شود.

به گزارش مردم‌سالاری، حق بیمه طلاب و روحانیان غیرشاغل با ۳۹۵ میلیارد تومان، بیشترین بودجه را در ۲۰ برنامه دولت گرفته، در حالی که بودجه برنامه راهبردی نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور فقط ۲۸ میلیارد تومان تعیین شده است.

حمایت از آموزش‌های حوزه‌های علمیه خواهران و برادران در مجموع ۴۹۵ میلیارد تومان است، ولی بودجه ارتقای سلامت دانش‌آموزان فقط ۱۳۷ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

معضل آلودگی هوا یکی از دغدغه‌های اصلی شهروندان ایرانی است، اما بودجه مدیریت و پالایش آلاینده‌ها فقط ۲۰۱ میلیارد تومان است.

در سال ۹۹، به دلیل کاهش جدی درآمد نفت، کسری بودجه دولت میلیاردی است. با وجود این، گزارش مردم‌سالاری نشان می‌دهد دولت در برنامه‌ریزی بودجه‌اش بیشترین مبالغ را به کدام برنامه‌ها اختصاص داده است.

در فهرستی که این روزنامه منتشر کرده است، بودجه ۶ برنامه تبلیغات مذهبی از جمله حق بیمه طلاب غیر‌شاغل، آموزش حوزه‌های علمیه برادران و خواهران، امور فرهنگی بسیج، اعزام مبلغان مذهبی و گسترش فعالیت‌های فرهنگی در مساجد بالغ بر ۱۳۸۰ میلیارد تومان است. ولی برنامه پوشش بیمه کشاورزی ۳۴ میلیارد تومان و رصد و کنترل آسیب‌های اجتماعی فقط ۱۰ میلیارد تومان است.

جوان: مبادا برجام تکرار شود

روزنامه اصول‌گرای جوان در یادداشتی، نسبت به انتظارها و توقع‌های کاذب افکار عمومی درباره سفر به ژاپن هشدار داده و گفته است برای جامعه توقع ایجاد نکنید، که هزینه‌های تحقق نیافتنش بسیار سنگین‌تر و سخت‌تر از دستاوردهای محدودش است.

عباس حاجی انصاری، نویسنده یادداشت، یکی از دلایل اصلی شکل‌گیری اعتراض‌های آبان‌ماه ۹۸ را وعده‌های توخالی درباره برجام دانسته و هشدار داده است امید کاذب تازه‌ای برای مردم ایجاد نکنید.

یادداشت‌نویس روزنامه جوان همچنین درباره مبادله زندانی بین ایران و آمریکا نوشته است: «انتقادات جدی نسبت به انتخاب زمان آن، یعنی بعد از آشوب‌ها، وارد است، چرا که دشمن آن را نشانه ضعف ایران قلمداد کرده است و مقام‌های آمریکایی نتیجه گرفتند که فشارهای آمریکا به نتیجه نشسته است.»

از نگاه انصاری، تحریم نفتی باعث به حداقل رسیدن وابستگی کشور به نفت خام و در نتیجه، رسیدن به خودکفایی و اقتصاد بدون نفت شده است. اکنون، آمریکایی‌ها با فرستادن میانجی سعی دارند این تلاش برای خودکفایی را متوقف کنند.

جهان صنعت: خفگی تهران

 

انتشار بوی نامطبوع در تهران در زمانی اتفاق افتاده که این شهر با معضل افزایش آلودگی هوا نیز مواجه است، یعنی زمانی که شاخص آلودگی هوا ناسالم و در مرحله اخطار قرمز قرار گرفته است.

شاخص آلودگی همه مناطق تهران از سه روز پیش بالای ۱۵۰ بوده است. البته این شاخص در منطقه ۱۳، حوالی پیروزی، ۱۹۱ گزارش شده است. دیروز اما، علاوه بر آلودگی شدید که تهران را غرق در دود کرده بود، بوی گندی شبیه بوی فاضلاب هم در همه شهر پخش بود.

محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران، گفته است از مدیریت بحران شهرداری گله داریم که چرا هنوز برای حل مشکل این بوی نامطبوع اقدام نکرده است.

روزنامه ستاره صبح در یک اینفوگرافی شاخص آلودگی هوا در مناطق هفده‌گانه تهران را منتشر کرده و نوشته است رکورد آلودگی هوا شکسته شد و میانگین شاخص آلودگی هوای پایتخت به ۱۷۱ رسید. این یعنی نفس کشیدن برای ۱۴ میلیون سکنه تهران سخت و دشوار شده است.

ستاره صبح ریشه آلودگی هوا را در ساخت‌و‌سازهای بی‌رویه و انبوه‌سازی در شمال غرب در دوران شهرداری قالیباف دانسته است که مانع وزش باد به شهر تهران می‌شود. قطع درختان، نابودی باغ‌های داخل و اطراف تهران، انباشت جمعیت و تولید خودروهای غیراستاندارد و پرمصرف نیز از دیگر علل ایجاد وضعیت کنونی است که به مرگ تدریجی هزاران نفر می‌‌انجامد.

  جام جم: به داد کوت عبدالله برسید

جام جم نمایی بسته منتشر کرده است از کودکانی که به‌دلیل بالا زدن فاضلاب به‌سختی در محله رفت‌و‌آمد می‌کنند. این وضعیت زندگی مردم در بیشتر شهرهای استان خوزستان است که در پی بارندگی‌های اخیر، میان فاضلاب‌ شهری محاصره شده‌اند. اما وضعیت در کوت عبدالله، از توابع شهرستان کارون، چند روز است به همین شکل مانده و آب‌های آلوده و کثیف وارد منازل مردم شده است.

گزارشگر روزنامه جام جم در توصیف وضعیت کوت عبدالله نوشته است: «بوی گند می‌آید. همه جا تا چشم کار می‌کند فاضلاب سیاه‌رنگ بدبویی بیرون می‌زند. از پیاده‌روها گذشته و پشت در خانه‌ها بالا آمده است. در کوت عبدالله، فاضلاب حتی داخل خانه‌ها و روی فرش و کف اتاق‌ها را هم گرفته است.»

اهالی می‌پرسند مگر ما ایرانی نیستیم؟ چرا کسی به داد ما نمی‌رسد؟ آن‌قدر فاضلاب آمده است توی خانه‌هایمان که همه مریض شده‌ایم.

مسئولان خوزستان در توجیه وضعیت پیش‌آمده گفته‌اند که به‌دلیل نبودِ زیرساخت و پمپ‌های تخلیه فاضلاب، سرریز آب‌های سطحی باعث بالا آمدن فاضلاب شده است.

معصومه خنفری، فرماندار استان خوزستان، گفته است کوت عبدالله کلا شبکه فاضلاب ندارد، ولی مشکل بزرگ‌تر ترک برداشتن دیوار خیلی از خانه‌ها به‌دلیل فرونشست خاک منطقه است. فرماندار اما هنوز دستوری برای تخلیه شهر یا هشدار عمومی به مردم محلی نداده است.

کیهان: بیانیه ۷۷۷ عضو جنبش استادی

روزنامه نزدیک به خامنه‌ای خبر داده است که ۷۷ اصلاح‌طلبی که پای بیانیه اعتراضی را امضا کردند به دادگاه احضار شدند و تحت بازجویی قرار گرفتند. کیهان ادعا کرده برخلاف آنچه مصطفی تاجزاده گفته است، نویسنده بیانیه یک اصلاح‌طلب فراری مقیم اروپاست و از طریق واتساپ بیانیه را برای آن ۷۷ نفر ارسال کرده است.

حالا بیانیه‌ای بیرون آمده است که به ادعای کیهان ۷۷۷ نفر از اساتید دانشگاه آن را منتشر کرده‌اند تا به بیانیه اصلاح‌طلبان که از خارج دیکته شده بود پاسخ دهند.

در این بیانیه، خطاب به آن ۷۷ نفر نوشته شده است شما نه تنها از نظام و انقلاب اسلامی عبور کرده‌اید بلکه برای اصل اسلام و مقدسات مردم ایران هم ارزشی قائل نیستید. کیهان بیانیه ۷۷ اصلاح‌طلب را خلاصه کرده است در این‌که نامه‌ای سکولار با واژگانی رادیکال و چریکی است.

در هفته‌های اخیر، بارها از زبان مقام‌های حکومتی و حتی تحلیلگران روزنامه‌های اصول‌گرا شنیده شد که ۸۵ درصد معترضان مردم عادی بودند، اما در بیانیه این ۷۷۷ نفر، شاخصه‌های اعتراض‌های آبان‌ماه «داعش‌گونه» توصیف شده است.

گفتنی است کیهان نام هیچ‌یک از امضاکنندگان این بیانیه جنبش استادی را نیاورده، در حالی که از برخی چهره‌های اصلاح‌طلب امضا‌کننده بیانیه ۷۷ نفر نام برده است.

 

 

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More