تهران غرق در دود و بوی نامطبوع
تهران غرق در آلودگی وحشتناک هوا و بوی گند زباله اسیر شده و روزنامه جهان صنعت در یک کلام تیتر زده است «خفگی». هیچ ارگانی مسئولیت بوی نامطبوع پایتخت را به گردن نمیگیرد.
زهرا نژادبهرام، عضو شورای شهر تهران، در یادداشتی برای جهان صنعت، از استانداری تهران خواسته است علت بو را اعلام کند. این عضو شورای شهر نوشته است مسئولان شهرداری گفتند تا تجهیزاتشان را برای شناسایی منشا بوی نامطبوع آماده میکنند، باد میآید و رد بو را گم میکنند. نژادبهرام این توجیه شهرداری را نپذیرفته و نوشته است استانداری، سازمان محیط زیست و سایر دستگاههای دولتی هم مسئولیت دارند، اما تاکنون سکوت کردهاند.
روزنامههای تندرو دلواپس سفر روحانی به ژاپناند. به دنبال تیتر دیروز کیهان که خطاب به روحانی نوشته بود «از آبه آبی گرم نمیشود»، امروز روزنامه جوان، منتسب به سپاه پاسداران، در سرمقالهاش هشدار داده است که «تجربه تلخ برجام تکرار نشود».
اما فقط این نیست. جوان گزارشی هم در صفحه ۵ دارد که پیشبینی میکند در سفر ژاپن قرار است چه اتفاقی روی دهد. از نگاه روزنامه جوان، آمریکاییها با همان حربه سال ۸۸، یعنی استفاده از ضعف داخلی برای گرفتار کردن دولت در دام مذاکره، به دنبال مذاکره مجدد با دولت به بهانه سفر حسن روحانی به ژاپن در اواخر هفته جاریاند.
علی بیگدلی، تحلیلگر مسائل بینالملل، در سرمقاله ستاره صبح، به این سفر امیدی ندارد و نوشته هرچند «بستر» مذاکره آماده است، هنوز «محرک»های لازم برای مذاکره فراهم نشده است و هر دو طرف باید به برخی از خواستهها و انتظارات طرف مقابل تن دهند.
در این میان، روزنامه دولتی ایران یادداشتی از مهدی ذاکریان، کارشناس روابط بینالملل، را در صفحه نخست منتشر کرده است که بگوید سفر روحانی به ژاپن در چارچوب روابط حسنه با کشورهاست، از دیپلماسی نهراسید. ذاکریان نوشته است حالا اگر گفتوگوهایی هم در موضوع برجام صورت بگیرد و آمریکاییها از طریق ژاپن پیشنهادهایی بدهند، این اتفاق لزوما به معنای پذیرش شرایط آنها از سوی ایران نیست.
حکومت هنوز از ارائه آمار کشتههای اعتراضهای آبانماه سر باز میزند ولی اکنون، روزنامههای اصولگرا یکصدا از بیانیه ۷۷۷ نفر از اساتید نوشتهاند، بلکه صدای آن ۷۷ اصلاحطلبی که در اعتراض به خشونت افسارگسیخته حکومت علیه مردم بیانیه منتشر کرده بودند، خفه کنند.
روزنامههای کیهان، جوان، جام جم و دهها روزنامه همسو اغلب بخشهایی از این بیانیه را بازنشر کردند، اما جستوجوی ما در سایتها برای اسامی این ۷۷۷ استاد به جایی نرسید. فقط دریافتیم پای نامه را ۷۷۷ نفر از استادان عضو جنبش استادی دانشگاهها امضا کردهاند.
به دنبال رفتن استراماچونی، مربی تیم استقلال، از ایران، بحث پیوستن به اف.ای.تی.اف بار دیگر مطرح شد و روزنامههای اصلاحطلب با تیترهایی چون «اف.ای.تی.اف، مطالبه عمومی»، از فشار هواداران استقلال برای بازگرداندن مربی تیم محبوبشان نوشتند.
اکنون سردبیر روزنامه فرهیختگان بحران ۱۰ روزه فسخ قرارداد سرمربی استقلال را «استراماچونیگیت» نامیده است. به نوشته مسعود فروغی، ارتباط قهر شوکآور استراماچونی با اف.ای.تی.اف و تحریمها چون پتک بر سر هواداران استقلال خورد تا سیاستمدارانی که بر ضرورت پیوستن ایران به اف.ای.تی.اف تاکید دارند، از مرغ عزای هواداران استقلال شام عروسی سیاسی خودشان را بپزند.
روزنامه مردمسالاری که در هفته گذشته بودجه ۲۳ نهاد مذهبی و فرهنگی در سال ۹۹ را گزارش کرده بود، این بار سراغ رقم بودجه ۲۰ برنامه رفته است. اگر بشنوید بودجه برنامه ایمنی هوایی کشور فقط ۳۷ میلیارد تومان است اما امور فرهنگی بسیج ۲۲۶ میلیارد تومان میگیرد، چه فکر میکنید؟
روزنامهخوانی امروز را از دست ندهید.