حرکت اتوبوس دانش آموزی در شب خلاف قانون است
دستورالعمل مصوب شورای عالی آموزش و پرورش، حرکت اتوبوسها درشب را هنگام برگزاری اردوهای دانش آموزی ممنوع اعلام کرده و به گفتهی دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش، ساعت حرکت اتوبوسی که منجر به کشته شدن دانشآموزان هرمزگانی شد، خلاف قانون بوده است.
به گزارش تسنیم، نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش، با بیان این مطلب گفت: اجرای مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش در اردوهای دانش آموزی الزامی است. در نتیجه آموزش و پرورش باید پاسخگوی این حادثه باشد چراکه آنچه در شورای عالی آموزش و پرورش تصویب میشود حکم قانون را دارد.
ادهم با اشاره به حادثه تصادف اتوبوس اردوی دانش آموزان هرمزگانی گفت: چندی پیش به منظور بالا بردن افزایش امنیت در اردوهای دانش آموزی ضوابطی از سوی وزارت آموزش تصویب و ابلاغ شد که به منظور آن میبایست، انتخاب اتوبوس مناسب، راننده، زمان حرکت، محل برگزاری اردو و شیوه برگزاری براساس همان مصوبات اجرا شود.
دبیرکل شورای عالی آموزش وپرورش در ادامه تصریح کرد: بروز چنین اتفاقاتی به منزله تخطی از قوانین و مقرارت محسوب میشود.
ادهم با اشاره به نوع انتخاب وسیله نقلیه در هنگام برگزاری اردو گفت: در انتخاب نوع اتوبوس و راننده باید دقت بیشتری صورت بگیرد.
او درادامه خاطر نشان کرد: قانون باید برای تمامی استانها برابر اجرا شود و اگر قرار باشد تغییراتی در دستورالعمل اردوهای برون استانی دانش آموزان ایجاد شود، باید معاونت پرورشی درخواست آن را به شورای عالی آموزش و پرورش ارائه دهد.
اما مهدی فیض معاون پرورشی و فرهنگی وزرت آموزش پرورش، حرکت وسیله نقلیه دانش آموزان در شب با رعایت ضوابط و مقررات راهنمایی و رانندگی و امور ایمنی درج شده را بلامانع میداند.
به گفتهی فیض، دستورالعمل اردوهای دانش آموزی مربوط به سال ۸۹ است و این دستورالعمل جزو مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده که امسال قرار است بار دیگر آن را بازنگری کرد.
حسام الدین آشنا، مشاور رییس جمهور در واکنش به حادثه واژگون شدن اتوبوس دانشآموزان درتوییتری نوشت: قبول کنیم که در اعمال استانداردهای ایمنی ساختمان و وسایل نقلیه عمومی عقب هستیم.
" قطار تصادف کرد، پلاسکو سوخت و اتوبوس واژگون شد"؛ بیایید قبول کنیم که در اعمال استانداردهای ایمنی ساختمان و وسایل نقلیه عمومی عقب هستیم.
— hesam ashena (@hesamodin1) September 1, 2017
رئیس مجمع نمایندگان استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز از مسئولان مربوطه و متولیان امر خواستار پاسخگویی سهل انگاری خود در مورد حادثه داراب شد.
حسین هاشمی تختی نژاد با اشاره به ممنوعیت ساعت حرکت اتوبوس در هنگام شب خاطر نشان کرد: «براساس بخشنامه وزارت آموزش و پرورش نباید اتوبوس دانش آموزان ساعت ۱۱ شب حرکت میکرد و بی دقتیهایی در این زمینه صورت گرفته است و مسئولان پاسخگو باشند که چرا در این ساعت اتوبوس حرکت کرده است.»
کمیسیون آموزش مجلس روز سه شنبه هفته جاری برای رسیدگی به سانحه واژگونی اتوبوس دانشآموزان هرمزگانی جلسه اضطراری با حضور بطحایی وزیر آموزش و پرورش تشکیل خواهد داد.
محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش مجلس در پی سانحه واژگونی اتوبوس دانشآموزان دختر هرمزگانی، با ارسال دعوتنامهای به وزیر آموزش و پرورش، خواستار حضوراو در جلسه اضطراری این کمیسیون و ارائه گزارش به اعضا در خصوص این ماجرا شد.
براساس آمار موجود، در ایران سالانه بیش از ۱۳ هزار نفر جان خود را براثر تصادفات جادهای از دست میدهند. که در میان کشته شدگان ، میتوان به مرگ ۷ دانشجوی نخبه دانشگاه شریف دراسفند ۱۳۷۶، مرگ دستکم ۲۱ دانشآموز در اردوی راهیان نور در مهرماه ۱۳۹۱، کشتهشدن یک دانش آموز در مسیر قم-ساوه در تیرماه ۹۵، زخمی شدن ۹ دانشآموز در پلدختردر آذرماه ۱۳۹۵، افتادن اتوبوس دانشآموزان در دره بزرگراه یادگار امام تهران در اردیبهشت ۹۶ و مرگ ۹ دانش آموزدر حادثه اخیر تصادف اتوبوس در استان فارس در شهریور ۹۶ اشاره کرد.
جمعه دهم شهریورماه سال جاری، در ساعت ۰۳:۵۸ دقیقه بامداد، یک دستگاه اتوبوس که حامل دانش آموزان دختر راهنمایی و دبیرستان شهرستانهای رودبار و میناب بود، در محور داراب به بندرعباس واژگون شد و ۴۳ نفر کشته وزخمی برجای گذاشت. حسن نوری معاون عملیات سازمان اورژانس کشور علت اولیه واژگونی اتوبوس حامل دانش آموزان نخبه را خستگی و خواب آلودگی راننده اتوبوس عنوان کرد.