دایره سفید خطر
فهرست بلندبالایی از ۱۳۲ شهرستان اعلام شده است که گفته میشود در وضعیت سفید به سر میبرند، اما آیا سفید میمانند؟ گزارش روزنامهها امیدوارکننده نیست. از نگاه کارشناسان، اعلام وضعیت سفید خطرناک است چون به افزایش رفتوآمدها و در نتیجه بالا رفتن میزان شیوع منجر خواهد شد. براساس اخبار دریافتی، در پی اعلام نقاط سفید بیماری در کشور، نافرمانیهای بهداشتی در استانها افزایش یافته است.
روزنامههای رسالت و شهروند از «سفیدهایی که قرمز میشوند» گزارش دادهاند؛ آرمان ملی از مشاغل کمخطری نوشته است که قربانی کرونا شدند و یک متخصص بیماریهای واگیردار به قوه قضاییه پیشنهاد داده است به پرونده کرونا وارد شود چون جان مردم بازیچه اهداف سیاسی شده است.
بنا بر تعریف وزارت بهداشت، منطقه سفید منطقهای است که بهازای هر صدهزار نفر، روزانه فقط یک نفر بستری شود. در این مناطق، مساجد و بقعههای متبرکه باز شدهاند و نماز جماعت و نماز جمعه هم قرار است برگزار شود. اما به گزارش شهروند و به نقل از بسیاری از معاونان دانشگاههای علوم پزشکی، شهرهای کشور هیچ منطقه سفیدی ندارند.
علیاکبر حقدوست، مدیر کمیته اپیدمیولوژی ستاد مقابله با کرونا، کاربرد اصطلاحات سفید و قرمز را درست نمیداند و گفته است وضع سفید یعنی پایان خطر، در حالی که در هیچ جای کشور وضع سفید دیده نمیشود. از آن طرف، وضع قرمز یعنی بیماری همچنان در حال طغیان و اپیدمی بالاست، در حالی که آمارهای اعلامی چنین شرایطی را تایید نمیکند.
از سوی دیگر، محمد نعیمیپور، تحلیلگر سیاسی، در گفتوگو با اعتماد، در ارزیابی مدیریت بحران کرونا در کشور، آن را به جنگ تشبیه کرده و گفته است آنچه در شرایط جنگی اهمیت دارد تبعیت مردم و مجموعه حکومت از فرماندهی است.
این اصلاحطلب و عضو حزب اتحاد ملت، اقدامهای دولت را بهطور کلی مثبت ارزیابی میکند و به باور او، اين بحران نشان داد كه زيرساختهای درمانی و بهطور کلی سيستم بهداشت و درمان كشور از لحاظ جهانی قابلاعتناست و میتوان روی بنيانهای توليدی در مواقع خاص حساب باز كرد.