روزشمار یک انقلاب- چهارم دیماه
(چهارم دیماه ۱۳۵۷ هجری خورشیدی برابر ۲۵ دسامبر ۱۹۷۸ میلادی)
زندان زنان مشهد اشغال شد
اوضاع مشهد بهشدت بحرانی شد. تشییع جنازه دیروز موجب تعطیلی شهر شد و وسعت درگیری بهحدی رسید که حکومت نظامی کنترل شهر را از دست داد. تظاهرکنندگان با حمله به زندان زنان در خیابان شاهرخ، کلیه زندانیان را آزاد کردند. زندان عمومی وکیلآباد نیز بهدست مردم افتاد. گارد از زندان بیرون رفت و از بیرون، زندان را محاصره کرد. شعارهای جمعیت نیز سمت و سوی جنگ مسلحانه گرفته است.
داریوش فروهر سخنرانی کرد
شهر تهران، پس از یک دوره تعطیلی مدارس، همچنان شاهد تظاهرات دانش آموزان بود. ازسوی دیگر، مردم تهران نام بیمارستان داریوش کبیر را تغییر دادند و نام دکتر شریعتی را روی بیمارستان گذاشتند. در مشهد نیز نام بیمارستان داریوش کبیر به بیمارستان دکتر شریعتی تغییر یافت. در بیمارستان دکتر شریعتی، گروهی از مردم و پزشکان اجتماع کردند و درحالیکه آقایان مهندس بازرگان، دکتر سنجابی و دکتر سحابی حضور داشتند، دکتر حاجسیدجوادی و داریوش فروهر سخنرانی کردند. در تظاهرات دانشآموزان ۱۲ نفر کشته شدند.
انفجار لوله نفت گچساران به جزیره خارک
درگیری و اعتصاب در شرکت نفت ادامه یافت. به نوشته هفتهنامه ایرانشهر، «ده نفر از مهندسان عالیرتبه شرکت نفت که اطلاعیهها و اعلامیههای اعتصاب کارکنان را امضا کرده بودند، توسط نظامیان دستگیر شدند. شایع شد که اگر کارکنان نفت اعتصاب نشکنند و سر کار برنگردند، حکم اعدام برای این ده نفر صادر خواهد شد.» همچنین در هفته گذشته در جریان انفجار خط لوله نفت گچساران که روزی ۲۰۰هزار بشکه نفت ازطریق آن صادر میشد، بهدلیل انفجار آسیب دید، ولی احتمال خرابکاری برای انفجار را رد کردند.
تا شاه نرفته است، چادرم را برنمی دارم
نشریه تایم گزارشی از ایران منتشر کرد. در این گزارش خبرنگار تایم برای آگاهی از نظریات مخالفان و موافقان شاه، با عدهای از ساکنان تهران گفتوگو کرد. در یکی از گفتوگوها صدیقه شایگان، ۲۳ ساله و آموزگار مدرسه، مانند دیگر زنان ایرانی، اکنون خود را زیر چادر پنهان کرده و میگوید از چادر تا زمانی که شاه سقوط نکرده است، بهعنوان یک سمبل مبارزه استفاده خواهد کرد. او معتقد است اگر شاه برود، فضایی آزاد و دموکراتیک بهوجود میآید.