'طلاق فوری' زنان از سوی مردان در هند ممنوع شد
دادگاههای عالی هند قانون «طلاق فوری زنان» توسط مردان را با رأی 3 بر 2 از سوی قضات عالی این کشور منسوخ اعلام کرده است.
روزنامه نیویورک تایمز از «دهلی نو» امروز چهارشنبه اول شهریور گزارش کرده است که اعتراض عمومی در جهان اسلام نسبت به این قانون غیرعادلانه، سرانجام آن را بیاعتبار ساخته است.
در این گزارش آمده است: «در هند، مردان مسلمان میتوانستهاند تنها با گفتن سه بار كلمه 'طلاق' از زنانشان جدا شوند. آنها میتوانستهاند این کلمه را مستقیماً به زنان خود بگویند، در یک نامه به آنها بنویسند، یا حتی از طریق یک مکالمه تلفنی به گوش آنها برسانند. اما در مقابل، زنان مسلمان برای گرفتن طلاق باید رضایت شوهر، یک روحانی یا یک مرکز اسلامی را کسب کنند.
آزادی عمل مردان مسلمان در دادن 'طلاق فوری' بسیاری از زنان مسلمان را بیپناه و بدون گرفتن مهریه و هرگونه حمایت مالی برای ادامه زندگی به حال خود رها میکرده است.
این روش ناعادلانه مورد اعتراض بسیاری از مسلمانان جهان بوده است و آنها با دقت جریان دادگاه رسیدگی به این موضوع در هند را دنبال میکردهاند.
سرانجام روز گذشته دادگاه عالی هند انجام این 'طلاقهای فوری' را غیرقانونی و منسوخ اعلام کرد. آن دو قاضی که با لغو این قانون مخالفت میکردند آن را 'غیراسلامی' خواندهاند.
ناراندرا مودی (Narendra Modi) نخستوزیر هند در واکنش به این رأی دادگاه گفته است: «لغو این قانون طلاق گامی بزرگ در راه آزادی و برابری زنان هند بهشمار میرود.»